Fütüristik Pazarlama Meslekleri

future

Paylaşmayı unutmayın.

Pazarlama sektöründeki işleri çok mu fütüristik buluyorsunuz? Hala drone, Instagram, üç boyutlu yazıcılar kulağınıza çok mu değişik geliyor? Eğer pazarlama sektörüne yeni giriş yaptıysanız, oldukça fütüristik bir yolculuk içindesiniz! Ama gelecekte, özellikle de pazarlama sektörünün geleceğinde bizleri, fütüristik meslekler bekliyor.

Çocukken hepimiz Jetgiller’i izler, oradaki gibi bir geleceğin hayallerini kurardık. Oysa şu on seneye dönüp bir baktığımızda, Jetgiller’deki kadar olmasa da, ütopik olduğunu düşündüğümüz çoğu fikrin hayat bulduğunu görebilirsiniz. Teknolojiye bağlı olarak birçok meslek, tozlu raflardaki yerini alırken; birçok yeni meslek ise aramıza katıldı. Sosyal Medya Yöneticisi, 3D Baskı Teknisyeni, Drone Operatörlüğü gibi isimlerini yeni duyduğumuz meslekler, kısa sürede pazardaki en sıcak işler arasında yerlerini aldı.

İşte Fütüristik Pazarlama Meslekleri

Teknolojinin gelişmesi ve dijitalleşme süreci hızlanıyor. Manpower Group’un yaptığı “Yetenek Devrimi Araştırması“nda, Z kuşağının çalışacağı işlerin %65’inin henüz dünyada var olmadığı ifade ediliyor. Hal böyle olunca, önümüzdeki yıllarda da şu an kulaklara garip gelen mesleklerle karşılaşmak mümkün. İşte gelecekte görebileceğiniz pazarlama sektöründeki fütüristik meslekler:

Uzay Bloggerı

Günümüzde markalar, blog yazımını ve bloggerları tanıtım araçlarından biri olarak görüyor. Hedef kitleye kendi deneyim ve bilgilerini aktarımını ifade eden bloggerlık, gelecekte de favori meslekler arasında yer alacak. Aya seyahatin mümkün olduğu bir çağda, uzaktaki Uzay ve Gezegenler’in tanıtımı için “Uzay Bloggerları” görev alacak.

@Gregor Rakozy

@Gregor Rakozy

Uzayın enfes manzaralarından oluşan bloglarda, Uzay’a seyahat ile ilgili bilinmesi gerekenleri, ıssız bir Gezegene gitseniz yanınıza alacağınız üç şeyi ya da markaların Uzay’da yaptığı faaliyetleri ve tanıtımları detaylı olarak okuma fırsatına erişeceksiniz. Tabii bu yazıları bilgisayar ya da cep telefonunuz yerine bir hologram ya da beynimize yerleştireceğiniz bir çip ile okumak gerekecek!

Beş Duyu Tasarımcısı

Yapılan reklam çalışmalarını gözlemlediğiniz zaman, bir ya da birden fazla duyuya hitap ile sınırlı olduğunu görebilirsiniz. Televizyonda tanıtımını gördüğümüz parfümü koklamak, radyoda dinlediğimiz reklamdaki arabaya dokunmak ne yazık ki mümkün değil. Gelecekte “Beş Duyu Tasarımcıları” bu hayallerimizi gerçekleştirecek.

iş dünyasının geleceği

@Josep M Suria

Yapılan tanıtımlarda ürünün kokusu, ürüne dokunduğunuzda kullanıcıya vereceği hissi her yere iletebilecek. Hiç görmediğiniz bir arabanın direksiyon tutuşunu hissedebilecek, hiç yemediğiniz çikolatanın tadını izlediğiniz reklamdan öğrenebileceksiniz. Yapay zeka teknolojilerini sıkça kullanacak olan beş duyu tasarımcıları, günümüz grafik tasarımcılarının daha ileri bir hali olacak.

Elektronik Habercilik Çalışanları

Günümüzde basılı gazete okunma sayısı giderek düşüyor. Önümüzdeki yıllarda habercilik ortadan kalkmasa da basılı haberlerin olduğu gazete ve dergiler yok olacak. Kağıdın yerini sanal ortam alacak.

gelecekte neler olacak

@Teerawut Masawat

Şimdilerde gazetelerde ve dergilerde görsel tasarım yapan editörlerin yerini sanal medya yöneticileri alacak. Durağan fotoğraf ve haberlerin yerini ise hareketli, sesli ve dört boyutlu yayınlar alacak.

Sanal Etkinlik Organizatörü

Yıl olmuş 3017 siz hala etkinlik planlarken somut, fiziksel bir yere ihtiyacınız olduğunuzu mu düşünüyorsunuz? Markalar yapmak istedikleri tanıtımları artık sanal ortamda düzenleyecek. Bu görev ise “Sanal Etkinlik Organizatörü”ne düşüyor.

geleceğin meslekleri

@Teerawut Masawat

Uzay-Zaman farklılıkları göz önüne alınarak yapılacak etkinliklerde, hologram organizasyonları sıkça kullanılacak. Hitap etmek istediğiniz hedef kitlenin nerede olduğunun önemi olmayacak. İster Jüpiter’de bir aile ziyaretinde isterse de Mars’ta tatilde olsun, organizatörler markalar için hedef kitleyi bir araya getirebilecek.

Yıldızlararası Pazarlama Sorumlusu

Küçücük bir şehirde yaratılan markalar, zamanla diğer şehirlere, ülkelere hitap ediyor. Sonunda da tüm dünyaya hitap eder hale geliyorlar. Markaların, marka danışmanları ya da pazarlama sorumluları günümüzde bölgelere ayrılıyor. Her birimin hitap ettiği hedef kitle farklılık gösteriyor.

fütüristik meslekler

@wikiimages

Gelecekte ise markalar daha geniş kitlelere hitap edecek. “Yıldızlararası Pazarlama Sorumlusu” mesleği sayesinde markaların ürünlerinin ya da hizmetlerinin hem küresel hem de galaksiler arası tanıtımı yapılabilecek.

 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar