Gelecek Senin Elinde: Yardıma Muhtaç Çocuklar

yardıma muhtaç çocuklar

Paylaşmayı unutmayın.

Çocuklar bizim küçük mucizelerimiz. Belki çok klişe ama bir o kadar da çok gerçek bir tümce olarak bir çocuk doğar ve dünya değişir. Zira her çocuk bir umuttur. Ama her çocuk dünyaya eşit şartlarda doğmaz ve ne yazık ki hiç istenmese de yardıma muhtaç çocuklar azımsanmayacak kadar dünyanın her yerinde varlar.

Biz de Gager olarak üzerimize düşeni yaparak Gelecek Senin Elinde çalışmalarımızın bu yazısında yardıma muhtaç çocuklar için neler yapılabilir, bu konuya değinmeye çalışacağız.

yardıma muhtaç çocuklar için yapılabilecekler

@Free-Photos

Yardıma Muhtaç Çocuk Kimdir?

Dilerseniz öncelikli olarak “Yardıma muhtaç çocuk kimdir?” sorusundan başlayalım. Lakin bu sorunun dünyanın farklı yerlerinden farklı yanıtları var. Bunları ana hatları ile ifade etmek gerekir ise;

  • Şiddete maruz kalan çocuklar
  • Taciz, tecavüze maruz kalan çocuklar
  • Suç işledikleri için hapse atılan çocuklar
  • Ekonomik gücü olmayan ailelerin çocukları
  • Anne babası olmayan çocuklar, ilk anda söylenebilecek olan çocuklardır.

Neler Yapılabilir?

Yardıma muhtaç çocuklar konusunda öyle çok yapılacak olan şey var ki! Üstelik kişilerin illa doktor, psikolog, sosyal hizmetler uzmanı olmasına da gerek yok.

Kimsesiz çocuklar için ele alındığında koruyucu aile olmaya kişilerin ailesel yapıları izin vermese bile bu çocukların yaşadıkları yerlere giderek onlarla amasız, koşulsuz vakitler geçirilebilir. Şarkılar söylenebilir, şiirler, masallar okunabilir, dans edilebilir. Hatta sadece yanaklarından öpülmesi ve onlarla bir bağ kurulması ileride sevgi dolu, sağlıklı bireyler olmaları için son derece önemlidir. Her çocuk için sevgi çok elzemdir ve hiçbir çocuk sevildiği için şımarmaz. Tam tersine özgüveni yüksek bir birey olabilir.

ihtiyaç haritası

@Pexels

Taciz, şiddet mazuru çocuklar için de sevgi iyileştirici bir güçtür ama eğer yapılabiliyor ise en doğru biçimde psikolojik destek almaları sağlanmalıdır.

Hapiste olan çocuklar belki de içlerinde en sorunlu olan çocuklardır ki bu çocukların da yanında olduğunu hissettirmek, onunla uygun kanallar aracılığı ile iletişim kurmak son derece önem arz eder.

Elbette ihtiyaç sahibi olan çocuklara kitap, defter, giysi gibi yardımlar yapmak da mümkündür. Tüm bunlar tek başına yapılabileceği gibi bir sivil toplum kuruluşu ile de yapılabilir.

Ülkemiz bu açıdan oldukça şanslıdır zira LÖSEV gibi kanserli çocuklar için harika işler yapan bir vakıf vardır örneğin. Bunun yanında bu alanda en önemli çalışmaları yapan Koruncuk Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı, UNICEF gibi kurumlara gönüllü olarak destek verilebilir.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, TEGV gibi kuruluşlar ise yardıma muhtaç çocuklara eğitim bursu verdiğinden buralara maddi destek vermek, kampanyalarına katılmak da ayrı bir katma değer yaratır. Ya da  https://www.ihtiyacharitasi.org üzerinden de gereksinimi olan adreslere ihtiyaç duydukları ürünler gönderilebilir.

Sonuç olarak yapılabilecekler sınırsız, Siz yeter ki isteyin!

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar