En İyi Blog Tasarımı İçin 30.000 Dolar !

Paylaşmayı unutmayın.

Blogunuzla istediğiniz kitleye ulaşmak ister misiniz?
Eğer blogunuzun size daha çok kazandırmasını, daha verimli ve dönüşümlü olmasını istiyorsanız; onu sürekli geliştirmeli ve okuyucularınızın beklentilerini karşılamalısınız. Ardından sosyal medya hesaplarınızı bırakıp blogunuzla ilgilenmelisiniz. Çünkü burası trafiğin yoğun olduğu bir blog olacak.
Blog eğlence için yazılıyor olsa bile emek ve zaman verilmesi gereken bir şeydir.

Önce blog demeyi bırakmalısınız !

Burayı web tabanlı bir günlük gibi görmek yerine, stratejik olarak tasarlanmış bir içerik pazarlama ortamı olarak düşünün. Bu sebeple de blog okuyucularının, yorum ve paylaşımlarıyla ilgilenmelisiniz.

Bir blogta her sayfa her eleman dikkatle analiz ederek inşa edilmelidir. Ufak bir örnek vermek gerekirse; başlıklar, kategori içerikleri ile uyumlu olmak koşuluyla, kenar çubuğu çöp sepeti haline gelmesi engellenmelidir. Kenar çubuğu can kurtaranınız olacaktır.

Bence burası küçük bir iş alanı.

Ne bir sürü çalışanınız vardır ne de bir sermaye destekçiniz bulunur. Blog çevrimiçi bir alandır. Eğer bir şirkette çalışsaydınız; yanınızda fazladan 200 çalışan olabilirdi. Bunun yanında şirketlerin etkileşim odaları sayesinde hataları daha kolay ve hızlı bir şekilde düzeltme imkanları olacaktır. Bloglar bir noktada bu şirketlere benzer: Boşa geçen zaman kimseye para kazandırmaz.

Blogta tanıtımını yapacağınız ürünler için  standart pazarlama tekniklerini kullanırsınız Bu durumda da doğrudan pazarlama sorumlusu olarak her şeyi incelemeniz ve izlemeniz gerekecektir. Daha iyi performans gösterebilmek için sayfanızın her bir pikselini amacınıza optimize etmelisiniz.

Blog sayfalarında reklamlara yer verebileceğiniz gibi bunun için de reklam satın alabilirsiniz.

Reklamını yapmayı düşündüğünüz her şeyi test ederken parayı reklam trafiğine harcarsınız. Örneğin makalelerinizin okunması için Facebook reklam trafiği satın alarak, bir yıla yakın bir süre için aylık $3.000  harcayabilirsiniz işte $30,000 değerinin geldiği yer.

Muhtemelen aynı düzen ile kurulmuş yüzlerce blog görmüşsünüzdür. Bu blogların çoğu WordPress temaları ile ortalama bir düzen ile kuruluyor. Yine de bir blog için yapılması gereken mikro-ayarlamalar mevcuttur. Bu ayarlamaların dört temel alanına bakalım:

#1: Ana ekran başlıkları

Ekranın üstünde görünen başlıklar ile okuyucunun odağını üzerinize çekmelisiniz. Örneğin katlanıp zarfa konulan bir mektubun üstte kalan yüzü gibi içerik hakkında fikir vermeli ve okuyucunun aradığı şeyi cevapladığınızı göstermelisiniz.

Ekranın sahip olduğu yeteneklerden en iyi şekilde faydalanarak bu alanı optimize etmek en büyük etkiyi yaratacaktır. Ardından ‘geliştirmeleri/güncellemeleri e-postayla al’ formunu sağdaki kenar çubuğundan, logonun hemen altındaki üst bilgi alanına geçirmek, ziyaretçi geri dönüşünde büyük bir etki gösterecektir.

#2: Sol kenar çubuğunu hareket geçirin!

Sitenizi geliştirmeyle ilgili daha fazla fikir elde etmek için büyük yatırımların neler yaptığını araştırın (Amazon, Facebook ve Walmart gibi). En iyi performansı görebilmek için elinizde çok fazla kaynak var. Bu yüzden onların deneyimlerinden yararlanın. Ayrıca tüm büyük sitelerin navigasyonunu, sol kısımlarında yaptıklarına dikkatinizi çekeriz (Facebook haber beslemenizi düşünün, Amazon’u düşünün.). Neredeyse daima ekranın sol tarafıyla etkileşim kurarsınız.

Ayrıca bu olgu Nielsen Norman Grubu tarafından doğrulanmıştır. Bu prestijli medya araştırma firması, web ziyaretçilerinin ekranın sol tarafını doğru yaptıklarından daha fazla gördüklerini kanıtlayan bir araştırma yaptı.

 #3: Stratejik bir kenar çubuğu kullanın!

Kenar çubuğunuzu gereksiz butonlar ile doldurmayın, net olmalı. İnsanlar aradığını kolayca bulmalı.

Bu makalenin başında söylediğimiz gibi blogunuzun stratejik olarak tasarlanmış bir içerik pazarlama ortamı olduğunu unutmayın. Önceliğiniz, doğru ziyaretçileri çeken ve doğru ziyaretçilerin beğeneceği içeriği yaratmak ve yayınlamaktır.

İkinci önceliğiniz, ziyaretçileri potansiyel müşterilere dönüştürmek olmalıdır.

Bir diğer öncelik ise, daha uzak üçüncü gelir ziyaretçilerin birden fazla sayfayı ziyaret etmesini sağlamaktır.

Kenar çubuğunu en iyi duruma getirmekle birlikte sola kaydırmak, performansta artışı getirecektir.

Bugün kenar çubuğunuzda yalnızca üç şey bulunmalı; harekete geçirici bir  mesaj, okuyucunun takipçi olması için bir yol ve bir arama kutusu.

#4: Yorumları harekete geçirici bir mesajla değiştir

İçerikte daha fazla performans elde etmek için, yorumlar bölümünü başka bir harekete geçirici mesajla değiştirin.

Yayın alanlarının başlığı ve alt kısmı vurgulanmalıdır. Bu nedenle içerikle harmanlanmamaları gerekmektedir. Bu, sayfanın herhangi bir bölümüne benzediğinden okuyuculardan geri dönüşü konusunda onlara yardımcı olacaktır.

İsterseniz içeriğin hem üstüne hem altına bir harekete geçirici mesaj kutusu ekleyin. Yazılarınız için özelleştirebilecek yeteneğiniz varsa bunu yapın. Ancak bunu her yazı  için yapmak çok sıkıcı olabilir. Bu yüzden yalnızca en popüler yayınlarınızda yapmanız faydanıza olacaktır.

 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar