Etkili Pazarlamanın Harika Araçları

Paylaşmayı unutmayın.

Yeni bir yıla girdiğimiz bu günlerde görüyoruz ki dijital pazarlama müthiş bir hızla yükselmekte ve çoğu alanda geleneksel pazarlama yöntemlerinin yerini almakta. Durum böyleyken markalar da geleneksel yöntemleri yavaş yavaş terk edip dijital dünyaya yoğunlaşıyorlar. Sadece markalar değil ”Etkili Dijital Pazarlama Kampanyası Nasıl Başlatılır?” sorusu herkesin kafasında beliren en büyük soru işareti. Bu yazımızda gerekli dijital araçlarla bir kampanyanın nasıl etkili olduğunu inceleyeceğiz.

1) Anahtar Kelimelerinizi Genişletin

@laurenpeng

Bütün pazarlama kampanyaları etkili bir anahtar kelime araştırmasına ve hedeflemesine ihtiyaç duymaktadır. Online olarak doğru kişilere ulaştığınızdan emin olmak için markanız için gerekli anahtar kelimeleri doğru bir çalışma ile belirlemeniz gerekmektedir. Bu noktada LongTailPro ve Google Adwords Keyword Planner araçları çok profesyonel ve kolay bir şekilde işinizi görecektir.

2) Performans ve SEO Denetimi

@marnewhall

Bir SEO denetimi, her 6-8 ayda bir güncellenerek uyarlanabilir bir yaklaşımı gerektirir. Sitenizi, daha iyi sıralamalar için sayfa içi elementler gibi ögeler ile optimize edin. Bunun için de Webpage FX ile ücretsiz SEO ve performans denetimi yapabilirsiniz.

3) Pazar Araştırması

Eğer bir pazarlama kampanyası başlatacaksanız, fikriniz veya ürününüzle ilgili pazarı ve hedef kitlenizi çok iyi tanımanız gerekmektedir. Markanızı daha ileri taşımak, pazarı ve tüketicinin beklentilerini verimli bir şekilde ölçümlemek ve kampanyaları tüketicinin beklentileri ile doğru orantılı araştırma başlatabilmek için hızlı ve sağlıklı bir platforma ihtiyacınız var.

Adgager ile hızlı ve güvenilir bir araştırma başlatabilir, fikirlerinizin tüketiciler üzerindeki etkisini ölçebilirsiniz.

4) Puanlama Sistem Yönetimizini Güncelleyin

@gladden

Satış kanalını aşağı doğru yönlendiren hareketleri kontrol ederek potansiyel puanlama sisteminizi optimize edin. Bir CRM çalışması ile bunun kolayca güncellemesini sağlayabilirsiniz. Kullandığınız CRM araçlarının spesifik olarak ihtiyaçlarınıza odaklanmış olması gerekir. Bunun için de Pipedrive ı deneyebilirsiniz.

5) Bir Yeniden Hedefleme Kampanyası Başlatın

Doğru yolu bulmak için her zaman ilk seçimimiz doğru karar olmayabilir. Hedef kitlenizi değiştirerek kampanyalarınızı başlatmak doğru hedef kitleyi bulmanızda faydalı olacaktır. Bu aşama için ücretli servisler devreye giriyor. Bu servisler sayesinde potansiyel müşterilerinizi kaybetmez ve ücretli reklamlar aracılığı ile yeniden hedefleme yapıp kampanyanızı başlatabilirsiniz.

6) Ücretli Reklamlar için A/B Testleri Yapın

@brendanchurch

Ücretli reklamlarda yaptığınız ilk denemelerde yüksek başarılar elde etmeniz biraz zor. Etkili hale getirmek ve hedef kitleniz ile aynı dili konuşuyor olmak için farklı testler ve teknikleri denemelisiniz. Planlamalarınız dahilinde yaptığınız testleri ölçümlemeniz size fayda sağlayacaktır. Çeşitli reklam ögelerinin etkinliğini test etmenizi sağlayan araçlardan faydalanabilirsiniz. Bunun için de Unbounce ya da Google Analytics Optimize ı deneyebilirsiniz.

7) Sosyal Medyada Var Olun

Kullanıcı sayısı giderek artan sosyal medya platformaları için yapacağınız planlamalar ve ölçümlerle analiz elde etme şansınız da artıyor. Çeşitli platformlardan önemli verileri alacak analitik araçlarla kullanıcının ne tür bir içeriği tercih ettiğini görmeniz mümkün. Brandwatch veya Hootsuite kullanarak etkinliğinizi sağlıklı bir şekilde ölçebilirsiniz.

8) Web Sitenizdeki Zayıf ve Güçlü Noktaları Bulun

Web siteniz, kullanıcılara sizin hakkınızda bilgi verecek en önemli kaynaklardan biridir. Dolayısıyla sizi ne kadar yansıttığından ve kullanıcı için ne kadar anlaşılır olduğundan emin olmalısınız. Web sitenizin performansını değerlendirmek ve zayıf noktalarını belirlemek için UserTesting kullanılabilirlik testi yapabilirsiniz. Bu özel araç ile iyileştirme seçeneklerini belirleyebilir, zayıf noktaları bulabilirsiniz.

Ziyaretçilerin davranışlarını izlemek için ısı haritalarından faydalanabilirsiniz. Yani, web sitenizde hangi sayfaların/sayfa bölümlerinin kullanıcı tarafından kullanılıp kullanılmadığını görebilirsiniz. Reklam yerleşimlerinizi de buna uygun optimize ederseniz reklamlarınız daha fazla kullanıcıya ulaşmış olur. Popüler olarak kullanılan ısı araçlarından Crazyegg e buradan ulaşabilirsiniz.

9) Açılış Sayfanızı Optimize Edin

Web sitenizi asıl vurgulayan şey açılış sayfanız hakkınızda organize veriler sunar, değer önerilerinizi vurgular. Açılış sayfanızda kullanıcıyı harekete geçirici çağrılara yer vermeniz kullanıcıları size bağlayacaktır. Unbounce gibi araçlar size bu konuda yardımcı olacaktır.

10) İçerik Yönetim Sisteminizi Yükseltin

Çoğu web sitesi, yöneticilerinin sitelerini yönetmesine olanak tanıyan bir içerik yönetim sistemi ile oluşturulmuştur. Güncel bilgilerinizi paylaşmanız gerekebilir ve sistem bunun üzerine kurulmamış ise vermek istediğiniz mesajları kullanıcılarınıza ulaştırmakta zorlanabilirsiniz. WordPress Joomla ModX gibi platformlar aracılığı ile bu sisteme ulaşabilirsiniz.

11) İçeriklerinizi Planlayın

@rawpixel

Gelecek içeriklerinizi planlamak için müşteri verilerinize, güncellenmiş anahtar kelime havuzunuza ve rakip analizinize bakın. Hangi içeriklerin daha çok dikkat çektiği ve etki sağladığı konusunda fikirler üretin. Böylece hem yapılacak hataları en aza indirgersiniz hem de düşünmek için zaman kazanırsınız. İçerik planlaması için performans izleyen bazı uygulamalar mevcut. Clearvoice isimli araçtan faydalanabilirsiniz.

12) Eski İçeriklerinizi Yeniden Kullanın

@jontyson

Evet biraz garip gelebilir.

Fakat kitlenizin son yıllara ait içeriklerinize nasıl tepki verdiğini yeniden gözden geçirmenizin bir zararı olmayacaktır. Sık paylaşılan, ziyaretleri yoğunluğu fazla olan içerikleri gözden geçirin. Güncelliğini yitirmeyen ve tekrar etkili olabileceğine inandığınız içeriklerinizi yeniden sunabilirsiniz. Bir başka seçenek de anahtar kelime tabanlı optimizasyon gerçekleştirmek. En iyi performans gösteren blog yayınınızı için HitTail kullanabilirsiniz. Bu sayede anahtar kelimeleri yeniden tanımlayarak içerikleriniz için yeni bir trafik ekleyebilirsiniz.

Eğer tekrara düşmekten kaçınıyorsanız bizden bir tavsiye: İçeriklerinizi infografiklere dönüştürebilirsiniz. Böylece dikkat çeken bir içeriği daha etkili hale getirebilirsiniz.

13) İnfografik Tasarlayın

Hikaye anlatımı ile pazarlamanın en önemli kanallarından birisi de sosyal medyadır.

@rawpixel

İnfografikler içeriklerinizi sunmanız için en eğlenceli, en popüler araçlarından biri. Medya ve dijital pazarlama alanında trend olan infografikler her geçen gün etkisini artırıyor. Geniş bir enformasyon sunan araştırmayı bile tasarım yeteneğinizle okunması kolay ve eğlenceli hale getirebilirsiniz. İçeriklerinizi kolay bir şekilde oluşturmanın yolu da var. Canva, Venngage gibi araçlar kullanabilirsiniz.

14) Geri Bildirimler İsteyin

Yenilenmek ve eksikliklerin farkında olmak için olumlu eleştirilerden sıyrılıp zayıf noktalarınıza yoğunlaşmalısınız. Elbette sizi benimseyenler olumlu yorum paylaşmaya daha yatkındır ve bu motive eder. Ancak dijital itibarınızı korumak için iki türlü değerlendirme almak size fayda sağlar.  Müşteri ve takipçilerinize sunacağız bir geri bildirim alanıyla onların sizin hakkınızda neler düşündüğünü gözlemleyebilirsiniz.

15) Kampanyanızı Ölçün

Evet! Kampanyanızı gerçekleştirdiniz ve planladığınız şekilde tamamladınız.

Bir de analiz yapabilmek için ölçümlemeniz gerekiyor. Bir sonraki stratejiniz nasıl olmalı? Bütçe ile ilgili neler değiştirilmeli? Geri dönüşüm oranları nasıl? gibi birçok sorunun cevabı ölçümlerinizde bulabilirsiniz. Bir sonraki kampanyada elde ettiğiniz tecrübeleri kullanarak daha etkili bir pazarlama kampanyası oluşturabilirsiniz.

Google Analytics ve Woopra ile bu analizlere ulaşabilirsiniz.

Bunlar eminiz ki size yardımcı olacaktır fakat başarılı bir kampanya için biraz üstelemeniz, yeniden denemeniz ve inanmanız da gerekiyor.

Umutla kalın!

 

 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar