Dijital Farkındalık: Verimliliği Artırmaya Yardımcı 3 Uygulama

Paylaşmayı unutmayın.

Günümüzde dijital ve teknolojik gelişmeler profesyonellere günlük iş performanslarını maksimize etme yolunda çok yardımcı materyaller olarak karşımıza çıkıyor. Örneğin e-mail,anlık ve kusursuz bir iletişimi kolaylaştırmada öncü bir faktör veya sosyal medya günümüzün en güçlü müşteri servis kanallarından biri.
Öte yandan ne kadar bu dijital araçlar iş alanında fark yaratan başarı odaklı yardımcı faktörler olsa da kimi zaman yoğun bir iş gününde dikkat dağıtıcı etmenler olarak da karşımıza çıkabiliyor. Örneğin günlük hayatımızda işgal alanı günden güne artmakta olan akıllı telefonları sürekli kontrol etme isteği ya da kişisel mail kutusunu periyodik olarak check etme alışkanlıkları iş yerinde dikkat dağıtıcı ve verimliliği düşürücü etkiler yaratabiliyor. Bu alışkanlıklardan kaçınmak mı istiyorsunuz.? Çeşitli online çözümler artık bir tık ötede!
Sizin için bu tip sorunlarla başa çıkıp verimliliğinizi artırabilme adına indirebileceğiniz 3 uygulamadan oluşan bir liste belirledik.!

1- Focus Booster

Eğer hiç duymadıysanız 1980’lerin son çeyreğinde geliştirilen “Pomodoro Tekniği” bir zaman yönetimi yaklaşımı. Bu sistem iş gününü 25’er dakikalık periyotlara bölme ve bu periyotlar arasında olası stresten ve fazla çalışmanın vermiş olduğu tükenmişlik hissinden kaçınmak için kısa planlı molalar verme yöntemiyle işletilen bir sistem. Pomodoro tekniği çalışanlara odaklanma ve verimli çalışma konularında süreklilik sağlıyor. Focus Booster da bu teknikten esinlenilmiş bir zaman takip programı.

Program size çalışma ve mola periyotlarınızı düzenleme fırsatı sağlıyor. Zaman tutma ve benzeri eski yöntemlere başvurmanıza gerek yok periyotlar program aracılığıyla otomatik olarak kaydediliyor. Böylece ne kadar zaman çalıştığınızı ve hangi konu üzerine ne kadar zaman harcadığınızı kolayca kontrol edebiliyorsunuz.Bu şekilde daha verimli çalışabiliyorsunuz. Ayrıca dikkatle bakılmadığı sürece kontrol edilmesi zor olan mini-timer aracılığıyla dikkatinizi dağıtmadan molanıza ne kadar süre kaldığını kontrol edebiliyorsunuz.

Verimliliği Artırmaya Yardımcı 3 Uygulama

Uyum: Web, iOS, Android
Fiyat: Başlangıç pakedi ücretsizken, profesyonel paket aylık $5

2- Offtime

Her ne kadar güçlü bir odaklanma yetisine sahip olsanız da, dikkat dağıtıcı etmenler iş akışınıza kolayca etki edebilir. Sosyal medya kullacılarının %18’inden fazlası birkaç saatlik çalışmanın sonunda kendini Facebook adresini kontrol etmekten, %61’lik bir kısmı günde bir kez gündeme göz atmaktan alamıyor. Bununla beraber iPhone kullanıcıların %28’lik bir bölümü henüz yataktan kalkmadan Tweet okuyor. Nitekim günden güne artan akıllı telefon ve sosyal medya bağımlılığının sonuçları olan bu gelişmeler pek de sürpriz değil.

Offtime bu tarz dikkat dağıtıcı etmenlerin etkisini azaltmaya ve bireyi bir tık da olsa bu etmenlerden uzaklaştırmaya yardımcı bir aplikasyon. Bu program Facebook, Twitter gibi programlara belirlenen periyotlarda erişimi sınırlayan ayrıca aynı periyotlarda arama, mesaj ve bildirimleri engelleme fonksiyonu olan bir uygulama.
Bu uygulamayla kullanıcı bulunduğu ortamlara göre telefonunun fonksiyonlarını düzenleyip kişiye özel ayar düzenlemelerini söz konusu durumlarda aktif edebiliyor. Örneğin bir iş toplantısındayken “Meeting” adını verdiğiniz ayarı etkinleştirip telefonunuzu arama ve mesajlara kapatabilirsiniz ya da ailenizle vakit geçirdiğiniz bir anda ayarlarınızı bu duruma göre etkinleştirebilirsiniz. Aynı zamanda uygulama size, telefon kullanım biçiminizi kategorize edip bununla ilgili analizler de sunuyor. Böylece telefonu ne amaçla, ne zaman, ne kadar süre boyunca kullandığınızı görebilirsiniz.

verimliliği arttırmak

Uyum: iOS,Android.
Fiyat: iOS Başlangıç versiyonu için belirlenmiş fiyat 3$, Android pro versiyon ise 3$’dan başlıyor.

3- Wunderlist

Yapılacaklar listesi oluşturmak verimliliği artırmak için en basit fakat en etkili yöntemlerden biri. Bu yöntem size iş yoğunluğu içindeyken yapmanız gereken işleri önceliklendirme ve gün içinde büyük stres oluşturan bu büyük işleri iyi organize etme ve küçük parçalar haline getirme konusunda en büyük yardımcılardan biri. Bu program sayesinde gözünüzde büyüyen işleri akıllıca yönetip kolayca yapabilirsiniz.

Wunderlist programının temel amacı yapmanız gereken günlük işlerin yanına birer tik koymanıza yardımcı olmak. İşlerinizi ve sorumluluklarınızı organize etmenin yanında bu program ile hatırlatıcı alarmlar koyup zamana bağlı olarak yapılması gereken işlerin zamanında tamamlanmamasını önleyebilirsiniz veya başvuru tarihleri ile ilgili hatırlatmalar koyup çok başvurmak istediğiniz bir prosedürü başvuru tarihinden dolayı kaçırmazsınız. Başka bir özellik ise Wunderlist’inizi çalışma arkadaşlarınız ve yöneticilerinizle paylaşabilir böylece proje tarzı birden fazla kişiyle şekillendirilen işlerde organizasyon ve verimliliğinizi maksimuma çıkarabilirsiniz.

Sonuç olarak, Wunderlist’inize istediğiniz her yerden ulaşabilir cloud sistemi ile listenizi güvence altına alabilirsiniz.

nasıl daha verimli olunur

Uyum:Web,iOS,Android,Windows.
Fiyat:Başlangıç sürümü ücretsizken, Pro versiyonu aylık 4.99$

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar