Fantastik Canavarlardan Pepsi İle Kurtulabilir Misiniz?

Pepsi Suudi Arabistan reklamında El Ele Yapabiliriz mottosu ile yola çıktı ve altı suudi sporcu ile birlikte çöl ortamında fantastik canavarlara karşı birlikte hareketi destekledi.

Paylaşmayı unutmayın.

İçecek reklamlarını bilirsiniz. Özellikle kola reklamları, içindeki çılgın asit baloncuklarından mıdır bilinmez; coşkulu, bol müzikli, danslı, buram buram gençlik kokar. Nitekim Kendall Jenner’lı Pepsi reklamına denk geldiyseniz, aynı coşkunluk o reklamda da vardı. Fakat bir farkla! Reklam, beklenen veya beklenmeyen bir şekilde “ırkçı ve polis şiddetinin bir Pepsi açarak halledilebileceği” şeklinde bir mesaj vermesi sebebiyle oldukça büyük tepkiler aldı. Hal böyle olunca da Pepsi, reklamı yayından kaldırdı ve özür diledi. Ardından yayınlanan reklam filmi ise klasik kola reklamlarına benzemeyen ve kendisini ilgi ile izleten bir reklam oldu. Hatta iki reklamı izledikten sonra akıllarda şu cümle yankılanıyor:

“Kendall’a kimin ihtiyacı var?”

Pepsi ,Arabistan için Impact BBDO Cidde ve Glasswork Barcelona bir araya geldi ve “El Ele Yapabiliriz” mottosu ile yepyeni ve alışılmışın dışında bir reklam filmi ortaya çıkardılar. Sauvage’den yönetmen Ernest Desumbila tarafından yönetilen reklam filmi, bir çölde altı Suudi Arabistan’lı sporcu ve onların karşı karşıya kaldıkları birbirinden fantastik yaratıklar arasında geçiyor.

Pepsi Arabistan için Impact BBDO Cidde ve Glasswork Barcelona bir araya geldi ve “El Ele, Yapabiliriz” mottosu ile yepyeni ve alışılmışın dışında bir reklam filmi ortaya çıkardılar. Reklam filmi, Sauvage’den yönetmen Ernest Desumbila tarafından yönetildi. Reklam filmi, bir çölde altı Suudi Arabistan’lı sporcu ve onların karşı karşıya kaldıkları birbirinden fantastik yaratıklar arasında geçiyor. Çölde rastlanabilecek fantastik canavar deyince aklınıza gözlerinden alev çıkartan develer geliyorsa kendinizi daha fazla yormayın. Bu reklam filmi pek o tarz da değil. Kristal kurtlar, dijital ninjalar, taştan dev, magma topları, çılgın arabalar. Asıl hikaye şu şekilde. Çöl ortamında fantastik canavarlarla karşılaşan sporcular, tek başlarına onlara karşı mücadele verirken bir anda arkalarında bir sporcu ordusu ile hep birlikte hareket ederek bu canavarlara karşı koyuyorlar. Reklamın mottosu için uygun bir hikayeye sahip olsa da, başlarda daha çok bir spor markası reklamı havası taşımakta.

@pepsi arabia

Çölde rastlanabilecek fantastik canavar deyince aklınıza gözlerinden alev çıkartan develer geliyorsa kendinizi daha fazla yormayın. Bu reklam filmi pek o tarzda değil. Kristal kurtlar, dijital ninjalar, taştan dev, magma topları, çılgın arabalar…

Asıl hikaye şu şekilde:

Çöl ortamında fantastik canavarlarla karşılaşan sporcular, tek başlarına onlara karşı mücadele veriyorlardır. Bir anda arkalarında bir sporcu ordusu belirir. Hep birlikte hareket ederek bu canavarlara karşı koyarlar. Reklamın mottosu için uygun bir hikayeye sahip olsa da, başlarda daha çok bir spor markası reklamı havası taşımakta.

Peki, tüm bu fantastik canavarlar, çılgın çöl ortamı, ani bir büyü ile ortaya çıkmışcasına arkada beliren sporcu orduları, nasıl çekildi? Tüm bu çalışmanın arkasındaki ekip kimlerden oluşmakta? VFX çalışmasını kim üstlendi?

CREDITS
Client: Pepsi Arabia
Agency: Impact BBDO Jeddah
Production Company: Sauvage
Director: Ernest Desumbila

Pepsi Tea,
Production Company: Dejavu Dubai
Executive Producer: Manasvi Gosalia
Producer: Alison Steve Jennings, Kavya Iyer

Impact BBDO Jeddah Team
Creative Director: Moe Sarhi, Wissam Chaar
Agency Producer: Diana Gebaly

Sauvage Team
Executive Producer: Eva Lafitte
Producer: Llibert Figueras
Editor: Lluis Murúa

Glassworks Team
3D Lead: Carlos Cortés
2D Lead: Carlos Cortés
Executive Producer / Head of Production: Joan Amat
Producer: Belén Palos
VFX Supervisor: Carlos Cortés
3D Artists: Carlos Cortés
Javier Verdugo
Fabio Medrano
Frankie de Leonardis
Simon Glas
Marco Rossi
Rodrigo Torres
Anthony Vincent
Eric Moliner
Borja A. Ortiz
Sarah Gatefield
Igor Gouziev
2D Artists: Carlos Cortés
Ruben Llusià
Saúl Yowi
Gonzalo Moyano
Fabio Medrano
Dani Granado
Alexandre Hurtado
Joan Hurtado
Anna Mejuto
Colourist
Xavi Santolaya

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar