Enerjisa’dan Ödüllü Banner

enerjisa basın bültenleri

Paylaşmayı unutmayın.

Enerjisa banner reklamların çalıştığı her cihazda işe yarayan bir tasarruf uygulaması yaparak bir ilke imza attı. #enerjinikoru etiketiyle 2016 yılında başlattığı kampanya kapsamında, halkın enerji tasarrufu hakkında bilinçlenmesi için çalışmalar yapan Enerjisa, bunu anlamlı bir eyleme dönüştürerek web sitesine bir banner koydu.

Bu bannerda (görselin sağ üst tarafı) bir “tasarruf modu” düğmesi görünüyor ve bu düğmeye bastığınızda Enerjisa sitesinde kalındığı süre boyunca ekran parlaklığı otomatik olarak optimum seviyeye getiriliyor. Bunu, sitenin ekranını gri siyah ağırlıkta renklerle soldurarak yapıyor. Beyaz yoğunluğunu optimuma düşürdüğü için de parlaklık azalıyor ve enerji tasarrufu sağlanmış oluyor. Ayrıca banner reklamlar, cihazlarda en az enerji tüketimini sağlayacak şekilde siyah fon ağırlıklı renklerden hazırlanıyor.

150.000 KW Enerji Tasarrufu

Projeye özel geliştirilen web servisi üzerinden yayınlanan banner, reklamın hangi cihazda yayınlandığını ve bu cihazın ortalama ne kadar enerji harcadığını hesaplayarak bir veri oluşturuyor. Bu sayede, yapılan enerji tasarrufu da ölçülebiliyor. Her 1 milyon tekil kullanıcıya ulaşıldığında -ortalama veriler ile hesaplarsak- 150.000 kw enerji tasarrufu yapılmış oluyor. Bu ise bir okulun 12 günlük elektrik sarfiyatına eşit!

enerji

@mayurgala

Tasarruf modu, banner reklam yayınlarını kabul eden hem masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda hem de mobil cihazlarda interaktif olarak çalışıyor. Fikir ve uygulama, dijital reklamcılığın gelişimini destekleyen ve uluslararası bir yarışma olan MIXX (Marketing and Interactive Excellence) Türkiye’de ödüle layık görüldü. Enerjisa, Rich Media Display Reklamları kategorisinde altın ödül, Mobil Rich Media Display Reklamları kategorisinde bronz ödül ve Deneysel ve Yenilikçi kategorisinde ise bronz ödül kazandı. Böylece Enerjisa’nın Mediacom ve AMVG ile birlikte hazırladığı enerji tasarrufu sağlayan banner reklamları, MIXX Europe’ta da yarışmaya hak kazandı.

İnteraktif olarak, tüketici ve kullanıcıyla iletişim kuran bu tip fikir ve uygulamaların başarılı geri dönüşler aldığını artık görüyoruz. İletişim kurarak başarıya ulaşmış bir başka örneğimiz olan Google Burger King Reklamını Baltaladı! yazısını da okuyabilirsiniz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar