Coca-Cola’dan Şifreli Konuşan Şişeler!

coca cola kod etiket reklamı

Paylaşmayı unutmayın.

McCann World Grup-Şangay ile birlikte çalışan Coca-Cola Çin, “Kolanı Paylaş” sloganıyla birlikte piyasaya sürmek için yepyeni bir şişe tasarladı: Kod Etiket. Bu naçizane şişenin amacı Çinli gençlerin birbirleri ile iletişim kurmaları için yeni bir yol sunmak.

coca cola kod etiket

@Coca-Cola

Coca-Cola Çin’in pazarlama yöneticisi Shelly Lin “Görevimiz, daha önce yapmış olduğumuz müzik ve film gibi geleneksel tutku noktalarının ötesine geçmekti. Daha otantik bir bağlantı noktası bulmak için daha derinlere gittik ve hedef kitlenin günlük olarak kendilerine ait dil kodları oluşturduğunu keşfettik. İşte bu yüzden kod etiketini ürettik.” diyerek gözleri ve kulakları merakla kendilerine çeviriyor.

Siz Gençler Nasıl Diyorsunuz?

Bu bahsedilen “kendilerine ait dil kodları” bizim kendi arkadaş gruplarımızla ya da sevdiklerimizle kendi aramızda oluşturduğumuz bize özel bir takım şifreli konuşmalar. Örneğin, sevgilinizle konuşurken, konuşma bir noktada çıkmaza girdi. İkiniz de bir çözüm üretemiyorsunuz ama üretmeniz de gerekiyor. Tam bu noktada, ikinizin arasında şifreli bir kelimeniz var ve ne zaman o kelimeyi söyleseniz ikiniz de biliyorsunuz ki, bu konuşma orada bitmiştir.

-Biz şimdi ne yapacağız. Neden bir türlü çözüm bulamıyoruz?
-Çünkü! (işte şifre)

Ya da en klişesi;

-Abi çok daraldım, bu gece akalım mı? (şifre)
-Ayıpsın lafı olmaz.

Örnekler tatlı tatlı çoğaltılabilir. Demek ki tüm dünyada gençliğin kafası aynı çalışıyor! Yani, bizim de epey dil kodumuz var. Velhasıl, kampanyanın araştırmasında Coca-Cola ve McCann Worldgrup, bu dilin sadece basit bir iletişim aracı olmadığını fark etmiş. Duyguları ifade etmek ve ilişkilerde bağ kurmak gibi derin anlamlar yüklü. Bu da bu genç ve dinamik kesim için aktif bir iletişim tarzı oluşturmakta.

Kod Etiket’in, bu şifreli kelimelerin yerine çeşitli grafikler, sayılar ve karakterler ile göründüğünden çok daha fazla şey anlatma yeteneği var. Bu yetenekleri tanıtabilmek için TV’de ve dijital alanda yayınlanacak iki film yapılmış. Bu iki filmin konuları; “Dostluk” ve “Romantizm”

Kod Etiket Ulusal Bir Kampanya

Yayınlanan ilk filmde bir delikanlı,  arkadaşlarıyla özel bir an yakalamak için “Friend Hunt” olarak isimlendirilmiş Kod Etiket’i kullanarak gençleri bir araya topluyor. Sonrasına birlikte bakalım:

İkinci film “Break-Up” temmuzun ortasında yayınlanacağından seyretmek için biraz beklemeliyiz. Ancak ufak bir spoiler vermekten kimseye zarar gelmez.

coca cola seksi poster

@CocaCola

Genç bir çiftin ilk tanıştıkları andan itibaren ilk ayrılıklarına kadar olan sürece minik bir yolculuk yapılıyor. Ee tabii ki Coca-Cola bu çiftimizi üzerinde taşıdığı o harika kod ile tekrar barıştırıyor. Gerçi spoilerden çok baya baya filmi anlattık ama 30 saniyelik reklam filminin de spoileri nasıl olacaktı?!

“Kod Etiketi” tasarımlarının ulusal çapta olmasını düşünüyorlar. İlgili tanıtımları yapmak ve kampanyanın etkisini artırmak için ürün yerleştirme anlaşmaları ve TV şovu sponsorlukları gibi faaliyetlerin aynı anda başlayacağını belirtmişler. Coca-Cola yine farklılığını ve ne kadar hassas “insight” araştırmaları yaptığını bize bir kere daha göstermiş oldu.

Coca-Cola ile ilgili Coca-Cola Yaza Hazır Görünüyor! ve Coca-Cola Seksi Reklam Kampanyası İle Karşımızda! başlıklı yazılarımız da ilginizi çekebilir.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar