Demonte IKEA Mobilyalar İçin AssembleAR Geliyor!

demonte

Paylaşmayı unutmayın.

Evimizi güzelleştirmek ve yenilemek adına aldığımız mobilyalarımız keşke kataloglarında gördüğümüz gibi gelse ne güzel olurdu değil mi? Bazı markalarda bu mümkün olsa da bazıları demonte halde gelebiliyor ve bize kalan kafa karıştırıcı bir kılavuzla göz göze gelmek oluyor. Hele de bu tip monte işlerinden uzak olan biri iseniz… Kılavuzlar içinde birçok detaylı yazı ve çizim barındırsa da maalesef iş uygulama kısmına gelince pek yol gösterici olamıyor. Detay detay, üç boyutlu bir şekilde anlatılmasını kim istemez ki? Kurulumu bilen için de bilmeyen için de en iyi anlatım somut olan değil midir zaten?

ikea kurulum kılavuzu

@gomontaj

IKEA da tüketicinin bu derdini fark etmiş olacak ki bizlere kurulumda oldukça rahatlık sağlayacak bir montaj uygulaması geliştiriyor. Tasarımcı Adam Pickard’ın geliştirdiği AssembleAR adlı uygulama ile tüketiciler satın aldıkları ürünün barkodunu telefonları aracılığı ile okutuyorlar. Ardından ürünün arttırılmış gerçeklikle hazırlanan kurulum kılavuzu indiriliyor. AssembleAR, IKEA’nın mobilya kurulum talimat şemalarını adım adım oturma odanıza taşıyor. Ürünü alır almaz monte aşamasını düşündüğümüz IKEA mobilyaları artık saatler boyunca kılavuz okuma devrini bitiriyor. Mobilyaların demonte halde gelmesinden muzdarip olan insanlar için oldukça iç açıcı bir gelişme olduğunu söylemek kesinlikle mümkün. Bu gelişme ile kullanma kılavuzunu çözemeyen insanların ücret karşılığında monte ettirme derdi de sona erecek hem bütçeden hem zamandan kazanacakları bir uygulama tüketicilere sunulacak. Bu sayede geniş bir kitlenin ilgisini kazanacağı yadsınamaz bir gerçek.

Nedir Peki Bu Arttırılmış Gerçeklik (AR) ?

İsmini kimimizin sıkça duyduğu, teknolojiden uzak olanlarımızın ise yeni yeni duymaya başladığı arttırılmış gerçeklik (Augmented Reality) cihazların cisim tanıma özelliği kullanılarak sanal nesnelerin, gerçek görüntülerin üzerine aktarılmasına deniyor. Bu teknolojiden faydalanabilmek için pek tabii bulunduğunuz ortamda internet erişiminin olması ve elinizde arttırılmış gerçekliği tanımlayacak cihazların bulunması gerekiyor. Ayrıca arttırılmış gerçeklik (AR) üzerine tanımlanmış olan uygulamalardan birinin cihazınızda yüklü olması şartı bulunuyor. Tüm bu koşullar gerçekleştiğinde AR için tasarlanmış görseli cihazınızdaki uygulama ile tanımladığınızda cihazınız görseli algılıyor ve yeni bir görüntü ile karşılaşıyorsunuz.

IKEA Arttırılmış Gerçeklikte Seviye Atlıyor

Bu gelişme IKEA için bir ilk teşkil etmiyor. Birkaç ay öncesine kadar kullanıcıların evlerinde iç mekan tasarımını deneyebilmelerini sağlayan bir uygulamaya adım attı. IKEA Place adı verilen bu uygulama Apple’ın ARKit teknolojisinden faydalanıyor. “Denemeden almam!” diyenlere büyük kolaylık sağlamayı hedefleyen bu uygulama zaman tasarrufu, seçenek fazlalığı gibi birçok tüketici faydasını barındırıyor. Tüketiciler seçtikleri, satın almayı düşündükleri ürünleri arttırılmış gerçeklik sayesinde rahatça görebiliyorlar. Tüketicilerin diğer eşyaları ile uyum içinde olup olmayacağı, ölçü ve renk sorunları yaşayıp yaşamayacağını görüp seçimlerini kolayca yapmaları hedefleniyor.

Artırılmış gerçeklik ile hazırlanan kurulum kılavuzu videodaki gibi bir görünüm sunuyor:

IKEA arttırılmış gerçeklik dünyasına sıkı bir giriş yapmış gibi görünüyor. Devamlılığı sağlanırsa hem tüketiciler hem de söz konusu firma için yüzleri güldüren bir etki yaratacağı kesin. Siz ne dersiniz kafa karıştıran kılavuzları yırtıp atma zamanı gelmedi mi?

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar