Beyin Fırtınası: Sahaya Çıkıyoruz!

futbol

Paylaşmayı unutmayın.

Futbol, sevmeyenlerin yorumladığı şekliyle “1 topun peşinde koşan 11 adam” değildir. Futbol bazen bir yaşam tarzı, bazen insanların sorumluluklarının ağırlığının altından kalkmasına yardımcı olan bir alan, bazen en sevdikleri belki de en tanımadıkları ile bir tribünde kol kola aynı takımın adını bağırmaktır. Bazı insanlar stres atmak için futboldan destek alırken kimisi ise hayatta tutunacak son dal “o” imiş gibi bir takıma platonik olarak bağlanabiliyor.

Bir formayı üzerinize geçirdiğinizde değişen ruh haliniz ve yeşeren umutlarınız, futbolun “bir topun peşinde koşan 11 adam”dan fazlası olduğunu bizlere göstermekten öte derinden hissettirir.

futbol topu

@jarmoluk

Bir ülkenin enerjisini de ekonomisini de futbol ile değiştirebilirsiniz. En ateşli gündemleri bir derbi maçı ile unutabilirsiniz. İçinize çökmüş tüm sıkıntılardan bir sloganı tüm kuvvetinizle haykırırken kurtulabilirsiniz.

Peki, bu kadar dolu bir alan olan futbol, pazarlamada nasıl kullanılabilir?

En sevdiğiniz futbol takımlarının formalarını getirin gözünüzün önüne. O formayı sahip olduğu renklerden ibaret düşünmeyin. Üzerinde yer alan sponsor markaları da düşünün bu kez. Hangi markalar var formanızda?

Formaların üzerinde gördüğünüz o markalar büyük rakamlar ile sponsor olabiliyorlar. Örneğin, bir sahis şirketi olan Bwin 2007-2008 sezonunda Real Madrid formasında yer alabilmek için 15 milyon Euro ödemiştir. THY ise “Kırmızı Şeytanlar” lakaplı  Manchester United’ın formasında yer alabilmek için 2010-2011 sezonundan itibaren geçerli olmak üzere yaptığı 4 yıllık sözleşmeyle, her yıl yaklaşık 22 milyon Euro ödeme yapmıştı.

messi

@theindependent

Rakamlar yüksek olsa da futbolun takip edilirliği ile markanızın bilinirliğinin artışını bir düşünün… Peki ya güven? Sımsıkı tutundukları renklerin üzerinde görecekleri markanızın, o futbol takımı ile oluşturduğu güven artısının ne boyutta olacağını da az çok tahmin edebiliyorsunuzdur.

Kısacası, bir formanın üzerinde yer almak ödediğinizden fazlasını size getirecektir…

“Futbol istatistikleri mini eteğe benzer. Birçok şeyi gösterir ancak asıl merak edileni göstermez.”

Sir Alex Ferguson

Beyin Fırtınası Başlasın

Bu hafta ayağınız topa dokunmadan ve hatta o yeşile ayak basmadan önce giyilecek formanızı seçmenizi istiyoruz. Bir markanız var. Markanın ne olduğunu ve ürettiğiniz ürünü veya sunduğunuz hizmeti de siz seçiyorsunuz. Şimdi sıra markanızı hangi renklere bağlayacağınız…

 

futbol

@riccardobresciani

Markanızın ruhunu hangi futbol kulübünün ruhu ile sahalarda koşturmak istersiniz?

Markanız, hangi formanın neresinde yer alsın? Arkası? Önü? Ya kollara ne dersiniz?

Yerinizi seçtiniz mi? Peki neden orayı seçtiniz?

Paylaşımlarınızı sabırsızlıkla bekliyoruz…

Küçük bir hatırlatma:

Fikir paylaşımlarınızı aşağıdaki yorum kutucuğundan yapabileceğiniz gibi diğer platformlardan da #bublogdafirtinavar etiketi ile paylaşımda bulunarak da gerçekleştirebilirsiniz.

Ayrıca bir sonraki “Beyin Fırtınası” teması için fikrinizi yazıp blog@adgager.com adresine gönderebilirsiniz.

Hadi başlayalım…

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar