Google İftiharla Sunar: Google Asistan

Google Asistan

Paylaşmayı unutmayın.

Google Asistan Nedir ?

Dünya’nın en çok kullanılan sitesi olan Google’ın, Android telefonlar için tasarlamış olduğu asistan uygulamasıdır. iPhone telefonlarda yer alan Siri’nin türevi diyebiliriz. Google Asistan uygulaması ile birlikte artık yoğun zamanlarınızda telefonunuzda bir asistanınız olduğunu aklınızdan çıkarmayın desek yeridir. Sadece konuşarak istediklerinizi söyleyebilirsiniz ve gerisini Google Asistan’a bırakın. Çünkü o sizin için yapacaktır. 🙂

Google Asistan uygulamasına sahip olabilmek için öncelikle bir Google hesabınızın olması gerekiyor. Asistan uygulamasının Android telefonlarda kullanılmasının yanı sıra iPhone cihazlarda da kullanıldığını belirtelim. Yukarıda bahsettiğimiz gibi bunun için Google hesabınızın olması yeterli.

Peki, Google Asistan Uygulaması ile neler yapabiliriz?

Bu sorunun cevabını temel olarak şu başlıklar altında toparlamak mümkün:

  • Mesaj gönderebilirsiniz.
  • Telefon etmek için kullanabilirsiniz.
  • Hava durumunu öğrenebilirsiniz.
  • Hatırlatıcı olarak yararlanabilirsiniz.
  • Google’da arama yapabilirsiniz.
  • Yol tarifi alabilirsiniz.

Bunlar gibi daha birçok işlemi yapabilirsiniz. Sadece ne yapmak istediğinizi söylemeniz yeterli. Google tarafından geliştirilen Google Asistan, bir yapay zeka uygulamasıdır ve kullanıcıların hayatlarını kolaylaştırmak için geliştirilmiştir. Ancak bu uygulamanın sadece telefonlarda kullanıldığını söylememiz haksızlık olacaktır. Nitekim bu tür yapay zeka uygulamaları artık akıllı ev cihazları dediğimiz alanlarda da kullanılma imkanına erişmiştir.

Google Asistan

Öyle ki 2018’in başlarında 1000’den fazla üretici tarafından desteklenerek 10.000’den fazla akıllı ev cihazına da entegre edilmiştir. Google, açıkladığı 1.500’den fazla cihaz tarafından desteklenmesi özelliğinden dolayı övünmüştü. Şimdi ise bu sayı 10.000’nin üzerine çıkmış durumda. Bu veriler de asistan uygulamasının ne kadar iyi olduğunu sanıyoruz kanıtlıyor.

Ancak Google Asistan’ı rakiplerine göre -mesela Amazon’un Alexa’sıyla- kıyasladığımızda hala biraz daha yolu varmış gibi görünüyor. Ama bu Google Asistan’ı kötü yapmıyor belki zamanı geldiğinde Amazon’un Alexa’sını da geçecek. Bunu bilemeyiz. Bekleyip göreceğiz.

Bağış Yapmanıza Yardımcı Bir Asistan

Google hali hazırda Google Play aracılığı ile kullanıcılarının bağış yapmasını kolaylaştırırken Google Asistan ile de sesi kullanarak bağış yapabilmeyi sağlıyor. Bağış özelliğini aktif hale getirmek içinse “Hey Google! Hayır kurumuna bağış yapın.” ya da “Tamam Google, bağış yap.” demek yeterli oluyor.

Dijital asistan furyası rekabetle birlikte hangi seviyelere çıkacak, izleyip göreceğiz.

NOT: Google Asistan Türkçe dil desteği de sunmaktadır.

Google’ın diğer bir uygulaması için Yeni Nesil Görsel Arama Uygulaması : Google Lens yazımızı da okumanızı öneririz.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar