Elon Musk Yine Başardı: Tesla Roadster Mars’a Gidiyor!

Elon Musk

Paylaşmayı unutmayın.

Elon Musk, Tesla ve SpaceX gibi teknoloji devi şirketleri sahibi… Milyarder iş adamı ve yüzyılın atılımcılarından olan, Dünya’da hemen herkesin hayranlığını kazanan günümüzün Tony Stark’ı! 2011 yılında ilk kez bahsettiği Falcon Heavy ile kırmızı bir Tesla Roadster’ı bugüne kadar Dünya’nın görmediği bir yere, Mars’a gönderdi. Yolculuğun başlangıcı konusunda bazı tereddütleri olan ve yüzde 50-50 kalkma ihtimali olan Falcon Heavy bunu başardı ve Tesla Roadster için uzay yolculuğu başlamış oldu.

3 adet itici roket ile 6 Şubat, gece saatlerinde başladığı yolculuğa devam eden Tesla Roadster’da ‘’Made in Earth by Humans’’ (İnsanlar tarafından Dünya’da yapıldı.) yazısının bulunduğu bir not var. Aracın sürücü koltuğunda ise fantastik filmlerden fırlama, astronot kıyafetleri eşliğinde bir ‘Star Man’ oturuyordu. Arabanın torpido gözünde ise “The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy” (Bir Otostopçunun Galaksi Rehberi) kitabı oldukça manidar! Radyoda ise David Bowie’den ‘Space Oddity’ çalıyor. Eğer bir maceraperest uzaylı ile karşılaşılırsa Dünya hakkındaki izlenimleri eminim iyi olacaktır!

elon musk'ın uzaya gönderdiği araç

Uzaya İlk Kez Araç Gönderen isim Elon Musk!

Daha önce çalışmalarını yaptığı roketleme sisteminin geri dönüşü içinde müthiş bir fırsat yakalayan Elon Musk, ateşleyici roketler modülden ayrıldıktan sonra, 3’ünün 2’sini güvenli bir şekilde (bizce araba park edercesine) yeryüzüne indirmeyi başardı.

Uzay yolculuğunun başlangıcından sonra Elon Musk gazetecilere şu açıklamayı yaptı: “Araba dünyadan 400 milyon kilometre uzağa gidecek ve saniyede 11 kilometre yapıyor olacak. Roketten Mars’ın yörüngesine yerleştirilecek aracın, birkaç yüz milyon hatta milyarca yıl kalacağını tahmin ediyoruz.”

NASA’nın 45 yıl önce uzaya astronotları taşımak için kullandığı ‘Saturn V’ roketinden sonra var olan en güçlü roket olan ‘Falcon Heavy’nin Mars’a göndermek üzere taşıdığı spor Tesla Roadster’ın 6 ay gibi bir zaman sonra Mars’ın yörüngesine ulaşması bekleniyor. Araçta bulunan kamera sistemi ile de çok enteresan görüntülerin yakalanabileceği düşünülüyor.tesla roadstar mars a gidiyor

Güney Afrikalı mucit, milyarder ve hayalperest iş adamı Elon Musk, dünyaya yeni bir ödeme sistemi getirdi ve PayPal’ı kurdu. Daha sonra enerjinin önemini bilerek Tesla Motors’u, dünyanın uzay planlarına dahil olmak için SpaceX şirketini kurdu. Şimdi ise dünyanın en güçlü roketleri ile Mars’a kendi yaptığı arabasını gönderiyor, şu an kendisi uzaya araç gönderen ilk ticari şirket olmanın haklı gururunu yaşıyor. Fantastik dünyada ondan izleyerek ve okuyarak öğreneceğimiz daha çok şey var gibi duruyor.

Geçtiğimiz aylarda ülkemizi ziyaret eden Elon Musk ve ziyareti ile ilgili Türkiye’den Bir Elon Musk Geçti! yazımızı da okumanızı öneriyoruz.

Bir sonraki Jetgiller bölümünde görüşmek üzere!

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar