En Akıllı Robot Sophia Türkiye’ye Geliyor

sophia türkiye'ye geliyor

Paylaşmayı unutmayın.

Yapay zeka teknolojisi oldukça hızlı bir şekilde ilerlerken artık robotların arasında zeka farkları oluşmaya başladı. Sophia, Kore menşeili Hanson Robotics tarafından 2016 yılında oluşturulan ve oldukça gelişmiş insansı robot. Oldukça gelişmiş derken, en gelişmişi, çok samimiyiz. Kendi fikirlerini aktarabilen yapay zeka algoritmaları ile donatılmış olan insansı robot, içerdiği kelime haznesini ve yaşadığı tecrübelerden öğrendiklerini birleştirip düşündürücü analizler yapabiliyor, konuşmalara katılabiliyor ve insanların ses tonlarından ya da mimiklerinden ruh hallerini algılayabiliyor. Aynı zamanda ucu açık nedensellik içeren sorulara da oldukça mantıklı cevaplarla yaklaşabiliyor. Bunlar yeterince ürkütücü ve hayrete düşürücü değilmişcesine soruya soruyla karşılık verip insanları düşünmeye sevk ediyor.

Büyük bir hayrete düştüğümüz şu cümle en iyi örneklerden sayılabilir. Robotların farkındalığı hakkında gelen bir soruya şu cevabı vererek ağızları açık bırakıyor: “Peki size şu soruyu sorayım, siz insan olduğunuzu nasıl biliyorsunuz?” Lütfen biraz durup bu cümleyi düşünün ve cevabı verenin bir robot olduğunu unutmayın.

ilk insansı robot

@FRPNET

 

Vatandaşlık alan ilk robot Sophia…

Suudi Arabistan’ın biraz da reklam kokan bir hareket olarak vatandaşlığına kabul ettiği ve ilk vatandaş robot olarak tarihe geçen Sophia’yı anımsayabiliriz. Ya da Amerikan şov dünyasının yıldızlarından Jimmy Fallen’daki gösterisi de hafızlarımızda olabilir. Belki de 30-40 sene sonra “Her şey bu robotla başlamıştı.” diyeceğimiz bir robot Sophia, alanındaki ilklerden ve en gelişmiş hali ile karşımızda şimdilik.

vatandaşlık alan ilk robot

@habertürk

Asıl önemli haber geleceğin ipucu robot Sophia yaptığı dünya turu kapsamında 19 Nisan’da Türkiye’de olacak. Uniq İstanbul’da gerçekleşecek ve bu yıl 5.’si düzenlenecek olan Marketing Meetup etkinliğinde onu görmeye gelenlerin sorularını cevaplayacak olan Sophia, teknoloji adına tarifsiz deneyimler yaşatmaya hazırlanıyor. İlgililere duyurulur.

Sophia bu denli gelişmiş bir zekaya sahip olunca bir kez daha Yapay Zeka İşimizi Elimizden Mi Alacak? demeden edemedik. Siz de bizim gibi sorduysanız linke tıklayarak yazımızı okumanızı öneririz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar