CES 2018’de Öne Çıkan Teknolojiler

CES 2018

Paylaşmayı unutmayın.

Bildiğiniz gibi her geçen gün gelişen teknolojiyle alakalı tüm gelişmeleri takip edip sizlere aktarmaya çalışıyoruz. Fakat bu alandaki gelişmelerin hepsini tek tek ele almak yerine, bu yazımızda şimdiye kadar CES 2018’de seçilmiş en iyi ürünlerden bahsedeceğiz.

Yazımıza başlamadan önce Consumer Electronics Show (CES)’in ne olduğunu kısaca açıklayalım. Her yıl Ocak ayında, Las Vegas Nevada’da yapılan Consumer Electronics Association tarafından düzenlenen tüketici elektroniği fuarına verilen ismin kısaltmasına CES diyoruz.

Şimdi, hep birlikte CES 2018’de seçilmiş en iyi 5 teknoloji ürününe bir göz atalım!

1- Rokid Glass

ces 2018

@wired

Rokid Glass adı verilen bu AR gözlüğün bildiğimiz diğer akıllı gözlüklerden çok farklı. Gözlükte iki camın ortasında bulunan şaşırtıcı derecede güvenilir ve teknolojik olan kamera sayesinde kimlerin etrafınızda olduğunu öğrenmeniz için sadece o noktaya doğru bakmanız yeterli! Bildiğiniz gibi diğer akıllı gözlüklerde kontroller dokunmatik veya kontrol cihazlarıyla yapılıyordu ancak Rokid Glass ses tabanlı olarak çalışıyor. Çinli firmanın ürettiği bu gözlük henüz prototip aşamasında fakat bu aşamada bile yapabileceklerini düşündükçe fazlasıyla etkileyici olduğunu anlayabiliyoruz.

2- Raven H

raven smart home

@DigitalTrends

Çinli bir İnternet devi olan Baidu, benzersiz ve çok yönlü akıllı ev cihazı olan Raven H‘i tanıttı. Bu cihaz ses ile harekete geçirilebilen aynı zamanda dokunmatik özelliği de bulunan bir hoparlör. Bu tasarımda ses konusu İsveç’te bulunan Teenage Engineering firması tarafından sağlanıyor. Bundan daha önemlisi bu cihaza sesli olarak komut verdiğinizde Baidu’nun hızla büyüyen AI platformu olan DuerOS ile etkileşime girip cihazın bilgi arama, müzik çalma ve taksi çağırma gibi diğer özelliklerini kullanabiliyorsunuz.

3- Garmin Speak Plus

Garmin Speak

@CNET

Yakında arabalarımızda olmasını isteyeceğimiz bilgi-eğlence sistemi olan Garmin adındaki cihazın neler yapabileceğinden kısaca bahsedelim. Bu cihazı bluetooth üzerinden kolayca cihazımıza bağlayıp belirlediğiniz adrese adım adım gidebiliyoruz. Ayrıca aracımızda çalan müziği de sadece sesli komut sayesinde değiştirebiliyor, aynı zamanda İnternet üzerinden araştırmada yapabiliyoruz.

4-Wagz

wagz

@wagz

Teknolojide yapılan yeniliklerde evcil hayvanlarımıza yönelik ürünler de geliştiriliyor ve bunlardan biri de Wagz! Bu cihaz tamamen evcil hayvanları ve sahipleri düşünülerek üretilmiş. Wagz, siz nereye giderseniz gidin evcil hayvanınızın sizi takip etmesini sağlıyor. Yani kablosuz tasma gibi de düşünebilirsiniz. Üstelik, Wagz sayesinde hayvanınızın yemek yeme saatlerini de takip edebiliyorsunuz.

5- Seven Dreamers

Seven Dreamers

@Seven Dreamers

Hepimizin her gün yapmak zorunda olduğu kıyafet katlama işinin gerçekten zor bir iş olduğunu çok iyi biliyoruz! Seven Dreamers da tam olarak bu noktada bizlere yardımcı oluyor. Buz dolabı boyutundaki bu dolap kıyafetlerinizi sizin yerinize katlıyor. Elbiselerinizi bıraktığınız yerin altından birkaç tane robot kol ve kameralar sayesinde her bir kıyafet analiz ediliyor ve katlanıyor. Daha ne isteriz!

Son moda teknolojilere göz attıktan sonra “Nereden nereye!” diyebilmek için Dünden Bugüne Teknoloji yazımız da mutlaka ilginizi çekecektir.

Teknoloji ile kalın!

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar