Google Reklamları, AMP İle Hızla Başarıya Adımlıyor!

google amp

Paylaşmayı unutmayın.

İnternet dünyasında artık sayılamayacak kadar çok web sitesinin mevcut olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu web sitelerinin tümünün farklı bir amacı farklı bir vizyon ve misyonu mevcut. Fakat hepsinin ortak bir alanı var ve o alan ise reklam alanı. Web sitelerinin gelir kaynağının reklamlar olduğunu da biliyoruz. Biz de bu yazımızda Google tarafından mobil reklamlarına yapılan destekten bahsediyoruz.

Google mobil web’i daha hızlı ve daha karlı hale getirmek için hızlandırılmış mobil sayfalarına daha fazla özellik katıyor. Bu özellik, kullanıcıların daha fazla performans ile daha az pil harcamasını sağlayarak büyük bir memnuniyete yol açıyor. Şimdi bu hızlandırılmış mobil sayfalara eklenen reklam özelliğinden önce bu sayfaların ne olduğundan bahsedelim.

Hızlandırılmış Mobil Sayfalar (AMP)

AMP projesi, mobil üzerinden kullandığımız web sayfalarının daha iyi hale getirilmesini amaçlayan açık kaynaklı bir girişimdir. Proje, cihazların bütün platformlarda hızlı ve yüksek performans ile web site reklamlarının oluşturulmasını sağlıyor. Web sayfaları AMP sayesinde, yayınlanan reklamların hızlı bir şekilde yüklenerek kullanıcılara mobil ve masaüstünde daha düzgün ve çekici bir deneyim kazandırıyor.

Reklamların yavaşça yüklenip rahatsız ediciliğinden dolayı bazı siteleri ziyaret ettiğimiz anda çıktığımız hatta bazılarına ise; sırf bu yüzden hiç girmediğimiz oluyor. Fakat bu proje sayesinde reklamlar hiçbir şekilde web sayfalarını yavaşlatmıyor ve kullanıcıları web sayfasından çıkmak zorunda bırakmıyor.

AMP binlerce geliştirici, yayıncı, web sitesi, dağıtım platformu ve teknoloji şirketi ile derin bir işbirliği sayesinde oluşturulmuştur. Şimdiye kadar 1,5 B’den fazla AMP sayfası yayınlanmış. 100’den fazla analitik, reklam teknolojisi ve CMS sağlayıcıları da AMP biçimini destekliyor.

amp web sayfaları

@pexels

Şimdi Google’ın AMP sayfalarına getirdiği yayıncıların daha fazla gelir elde etmesine yardımcı olmak için videolu reklamlar güncellemesinden bahsedelim:

Google geçtiğimiz hafta yaptığı yıllık geliştirici konferansında, videolu reklamlar ekleme, pil tüketimini azaltma ve daha fazla üçüncü taraf ölçümünü entegre etme gibi AMP (hızlandırılmış mobil sayfalar) reklamları girişimi için çeşitli güncellemelerini açıkladı.

AMP sayfalarının amacı web sayfalarındaki reklamları, sayfayı yavaşlatmadan göstermek olduğu için videolu veya animasyonlu reklamlar eklemiyordu; fakat bu güncellemesinde artık videolu ve animasyonlu reklam eklenebilecek, eklenen bu reklamlar da sayfada herhangi bir yavaşlamaya yol açmayacak. Bu sayede yazılı veya görsel içerikli reklamlardan daha fazla gelir elde edilebilecek.

Yeni biçimlerde, Google’ın daha hızlı yükleme süresi, yalnızca video değil, animasyonlu ve otomatikleşmiş reklamlar için daha az pil kullanımını sağlayacak. Şirket, animasyonlu AMP reklamlarının diğerlerinden %80 daha az pil harcadığını belirtiyor.

Moat’ın CEO’su ve kurucu ortağı Jonah Goodhart, Google’ın blog yazısında “Markalaştırmanın anahtarı ve kesintisiz reklamlar yükleyen içerikler, hızlı bir şekilde istenilen dikkatin çekilmesi için daha iyi bir deneyim sağlamaktadır.” dedi. Ayrıca, “Tüketicilerin uzun yükleme süreleri veya kötü bir kullanıcı deneyimi ile karşı karşıya kaldıklarında olumsuz tepki verdiğini gördük. AMP Ads girişimi, endüstri ve tüketiciler için büyük bir adım teşkil ediyor ve AMP projesinin web deneyimlerimizi geliştirme yönündeki iddialı planlarına bağımsız ölçümler sunmaktadır.” diyerek cümlesini bitirdi.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar