Coca-Cola Seksi Reklam Kampanyası İle Karşımızda!

Paylaşmayı unutmayın.

Coca-Cola’dan 2017’ye Seksi Bir Giriş

Coca-Cola’nın, ülkemizde light kola olarak bilinen fakat global alanda “diet cola” olarak tanıdığımız ürünün 1990’lı yıllarda çıkmış reklamlarında seksi bir inşaat işçisini ve 2013 yılında ise seksi bir bahçıvanı kullanmasının ardından yeni reklam filminde yine seksi bir erkek kullanmış olması bizleri şaşırtmadı.

Seksi inşaat işçisinin bulunduğu reklam filmini aşağıda bulabilirsiniz:

Ve şimdi de çekici bahçıvanın yer aldığı reklam filmini hatırlayalım:

Coca-Cola yeni reklam kampanyasını “Duyguların Tadına Varın” sloganı ile sunuyor. Reklam filminde,  biri kız diğeri eşcinsel bir erkek olmak üzere iki kardeşin, ürünü, çekici havuz bakımcısına götürme yarışını izliyoruz. Ama daha hızlı olan biri vardır. Anneleri! Daha da ötesinde sadece Coca-Cola götürmekle kalmamış yanına da sandviç eklemiş. Zaten anneler hep bir adım ötesini düşünmez mi?

Hadi o reklam filmine bakalım:

Coca-Cola Global Pazarlama Başkan Yardımcısı Rodolfo Echeverria reklam kampanyasının görünen arkasındaki amacını, “Bu reklam filmi ile arzunun temel nesnesi olarak “buz gibi bir Coca-Cola” konumlandırması yapmak istedik. Bununla birlikte de markanın duygusal değerine ürünün faydasını entegre etme işini duygusal ve insani bir hikaye ile gerçekleştirmeyi hedefledik.” şekilde açıklamıştır.

Coca-Cola’nın globalde “Taste the Feeling” başlıklı bu yeni reklam kampanyası, 2016 yılında başlattığı, Coca-Cola, Cola Zero ve Coca-Cola Light’ın reklamlarını birleştiren “Tek Marka” stratejisinin bir parçası olarak karşımıza çıkmaktadır.

Coca-Cola bu reklam kampanyası için birden fazla reklam ajansı ile çalışmıştır.

McCann Madrid tarafından kaydedilen reklam filmi “Metro”:

Bu reklam filminde bir sokak performansçısının Cola-Cola sayesindeki yıldızlaşmasını izliyoruz:

Ogilvy & Mather Mexico City tarafından “Gözler Kapandı” :

Ogilvy & Mather, adeta hepimiz bildiği “Küçük Prens” kitabında yer alan “En iyi yüreğiyle görebilir insan. Gözler asıl görülmesi gerekeni görmez.” sözüne işaret edercesine bir film tasarlamış. Bu reklam filmine göre; yaşanılan anın gerçek tadı gözleriniz kapalıyken derinden hissettiğinizdir. Sizce de gerçekten öyle değil midir?

McCann Madrid tarafından “Asansör” :

Sınıf ayrımı mı? Coca-Cola ile herkes birdir! Asansör konseptli bu reklam filminde, Coca-Cola’nın bir süper star ile bir otel çalışanının bozulmuş bir asansörde nasıl aynı paydada buluşabildiklerini seyrediyoruz:

Bu reklam kampanyasını, önyargılar, kişisel doğrular ve farklılıkların sebep olduğu uzaklıklar gibi evrensel kavramları işleyiş şekli ve tüm insanları, farklılıkları ne olursa olsun “buz gibi bir Coca-Cola” ile aynı duyguda buluşturması bakımından başarılı ve yaratıcı bulduk. Bununla birlikte markanın farkındalık yaratıyor olması da büyük bir başarı unsurudur.

Biz bu yazıyı büyük bir keyifle yazdık. Siz Coca-Cola’nın klasik sloganı ile “Tadını Çıkar”ın!

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar