Dikkat Çeken İlginç Drone Tasarımları

Paylaşmayı unutmayın.

Drone kullanımı her geçen gün yaygınlaşırken ve bir de hali hazırda kategorilerini incelediğimiz ”Drone: Gökyüzündeki Uçan Gözümüz’‘ yazımızdan sonra yaratıcı tasarımları ile ilgimizi çeken ilginç droneları da sizlerle paylaşmak istedik. Bildiklerimizden çok farklı olmasının sebebi ise ev yapımı olmaları. Bir de tasarlayan kişilerin gerçekten yaratıcılık sınırlarını zorlaması, diyebiliriz herhalde. 😊

Öyleyse ilginç ve sıra dışı tasarımları ile teknolojiyi keyifli hale getiren drone çeşitlerine bir bakalım!

Nixie Drone

Intel’in gerçekleştirdiği Make It Wearable yarışmasında Nixie adlı drone finale kaldı. Nixie; üstünde dahili bir kamerası bulunan, uçabilen ve bileğe takılabilen bir giyilebilir teknoloji ürünü. Sürekli sizinle ve asla size yük değil!

nixie drone

@i.ytimg

Nixie’nin bileğe takılabilir bir uçabilen kamera olması, cihazı hem kolayca taşınabilir yapıyor hem de oldukça kullanışlı hale getiriyor. Mesela fotoğrafınızı çekecek biri olmadığında, Nixie’yi bileğinizden çıkararak fotoğrafınızı çekmesini sağlayabiliyorsunuz. Bileğe takıldığında saat gibi duran Nixie, elinizle fırlatma hareketi yaptığınızda havalanıyor.

Nasıl çalıştığını görmek isterseniz videoyu izleyebilirsiniz.

Plan Bee Drone

”Artık arılar değil dronelar mı bal yapacak?” diye sorduğumuz Plan Bee… Plan Bee şekil olarak arıya çok benzemese de arıların görevi olarak bilinen çiçeklerden polen toplama ve diğer çiçeklere saçma görevlerini yapabiliyor. Bu şekilde çapraz üremeye destek veren Plan Bee, çiçeklerin döllenmesine de yardımcı oluyor. Akıllı telefonlar tarafından kontrol edilip yönetilebiliyor.

plan bee drone

@i.ytimg

Biliyorsunuz, birçok canlı türü gibi arıların da neslinin tükendiği ile ilgili açıklamalar gelmeye başlamıştı. Bir yandan çevre bilinci oluşturup bir yandan teknolojiyi imdadımıza yetiştirince her şey ne kadar kolay olabiliyor?

Parrot Disco

parrot disco

@static.turbosquid.com

Parrot Disco küçük bir uçak görünümüne sahip ve cihazda iki kanat, ön tarafta da kamera bulunuyor. Bataryası, 45 dakika gibi uzun bir uçuş süresi imkanı sağlıyor. 720p (HD) görüntü kalitesinde video kaydeden Parrot Disco,  32 gb dahili depolama hacmine sahip. SkyController 2 kumandasıyla  ve sanal gerçeklik gözlüğüyle gerçek bir uçuş deneyimi de sunuyor.

Power Vision

power vision poweregg drone

@amazonaws.com

Power Vision Poweregg adlı bu drone kanatları kapalıyken bir yumurta görünümünü alıyor. Yaklaşık 23 dakika uçuş süresi ve 5 km uçuş mesafesi sağlayan PowerEgg, follow me (çektiğiniz hareketli nesneyi takip) orbit mode (istediğiniz nesnenin çevresinde ) ve cable cam (belirli bir yolda sabit) uçuş modlarında uçabiliyor ve tek tuşla hareket ettiği başlangıç noktasına dönmesi mümkün.

Bonus: Kedi Drone

Garip ve vahşi gibi görünüyor değil mi? Bu tasarımın sahibi Bart Jansen’ın bir hikayesi var aslında. 2012 yılında ölen kedisinin kuşları çok sevdiğini ve onların peşinden koştuğunu belirtiyor. Nereden aklına geldiğini çok sorgulamamak lazım fakat gerçekten ilginç kategorisinde ilk sıraya çıkacak bir drone tasarlamış oluyor, Jansen… Ve ekliyor;

shallow focus photography of quadcopter

@unsplash

”Herhangi bir buluş gibi makineler de hayatımızı kolaylaştırıyor. Fonksiyonları yerine getiren cihazlar ve bununla birlikte bu işlevler oldukça sorgulanabilir olma eğilimindedir. Böylece makineler, insan dünyasına doğru kendi yorucu eleştirilerini sunuyorlar.”

Artık neredeyse hayat akışımızın içinde bulunan ve kullanımı her geçen gün yaygınlaşan insansız hava aracı droneları hızla yeni sektörlerde de görecek gibiyiz.

Çeşitleri, kullanım alanları, tasarımları ve boyutlarıyla teknolojik bir devrim yaratan, TDK ismiyle yeni uçangözleri heyecanla bekliyoruz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar