Facebook Jobs, İş Fırsatları Adıyla Türkiye’de

Paylaşmayı unutmayın.

Başarılı işe alımlar, işinizi doğru adaylara sunmakla başlar. Facebook, son zamanlarda kullanıcı sayısını artırma ivmesi düşmüş olsa da hala bolca vakit geçirilen bir mecra. Yerini korumak için farklı girişimlerde bulunan Facebook, Facebook Jobs yani ülkemizdeki İş Fırsatları adı altında iş arayanlar ve işverenleri buluşturuyor. ABD ve Kanada şirketlerinin iş ilanları açmalarına ve başvuru sahiplerini kabul etmelerine olanak sağlayan Facebook Jobs Türkiye pazarında da yerini aldı. facebook jobs

İş ilanları, şirket sayfalarının takipçilerine, her zamanki Facebook gönderileri gibi görüntüleniyor. Şirketler, coğrafi konum, çalışma geçmişi, çalışma alanı ve doğru adaylarla bağlantı kurmalarına yardımcı olan diğer belirli etkenlere göre iş ilanlarını görüntüleyen demografik hedeflemeyi de yapılandırabiliyor.

Facebook’ta Nasıl İş İlanı Verilir?

Facebook’ta iş ilanı yayınlamak oldukça basit bir işlem. İş ilanı, sayfa yöneticisinin işe alım şirketinin resmi sayfasında oluşturulmalı ve yayınlanmalıdır. Uygulama temel ve çok özelleştirilebilir değil. Adaylardan iletişim bilgileri, çalışma süreleri, eğitimleri hakkında bilgi ve şirkete neden uygun olduklarına dair kısa bir cevap vermeleri isteniyor. Başvurular Facebook üzerinden alınıyor ve inceleniyor. Şirketler adaylara dair ek bilgi için profillerini kontrol edebiliyor. Adaylar telefon numaralarını paylaşabileceği gibi işe alım yöneticisi de Facebook Messenger özelliği ile onlarla iletişim kurabiliyor.

facebook jobs ile iş ilanı verme ve iş arama özellikleri

@webrazzi

İş arayanlar ise konum, sektör ve iş türü belirterek ilanları görüntüleyebiliyor ve abone olarak yeni iş fırsatlarından haberdar olabiliyorlar. Facebook Jobs’ta tam zamanlı işler, sözleşmeli, yarı zamanlı işler, staj ya da gönüllü işler gibi seçenekler bulunuyor.

Herhangi bir kaynak sağlama kanalı gibi, Facebook’un bu özelliğinden en iyi şekilde yararlanmak için gönderilerinizi optimize edebilirsiniz. Bunun için tam iş açıklamanızı gönderin ancak yayın başlığı, kullanıcıların dikkatini çekmek için on veya daha az sayıda etkili kelime ile sınırlı olmalıdır.
Tıpkı Facebook’taki tipik bir pazarlama gönderisi için yaptığınız gibi, yazıya eşlik edecek göz alıcı bir görüntü kullanmalısınız. Bir görüntü yerine video da kullanabilirsiniz. Şirketinizin iyi hazırlanmış bir işe alım videosuna sahip olması harika bir alternatiftir.
Hedefleme işlevinden kesinlikle yararlanın, böylece ilanınız doğru başvuru sahiplerinin önüne gider. Facebook ile ilgili en iyi şeylerden biri, insanların kendileri hakkında çok sayıda bilgi sağlaması. Çalışanlarınızı, iş ilanlarınızı kendi ağlarında yeniden paylaşmaya teşvik edin. İş ilanlarınıza bir destek sağlamak için “tanıtılan gönderi” özelliğini değerlendirin. Ek olarak Facebook’ta çok fazla iş yayınlayacaksanız, pazarlama yayınlarınızı iş fırsatlarından ayrı tutmak için özel bir işe alım sayfası da oluşturabilirsiniz.

Facebook Jobs’ın Dezavantajları

Açık işlerinizi Facebook’ta yayınlamak doğru adaylara ulaşmak için harika bir yoldur. Ancak, bazı dezavantajları da yok değil. İşe alım ekibinizin iş ilanları birçok kişiye gösterildiğinden iş yükü artabilir. Ayrıca çabanız gözden geçirilmesi zaman alacak birkaç niteliksiz başvuru ile de sonuçlanabilir.
İlk bakışta, Facebook’ta iş ilanı yayınlama özelliğinin
, memnuniyetle karşılandığını söyleyebiliriz. Neredeyse herkesin sitede bir profili var ve doğru adaylarla bağlantı kurmak şirketinizin işe alımını başarıyla sonuçlandırabilir. Ancak, Facebook Jobs yukarıda belirtilen nedenlerden dolayı mükemmel değil. Yeni bir kaynak kanalıyla yaptığınız gibi etkinliğini test etmeli ve işe alım ekibinizin zaman ve çabalarına değip değmeyeceğini belirlemelisiniz.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar