Financial Times “Dijital İçerik Şirketi” Oldu !

financial times

Paylaşmayı unutmayın.

Financial Times’ın dijitalden elde ettiği gelirler, basılı yayınlardan elde ettiği gelirleri geçti. Böylece İngiltere’deki büyük yayınlar arasında artık ‘dijital içerik şirketi’ olarak görülebilecek ilk gazete oldu.

The Guardian’ın aktardığı habere göre, Financial Times’ın gelirlerinin %60’ı dijital içeriklerinden kazanılıyor. Okurlarının %75’i ise dijital abone.

Financial Times’ın CEO’su John Ridding basılı yayının hala kar getirdiğinin altını çizdi. Ayrıca yenilenen web sitelerinin hızına dikkat çekerek mobilde de en çok indirilen dijital haber platformu olduklarını da belirtti.

Sonuç olarak;

Basılı yayınların, dijital yayınların gerisinde kalması; dijitalleşen dünyamızda çok da şaşırtıcı değil. Fakat basılı yayınların da dijitale geçişi için katlanmaları gereken maliyetler olacaktır. Yine de erişilebilirlik büyük önem taşıyor. Katlanılan maliyetler karşılığında elde edilecek faydalar daha büyük olacaktır. Buna bağlı olarak da ömrünü sürdürmek isteyen tüm yayınların ve hatta markaların da dijital dünyada yer edinmesi gerekmektedir.

Financial Times’ın bu adımını başka hangi basılı yayın şirketlerinin de takip edeceği merak konusu. Sanıyoruz ki bunu, ilerleyen günlerde hep birlikte göreceğiz.

Detaylı bilgi ve site için linke tıklayabilirsiniz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar