FontCode İle Gizli Mesajlaşma Mümkün Mü?

Paylaşmayı unutmayın.

Bir makalenin derin anlamını yalnızca makalenin kendisinde aramayın. Belki de verilmek istenen saklı kelimelerin içinde gizlidir. Gerçekten de böyle bir şey mümkün. Kolombiya Üniversitesi’nden birkaç araştırmacı harflerin nasıl şekillendiğine dair araştırmalar yaparken FontCode isimli bir yöntem geliştirdiler. Böylece metinlerin içine gizli veriler de eklenebileceğini gösterdiler.

Aslında steganografik (gizli olan verinin gizli olmayan ortamlarda saklanma pratiği) bir yöntem olan Fontcode, gizli mesajı yalnızca hedeflenen alıcının almasını sağlayan bir tekniktir. Fontcode, Helvetica ve Tımes New Roman gibi pek çok yazı tipine uygulanabilir ve Microsoft Word gibi pek çok kelime işlemcisinde çalıştırılabilir. Ayrıca FontCode ile veriler PDF ve PNG gibi dijital formatlarda da saklanabilir.

Kolombiya Üniversitesi’nde Bilgisayar bilimcisi olarak çalışan aynı zamanda FontCode projesinde yer alan Changxi Zheng FontCode ile ilgili şu açıklamaları yapıyor; ”Mevcut işlevselliğinden ödün vermeden dijital bilgileri aktarmak için ortak bir fiziksel nesneyi nasıl tasarlayabiliriz? Biz buna fiziksel bir nesne ile dijital bilgi arasında bir köprü diyoruz.”

embedding message

@joaosilas

Görünmez mürekkep

Metin bozuklukları FontCode biraz değişen eğrilikler, genişlikler ve yükseklikleri içeren bir mesajı gizlemek için kullanılır. En önemlisi çıplak gözle algılanamaz. Küçük harfler uzatılabilen, genişletilebilen çok sayıda kenar ve eğriye sahiptir.

Tüm bu karmaşıklığın içinde saklı olan gizli bilgiyi çıkarmanın tek basit yolu, araştırma ekiplerinin kod çözme algoritmasıdır. Bir FontCode mesajının alıcısı, FontCode ile maniple edilmiş bir metin resmini ekmek için akıllı telefonlarını kullanabilir, ardından fotoğrafı gizli mesajı çıkarmak için kodu çözen özel bir mobil uygulama zerinden alıştırabilir. Ayrıca bir web kamerası, tarayıcı ya da başka bir cihazla da kod çözme düzeneği kurulabilir. Aşağıdaki video bu konuda size yardımcı olacaktır.

FontCode’un casus filmlerinde ya da Beyaz Saray’da kullanılması söyleniyor olsa da araştırmacılar hiperlink yöntemi ya da bir QR kod olarak herkesin kullanabileceğini söylüyor. FontCode mesajları, bir belgedeki ticari markalar, patentler veya diğer fikri mülkiyet korumaları hakkında bilgi verebilir veya bir belgenin maniple edilmediğinden emin olmak için bir anti-kurcalama özelliği olarak işlev görebilir.

FomtCode için en büyük zorluklardan birisi de fiziksel kısıtlamalar. Örneğin bir gölgenin bazı harfleri daraltması yüzünden tam mesajın alınamaması ya da en basit haliyle kağıda dökülen biraz kahvenin mesajı okunmaz hale getirmesi olabilir.

Steganografik teknikler binlerce yıldır soruluyordu ancak son yıllarda siber güvenlik araştırmacıları, bilgisayar korsanlarının kötü niyetli saldırılarda kendilerini benimsediklerini ve hacklerini daha başarılı hale getirmek için yeni varyasyonlar geliştirdiklerini fark ettiler. Bu tür saldırıların ağ savunucuları tarafından algılanması zordur. Ayrıca FontCode’un korunaklı hale gelmesi daha zor olabilir; çünkü herkes yazı tipi belgelerini yazı tipi standartlarına göre kontrol etmek için makine öğrenimi algoritmalarını kullanabilir.

matrix

@markussprike

Secretbook yaratıcısı ve bir güvenlik araştırmacısı olan Owen Campbell-Moore; ”Bu teknik, muhtemelen makine öğrenimi tarafından kolayca algılanabilir, bu yüzden insanların bulunduğu gizli mesajlar göndermek için uygun değildir” diyor.

Ancak FontCode, yüksek casusluk için özel uygulamalara sahip olabilen dijital ve fiziksel ortamlar arasında geçiş yapma avantajına sahiptir. Araştırmacılar, gönderenin ve alıcının metindeki hangi verinin gömülü olduğuna dair bir anahtar üzerine anlaşırsa FontCode mesajlarının ek olarak şifrelenebileceğini söylüyor.

Her geçen gün yeni bir teknik görmek bizleri hayrete düşürüyor olsa da adapte olup daha fazlasını istemek hayatı her an kolaylaştırıyor. Tıpkı dünyayı değiştirme arzusu ile Gager olup fikirlerini paylaşmak gibi…

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar