Carl’s Junior Reklamlarında Yeni Bir Devir!

Paylaşmayı unutmayın.

Fast-food sektöründe birinci sınıf burger ve hızlı hizmet vermek amacıyla yola çıkan Carl’s Junior reklam kampanyalarında büyük bir değişimle karşımızda.

Carl’s Junior, 1941’den beri dünyanın çeşitli ülkelerinde hamburgerleriyle insanları kendine hayran bırakırken Türkiye’de ilk Fast-Casual deneyimi sunan marka olarak biliniyor.

Markanın meşhur hamburgerlerinin yanında, reklam filmleri de tüm dünyada ses getiriyor. Çünkü onlar, yıllarca sıradan bir hamburger reklamıyla izleyici karşısına gelmek yerine (Burger King’in bir süre önce müşterileriyle buluşturduğu reklam kampanyası) müşterilerinin dikkatlerini bambaşka bir yöntemle çekmeyi hedeflediler.

Kim Kardashian ve Paris Hilton gibi ünlü isimleri reklam kampanyalarında gördüğümüz Carl’s Junior, stratejilerini tamamiyle değiştirip yeni bir devir açıyor.

Carl's Junior ve Kim Kardashian

@carlsjunior

Seksi model ve oyuncuları ekran karşısında ellerindeki hamburgerlerle gördüğümüz Carl’s Junior reklamları, birçok kez yasaklanma tehlikesi ile karşı karşıya gelmişti. Bunun için midir bilinmez, Carl’s Junior, bu konudaki stratejisini değiştirip reklam filmlerine yeni bir yön verme kararı aldı.

Büyük Amerikan Burgerının Öncüleri!

Wayne McClammy’nin yönettiği yeni reklam filminin kurgusu, komedyen Drew Tarver tarafından canlandırılan hayali karakter Carl Hardee Jr., ofisinde arkadaşlarıyla eğlenirken markanın kurucusu olan babası -yine tamamiyle hayal ürünü olan bu karaktere Charles Esten hayat verdi-  Carl Hardee Sr.’ın içeri girmesiyle başlıyor.

Carl’s Hardee Sr.’ın markanın bu gidişine bir dur demek için olaya dahil olduğu reklam filmi, bundan sonra yapılacak Carl’s Junior reklamlarında, bikinili modeller yerine hamburgerlerinin kullanacağı mesajını veriyor.

YouTube kanallarında ”Carl’s Hardee Sr.’ın Dönüşü” başlığıyla sunulan bu yeni reklam filmini, markanın Pazarlama Sorumlusu Brad Haley ”Eski tutumumuz için pişman değiliz, ancak insanlara vermek istediğimiz asıl mesaj değişti. Artık ürünlerimizin içeriğini, sağlıklı oluşunu ve kalitesini izleyiciyle buluşturmak istiyoruz.” sözleriyle yorumladı.

Carl’s Junior CEO’su Andrew Puzder, bu değişimi şu cümleleriyle anlatıyor: Karnı acıkan gençler artık mayolu modellerden etkilenmiyorlar. Çünkü internette istedikleri her şeyi bulabilmeleri mümkün. Bu nedenle, o reklamların eskisi kadar büyük bir etkisi yok. İnsanlar artık ne yediklerini, yedikleri etlerin nereden geldiğini bilmek istiyor.

Carl’s Junior’ın bu stratejiyi benimsemeden önce Kate Upton ile çalışmış olduğu reklam filmini hemen bu satırların altında bulabilirsiniz.

Markanın yapmış olduğu bu yenilik Dove, Microsoft gibi büyük markaların kadınları destekleyici çalışmalar yaptığı şu günlerde doğru bir zamanlamaymış gibi gözüküyor.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar