Doğru Takım Elbise Nasıl Seçilir?

sosyal medya davranışlarının nedeni

Paylaşmayı unutmayın.

Yaz mevsimi geldi çattı. ”Geldi ama nasıl geldi?” derseniz davetler, düğünler, mezuniyetler. Tüm bu özel günlerin önemi eminiz ki hepiniz için oldukça yüksek. Kadınlar tarafında elbette birçok öneri bulmak mümkün. Peki ya erkekler? Bugün sizlere doğru takım elbise nasıl seçilir biraz anlatalım.

Erkekler için özel gün ve davetlerin, iş dünyasının olmazsa olmazları arasında yer alan takım elbise doğru tercih edildiğinde oldukça şık bir görüntü sağlamaktadır. Bu görünüme kavuşabilmek için takım elbise seçimini doğru yapmak ise hayat kurtarır. ”Doğru takım elbise nasıl seçilir?” derseniz birkaç önerimiz olacak.

Takım elbise satın almaya gittiğinizde karşınıza drop adı verilen bir tabir çıkmaktadır. Drop ne demek diye merak edenler olacaktır elbette. Drop, erkeklerde takımın kalıbını ifade eden bir tabirdir. Aynı zamanda ceketlerin farklı vücut tiplerine uygunluğu anlamına da gelen drop sayesinde göbek bölgesindeki genişlik ortaya çıkmaktadır. Erkek giyim markalarında takım elbiseler için standart drop kalıpları kullanılmakta ancak Kiğılı gibi bazı markalar kendilerine özgü ara kalıplar da üretmektedir. Özellikle zayıfsanız buna ihtiyacınız olacaktır diyebiliriz. Eğer siz de zayıfsanız ve vücudunuza uygun takım elbise bulmakta zorlanıyorsanız Kiğılı mağazalarını ziyaret edebilirsiniz.

Takım Elbise Seçimi ve Drop

Spor ve blazer ceketlerden ziyade daha çok klasik ceketlerde karşınıza çıkabilecek bir kavram olan drop ölçüyü ifade etmektedir. Klasik ceketler için genellikle 6 drop kullanılmaktadır. Bu kalıp kilo durumu ortalama olan erkekler için geçerli olup zayıflık ya da kiloluluk durumuna göre ölçü farklılık göstermektedir.

Drop ölçüsü belirlenirken beden, göğüs, omuz, boy ve kol boyu ölçüleri dikkate alınmaktadır. Örneğin 6 drop için baktığınızda bu ölçüler sırasıyla 60, 68, 18, 84 ve 67 olmaktadır. Beden arttıkça ölçüler de değişirken, boy ölçüsü alındığında ise yaka ile omuzun birleştiği yerden etek ucuna kadar olan mesafe ölçülmektedir. Ölçüm benzerlik gösterse de kalıplar Kiğılı slim fit ceketler için daha farklı olmaktadır.

Takım Elbise Kalıpları

Takım elbise kalıpları kendi içerisinde birkaç çeşide ayırmak mümkün. Eğer konuya çok da hakim değilseniz smokin ya da takım elbise almaya gittiğinizde belki de hiç duymadığınız kavramlar ile karşılaşabilirsiniz. Drop ne demek biraz bahsettik ama ölçülerine de dikkat etmek gerek. Ceketlerin vücudunuza göre olan kalıbını ifade eden bu ölçü 6 drop, 8 drop, 7 drop ve 4 drop gibi türlere ayrılmaktadır. Bunlar içerisinde 8 drop genellikle ince ve uzun vücuda sahip olan erkekler için uygundur.

7 drop takım elbiseler bel bölgesi daha dar ve fit görünümü bulanan erkekler için idealdir. Daha çok modern fit olarak tercih edilen bu ceketler için Kiğılı farklı modellere sahiptir. Takım elbiselerde yaygın olarak kullanılan diğer bir kalıp da 4 drop kalıptır. Bu kalıp bel bölgesi geniş olan ve ortalama boya sahip erkekler için daha uygun olmaktadır. Bu dropların yanı sıra bari kalıp olarak tabir edilen takım elbise kalıbı da Kiğılı’da bulabilirsiniz. Tüm bu kalıpların ne anlama geldiğini öğrendiğinizde Kiğılı mağazalarından kendinize en uygun takım elbiseyi satın alabilirsiniz.

Erkekler için seçim yapmak ve ölçü belirlemek çok uğraş gerektiren bir şey gibi görülse de aslında öyle olmadığını ve birkaç ipucu ile doğru tercihin nasıl yapılacağını anlatmak istedik. Bu durumda artık vücudunuza tam seçimlerle harika bir görünüme kavuşabilirsiniz.

 

 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar