Büyük Markaların 1 Nisan Şakaları!

Paylaşmayı unutmayın.

Şakalarla Geçen 1 Nisan’dan Daha Güzel Ne Olabilir Ki?

Tüm dünyada büyükten küçüğe herkesin unutmaksızın kutladığı, eğlenerek geçirdiği bu gün markalar için tabii ki bambaşka anlamlara geliyor. Markaların farklılık yaratmaları için büyük bir fırsattan başka bir şey olmayan 1 Nisan, birçok farklı reklam konseptiyle dolu dolu geçecek gibi gözüküyor.

Dikkatleri üzerine çekmeyi amaçlayan markalar, kimsenin aklına gelmeyecek fikirlerle şimdiden reklam kampanyalarına başlamış durumda.

Sizler İçin Derlediğimiz, Markaların 1 Nisan Şakaları!

1.Burger King

Burger King’in Fransa için yapmış olduğun reklam, bir hayli dikkat çekici. Whopper aromalı diş macunu konulu reklam filmi, amacına yakışır bir şekilde “şaka gibi”.

Reklam filminde “Whopper” tadının ağzında kalabilmesi için iki haftadır dişlerini fırçalamayan bir genç, bu nedenle eşi tarafından terk ediliyor. Tam bu kriz anında ortaya çıkan diş doktoru “Whopper Diş Macunu” ile durumu kurtarıyor ve  evi terk eden eş “Whopper” kokusuyla büyülenip eşine geri dönüyor.

2.Nestle Coffee-Mate

Coffee-Mate’in yeni ürünü, kahve aramolı kahve kreması. Coffee-Mate’in amacı kahvenizin daha fazla kahve tadında olmasını sağlamak olsa da Coffee-Mate’in resmi Facebook sayfasına gelen yüzlerce yorum insanların akıllarının gerçekten karıştığı yönünde.

coffee-mate kahve aromalı krema

@coffeemate

3.Duolingo

Bir yabancı dil eğitimi sitesi olan Duolingo, şimdi de insanlara yepyeni bir dil öğretmeyi amaçlıyor. Duolingo, günde beş dakika çalışarak, emojilerle konuşmayı öğrenebileceğinizi iddia ediyor. Tüm dertlerinizi emojilerle anlatabileceğiniz bir dünya için Duolingo tek adres gibi gözüküyor.

duolingo emoji dili öğrenme

@duolingo

4.Honda

Bir otomobil üreticisi olan Honda da emojilerle karşımıza çıkıyor. Honda, reklam filminde, ruh halinize göre değişen ve bunu emojilerle göstermenize imkan tanıyan bir korna sistemi kurguluyor. 7 farklı tonda korna sesi çıkarabilen bu emojiler kullanımı son derece kolay ve 1 Nisan’ın ruhuna da son derece uygun.

5.Ikea

Singapur’da bulunan Ikea, çocuklar için olan oyun alanını, çocukların puflarda oturup tabletlerle oynayabileceği bir yere dönüştürdü. Bunun nedeni olarak ise, çocukların fiziksel aktivitelerde bulunmak yerine tabletlerle oynamayı tercih ettiklerini belirten Ikea, resmi Facebook sayfalarında birçok ebeveyn tarafından tepki aldı.

ikea singapur çocuklar için tablet bahçesi

@ikea

İşte markaların 1 Nisan için hazırladığı ve bugün yayınladığı reklamlar.  Yarın ise bizi neler bekliyor büyük bir merak konusu.

Siz de dikkatinizi çeken 1 Nisan videolarını ve markaların bu tutumları hakkındaki düşüncelerinizi bu yazıya yorum yaparak bizlerle paylaşabilirsiniz.

Bol kahkahalı 1 Nisan’lar!

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar