Fransızca Öğreten Mükemmel Dans Şarkıları

Paylaşmayı unutmayın.

Dil öğrenmenin en kolay yolu ve en eğlenceli nedir? Bu soru, her zaman aklımızı kurcalamıştır ve Google amcaya en az bir kez sormuşuzdur. Çünkü “Bir dil, bin insandır.” çünkü dünya kocamandır ve küçücük olması için bazı etkenlere ihtiyaç vardır. Kimileri altyazılı film/dizi izlerken dilin geliştiğini söyler kimileri pratik yapmak der. Biz de şarkı dinlemek diyoruz ve duyunca içimizi eriten Fransız aksanına sahip olabilmemiz için bazı şarkıları şimdi sizler için sıralıyoruz. Cihazınızın ses düzeyini artırınız. İşte bazı nefis Fransızca dans şarkıları!

Keyifli dinlemeler!

Yelle – ‘Complètement Fou’

Fransız elektroop grubu Yelle, grubun vokali Yelle (Julie Budet) ve DJ Grand Marnier (Jean-François Perrier) tarafından kurulan bir Fransız grubudur. Complètement Fou şarkısı da tarafından üçüncü stüdyo albümlerinin baş şarkısıdır. Şarkı tuhaf ve tamamen çılgın sesiyle üç yıl önce yayınlanmasına rağmen hala popüler.

Christine and the Queens – ‘Intranquillité’

Christine and the Queens’in performansının gücü, sanatçı Héloïse Letissier’in sahne performansıyla”Intranquillité”in canlı versiyonu stüdyo kaydından bile daha iyi.

Mika – ‘Elle Me Dit’

Hayatınızı boşa harcadığınızı hissettiren insanlardan sıkıldınız mı? Öyleyse Anglo-Lübnanlı şarkı yazarı Mika ve onun eğlenceli mega hit şarkısı ‘Elle Me Dit’ tam size göre!

Le Doux Souris – ‘C’est Avec un Message’

Bu hipnotik şarkı oldukça ilgi çekici; çünkü bu konuda çok fazla şey bilinmiyor. Bu şarkı, 2004 yılında yayınlanan 2-CD’lik Francotronic Electronica derlemesinin bir parçasıydı. Her halükarda bir mesajla geliyor.

Stromae – ‘Alors on Danse’

Ailemizin kalbi kırık küçük çocuğu gibidir Stomae! İşinizi mi kaybettiniz, maddi problemleriniz mi var yoksa sizi altüst eden kırık bir kalp mi? Tüm endişelerinizi geride bırakın… Çünkü dans ediyoruz! Bu şarkı Belçikalı müzisyen Stromae tarafından yazılmış ve sahnelenmiştir. Seviniz!

Yooj – ‘Mademoiselle’

Yooj, San Francisco doğumlu bir DJ ve yapımcıdır. Berlin’e taşındıktan sonra hızlı bir şekilde Fransız kadın vokallerin bir araya geldiği, tekno-house altyapısı üzerine duygusal bir karışımla bu şarkı ortaya çıktı.

Riot in Belgium – ‘La Musique’

La Musique, 2009’dan bu yana DJ kabinlerinin hitlerinden olan Riot in Belgium ikilisi Beni ve Joel Dickson’ın yarattığı karşı konulmaz bir dans pistidir.

Julien Doré – ‘Coco Câline’

Bu arsız panda – özellikle kumsal üzerinde zaman geçirmeyi seven – Fransa’da 2017 yazının soundtracki olmuştur. Size bir sır veriyoruz: Hiç kimse Julien Doré’nin tropikal teknoyu karaoke ettiğini bilmemeli.

Salut C’est Cool – ‘Des Fleurs’

Salut C’est Cool’un mizah anlayışı ile zıplama zamanı! Çünkü bu dans marşı, demetteki tüm çiçekler için eşitlik istiyor.

Paradis – ‘La Ballade de Jim’

İşler ters gittiğinde Paradis, dans etmek için başka bir popüler dans pisti. Alain Souchon’un coverladığı 80’lere ait bu şarkı ile şarkı sözlerini tekrar gözden geçiriyoruz.

Dans etmekten ya da ritm tutmaktan Fransızca kısmına ya da aksana dikkat edebildiniz mi, o gırtlak seslerini duyabildiniz mi bilemiyoruz ancak bizler dinlerken çok eğlendik. Biraz uzaklaşmak için birebir. Ne dersiniz?

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar