Doğa, Bilim ve Teknoloji Konulu En İyi 20 Podcast

podcast dinlemek

Paylaşmayı unutmayın.

En iyi doğa, bilim ve teknoloji podcastleri ile kulaklarınıza ve beyninize ziyafet çekmek için hazır olun! Yolculuğunuzda, koşuda ya da ne zaman dinlemek isterseniz bu 20 bilim, teknoloji ve doğa podcasti size şaşırtıcı gerçekler ve dikkat çekici hikaye anlatımlarıyla zamanın nasıl geçtiğini unutturacak. Podcastler İngilizce olsa da İngilizce öğrenmek ve daha iyi konuşabilmek için alternatif bir yöntem arayanlara da faydalı olacağını düşünüyoruz.

1- BBC Earth Podcasts

BBC Earth’ten ilk kez yayınlanan podcastler, her bölüm sizi gezegenimizin kalbine giden bir hikaye anlatımı yolculuğuna çıkarıyor. Yağmur ormanlarında bir yolculuğa, Namibya çölündeki bir mağarada tamamen karanlıkta geçirilen sekiz güne ya da yeni çıkmış bir civcivin büyük bir inançla sıçramasına şahitlik edebileceğiniz birer yolculuk.

bbcearth podcast
@bbcearth

Sürükleyici ve atmosferik bir tarzda sunulan, akıllı ses ve samimi kayıt stili, dinleyicilere doğa bilimcilerinin yanında oldukları hissini veriyor.

2- Houston, We Have a Podcasts

Houston, Texas’taki Nasa Johnson Uzay Merkezi’nin resmi yayını. İnsan uzay uçuşunun evi artık yanı başınızda.

nasa houston podcast
@nasa

İnanılmaz karmaşık konulara canlı ve neşeli bir bakış! Örneğin, “Derin Alan”dayken iletişim nasıl çalışır? Konukların çoğunluğu, bu süreçlerin neler olabileceğini anlaşılabilir terimlere çeviren bilim adamları.

3- Nature

Uluslararası Bilim Dergisi’nden en son bilim haberlerini, kuşların nasıl renkli gördüklerinden kenevir yetiştirmeye kadar çeşitli konuları dinleyebilirsiniz.

nature podcast
@nature

Podcastler, dramatik hikayeler ve bunların nasıl hayata geçirileceğini çok iyi bilen belgesel yapımcıları olan çeşitli gazeteciler tarafından sunulmaktadır. Bu, dünyanın dört bir yanından gelen bir grup istekli bilim öğrencisinin öğretisini dinlemeye benziyor.

4- The Life Scientific

Her hafta, Jim Al-Khalili geleceğimizi şekillendiren ve şimdiki zamanımızı açıklayan bilim insanlarıyla röportaj yapıyor.

the life scientific podcasts
@bbc

Al-Khalili, podcastte bizdir ve bizim yerimize soruları sorar. İnsana ve bilime odaklanan, bilim kadar hikayeyi seven herkes için mükemmel bir dinleme keyfi.

5- Nature’s Voice

RSPB’den (Kuşları Koruma Kraliyet Topluluğu) yayınlanan “chirpy” podcasti, tüylü arkadaşlarımız için size yeni bir değerlendirme imkanı kazandıracak. Kuş banyosunda kavga, Sumatra yağmur ormanının etrafında uçup gitme… Aynı zamanda harika ses manzarası, arka planda deniz, orman ve nehirlerin olduğu birçok dış yayın. Yetkili Jane Markham, enfeksiyöz coşkuyla büyüleyici gerçekler sunan fanatik ornitologlarla röportajlar yapıyor.

nature's voice podcast
@rspb

Sığırcıkları izlemek iyi bir film izlemek gibidir, durmasını istemezsin.

6- Radiolab

Radiolab’ın mottosu “Garip bir dünyayı araştırmak” Radiolab 2002’den beri en ilgi çekici bilim hikayelerini anlatıyor.

radiolab podcast
@wnycstudios

Benzersiz ve titiz ses düzenlemeleri, her bölümde genlerden, kandan, futboldan, kaçak avlanmaktan ya da her neden bahsediliyorsa dinlemek için gerçek bir keyif veriyor.

7- The Infinite Monkey Cage

Profesör Brian Cox ve komedyen Robin Ince bilimle komediyi buluşturuyor.

The Infinite Monkey Cage podcasts
@bbc

Infinite Monkey Cage, bilgilendirici ve biraz da saygısızca. Ayrıca etkili konuklar da ağırlıyorlar.

8- The Curious Cases of Rotherford and Fry

Enerjik, çevik ve zeki doktorlar Adam Rutherford ve Hannah Fry, dinleyiciler tarafından sorulan günlük yaşamda bilimle ilgili soruları cevaplıyor.

the curious cases of rutherford and fry podcast
@bbc

Mesela neden nesnelerin yüzleri varmış gibi görüyoruz ya da çocuklar neden sebzeleri sevmiyorlar? Meraklı çocuklar ve biraz şaşırmak isteyen herkes için ilginç podcastler!

9- Science Vs

Science Vs, sıkı sıkıya bağlı olduğunuz görüşlerinizi patlatan ve onları bilim ile değiştiren arkadaş canlısı bir gerçek kontrolü ekibidir. En son tartışmaları, tuhaflıkları ve trendleri yıkmak istiyorsanız, Science Vs başlamak için en iyi yer.

science vs podcast
@gimletmedia

Avustralyalı Wendy Zukerman’in ev sahipliği yaptığı her bölüm, iklim değişikliğinden silah kontrolüne, fitness çılgınlığı ve kürtaja kadar en tartışmalı konuları bilime bakarak ele alıyor. Bu gerçeklerin veya ağır konuların sizi aldatmasına izin vermeyin çünkü bu eğlenceli bir podcast.

10- TEDTalks Technology

Bu kısa TED konuşmaları, dünyanın önde gelen mucitleri, geliştiricileri ve araştırmacılarının teknolojiyle ilgili TED konuşmalarından derlenmiş. Görüşmelerin çoğu, kişisel deneyim ve derinlemesine araştırmayı birleştirerek yapay zeka ile ilişkimize odaklanıyor.

tedtalks technology podcast
@tedtalksstechnology

TEDTalks Technology ile gelecekte rehberli bir tur yaptığınız izlenimine kapılacaksınız.

11- Scienceish

New Scientist’in büyük bölümünün editörlüğünü yapan eğlenceli Rick Edwards ve Dr Michael Brooks, “filmlerin arkasındaki tuhaf bilimi” ele alıyor.

scienceish podcast
@radiowolfgang

Jurassic World gerçek olabilir mi? Beyinlerimizi gerçekten Marvel’in Dr. Strange’i gibi eğitebilir miyiz? Uçarı yaklaşımlarına rağmen mizahın arkasında sağlam bir bilim var ve bu gerçekten de büyüleyici.

12- Click

En son teknoloji haberleri ve dijital haberlerle ilgili dergi tarzı bir şov. BBC Dünya Servisi’nden, Click size dünyanın dört bir yanından teknik güncel olayları getiriyor.

click podcasts
@bbc

Teknoloji yazarı Bill Thompson, Ghislaine Boddington ve yazar ve sunucu Gareth Mitchell teknik gelişmelerle ilgili etik meselelere değiniyorlar ve meselelere olağanüstü bir bilgi derinliği getiriyorlar.

13- Crowd Science

BBC Dünya Servisi kadrosundan olan Crowd Science, dinleyicilerin sorularını bilim ve teknoloji alanında faaliyet gösteren araştırmacılara sorma imkanı sunan bir giriş seviyesi bilim podcastidir.

crowd science podcast
@bbc

Araştırmalar The Curious Cases of Rutherford and Fry’den daha derine iniyor ve podcast farklı araştırmacılar ve gazeteciler tarafından sunuluyor.

14- National Trust

National Trust podcast, doğal dünyadan sükunet, tarih ve kültürle harmanlanmış yoğun bir doz sunar.

national trust podcast
@apple

Podcastler önde gelen uzmanlar tarafından sunulur ve 10 dakikalık mini bölümlerden daha uzun versiyonlara kadar çeşitlilik gösterir. Hava veya işiniz sizi hapsolmuş hissettiriyorsa bu podcastler gerçekten temiz bir nefes almanızı sağlayacak.

15- The School For Dumb Women

Adından da beklenecek şekilde School For Dumb Women (Aptal Kadınlar İçin Okul) kaba, eğlenceli ve çok ironik bir podcast. Üç kadın sunucu, hakkında hiçbir şey bilmediğinizi itiraf etmek istemediğiniz konuları ele almayı amaçlıyor (son başlıklar arasında “Sanat İçin Çok mu Fakirim?” ve “Aromalı Prezervatifleri Kim Alır?” var.) ve yaptıklarıyla sizi güldürüyorlar.

the school for dumb women podcast
@play.acast

Hannah Varrall, Alexandra Haddow ve Caroline O’Donoghue, nadiren kamuya açık olarak duyduğunuzu duyduğunuz konuları bilimle birleştirerek tartışıyor.

16- Best Of Natural History Radio

Dünyanın en büyük kurdu, Batı Runton mamutu… Tüm doğal dünya burada, dünyaca ünlü BBC Doğa Tarihi Birimi’nin doğal dünyayla ilgili şaşırtıcı ve harika parçalarla dolu en iyi içeriği.

best of naturel history radio podcast
@bbc.co.uk

Sunum yapan kişiler arasında Lionel Kelleway, Howard Stableford ve Brett Westwood var. Bone Stories, Living World ve Sound Stage gibi serilerden alıntılar yer alıyor.

17- Rocket

Christina Warren, Brianna Wu ve Simone de Rochefort teknik kitaplardan filmlere, oyunlardan en son haberlere kadar her şeyi ele alıyor.

rocket podcast
@relay.fm/rocket

Teknolojideki tüm büyük isimler Microsoft ve Apple’dan Tesla’ya kadar burada. Ayrıca kitap önerileri ve teknoloji dedikoduları da.

18- Future Of Everything

Teknoloji çalışma ve yaşama şeklimizi nasıl değiştiriyor? Wall Street Journal tarafından yayınlanan bu haftalık podcast, bilim ve teknoloji dünyalarına bakıyor ve geleceğin bizim için neler barındıracağını tahmin ediyor.

future of everything podcasts
@wsj

Usta muhabir Jennifer Strong, ABD merkezli podcasti sunuyor ve elmasların geleceğinin madenlerde mi yoksa laboratuarda mı olduğu ve geleceğin savaş alanının nasıl olabileceği gibi konularda liderler ve alanlarında öne çıkan kişilerle röportaj yapıyor. Strong, güncel olayları uluslararası bir yaklaşım ve kişisel bir bakış açısı ile birleştiren bir hikaye anlatımına sahip.

19- History Of The World

player.fm
@player.fm

Karbonatitlerinizi, senozoik omurgalıları bilmek istiyorsanız, History of The World yardımcı olmak için burada. Bu jeoloji podcasti dünyanın tarihini bir yıla yoğunlaştırıyor ve dünyanın kökeninden insanlığın görünümüne bölümleri var.

20- Naked Scientist

Cambridge Üniversitesi’nin çok sayıda ödüllü podcasti Naked Scientists grip, savaş uçağı bilimi ve neden dans ettiğimize kadar birçok konuyu araştırıyor.

the naked scientists podcast
@thenakedscientists

Naked Scientist son beş yılda 50 milyondan fazla program indirmesi ile dikkat çeken ve şimdi dünyanın en popüler bilim yayınlarından biri olan deneyimli bir podcast. Ekip, çeşitli disiplinlerden gelen genç ve enerjik fen öğrencilerinden oluşuyor.

Bunların hepsini dinlerseniz arkadaşlarınızı şaşırtmanız, her bilgi yarışmasını kazanmanız ve çevrenizdeki dünyayı yeni bir bakış açısıyla görmeniz oldukça mümkün. Kulaklarınızı eğitin!

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar