En Süper Kahramanlar: Kediler!

süper kahraman kediler

Paylaşmayı unutmayın.

Kediler, kedilerimiz… “Aa sevmem ben kedi!” gibi cümleler kurup bir kez olsun yakınlık kurduktan sonra kedi aşığı olup çıkmadık mı? Tanıdıkça sevmedik mi kedileri? Sosyal medyanın da bu durumda etkisi oldu elbet ancak onların böyle şeylere elbette ihtiyaçları yok. Sadece “sevmek” ve şans vermek gerekiyor. Gerisini onlar halledecekler, kendilerini sevdirmenin bir yolunu mutlaka bulacaklardır.

En bunalımlı anlarımızın terapistleri, sahiplerimiz ve süper kahramanlarımız. Süper kahraman demişken konumuza gelelim isterseniz. Tüm sevenlerin ve sevmeyenlerin direnemeyeceği bazı çalışmalar sıralayacağız şimdi sizlere. Sıralayacağımız bu çalışmalar, Endonezyalı illüstratör ve konsept sanatçısı Fajareka Setiawan’a ait. “Fajareka, zaten sevimli olan yavru kedileri çalışmaları ile birer süper kahraman haline getirmiş ve bir kez daha bizleri fethetmiş.” diyebiliriz.

Şimdi kısa bir süre gözlerimizi kapayalım ve kedileri, Marvel ve DC karakterleri olarak hayal edelim! Harika değil mi? Bir süre gözlerini kapayıp hayal ettikten sonra hazırladığını düşündüğümüz Fajareka, “Catvengers” serisinde yavru kedileri, hayranı olduğumuz süper kahramanlara ya da onların baş düşmanlarına dönüştürüyor. Bunun sadece titiz bir çalışma ya da detaylı kostümlerle ilgili bir durum olduğunu düşünmüyoruz. Nitekim biraz dikkatli baktığımızda her karakterin özelliklerini kolaylıkla görebiliriz çalışmalarda.

Kısa bir giriş yaptıktan sonra gelin Captool’dan AquaCat’a kadar hayranlıkla izlediğimiz süper kahramanlara bir göz atalım.

İşte, hayata pençelerini kahramanca geçirmiş süper kahramanlar!

CatPool

@fajareka

Tüm alaycılığı ve her yaramazlıktan kurnazca sıyrılması ile favorimiz diyebilir miyiz? Kedilere sorsak kesinlikle “Biz süper kahraman değiliz.” diyeceklerdir. Ki kimileri tarafından “nankör” olarak adlandırılırlar ki bu da onları “anti-kahraman” yapar zaten. Kim ne derse desin ya da ne düşünürse düşünsün net olacak söyleyelim: Hastasıyız!

Ant-Cat

ant cat
@fajareka

Bazı zamanlar bilerek bazı zamanlar da “bir şey olmaz ya geçerim” diye düşünerek koca kafalarını sıkıştırmak gibi maharetleri olsa da bulunduğu kabın şeklini alan ve lazer ışınlarını bir çita edasıyla kovalayan kediler, ant-cat olmayı hak etmiyor mu sizce de?

VenomCat

venom cat
@fajareka

En tatlı kötü! Çoğu kez uzaydan geldiklerini kanıtlayan eylemlerde bulunmaları da bu tezi kanıtlıyor diye düşünüyoruz. Ancak kendilerine simbiyoz dememizi kabul edeceklerini sanmıyoruz.

AquaCat

aqua cat
@fajareka

Sanıyoruz ki rahatlıkla “Jason Momoa ile rekabet edebilecek tek varlık.” diyebiliriz bir kedi için. Siz ne düşünüyorsunuz?

Black-Kitteh

black-kitteh
@fajareka

Her yanlarından karizma ve asalet akan bu muhteşem varlıkların kral ya da kraliçe olmaması düşünülebilir mi? Black – Kitteh bu sorunun cevabını net bir şekilde veriyor bizce.

SpiderCat

Spider cat
@fajareka

Bir kedinin örümcek hislere sahip olduğunu bilmeyenimiz var mı? Gözlerini tavanda ya da duvarda bir noktaya diktiklerinde, durduk yere kulaklarını dikip dikkat kesildiklerinde ne yapıyorlar sanıyordunuz? Elbette örümcek hislerini kullanıyorlar. Havada artistik uçuşlar yapmalarından söz etmeye gerek duymuyoruz.

Fajareka’nın çalışmaları şimdilik bu kadarla sınırlı ancak yeni çalışmalarının geleceğini düşünüyoruz. Takip etmek isterseniz Instagram hesabını şuraya bırakalım: fajarekas

Süper kahraman severim diyorsanız Kim Bu Marvel Kahramanları? yazımızı okumanızı öneririz.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar