Burger King’in Krallığını Elinden Aldılar!

Burger King Belçika kampanyası

Paylaşmayı unutmayın.

Kendine güven ya da özgüven gerçekten de olmazsa olmaz bir husus ancak “Fazlası zarar mı acaba?” şeklinde düşünmemize sebep olacak bir reklam kampanyası ile karşılaştık.

Başrolde kim mi var?

Burger King!

Burger King logo

@juniorph

Önceki yıllarda Dünya Barış Günü için McDonald’s’a zeytin dalı uzatan ancak ret cevabı alan Burger King, yine benzer bir olayla karşı karşıya kaldı diyebiliriz. “Nedir?” diye sorduğunuzu duyuyor gibiyiz. Hemen anlatalım…

Şöyle ki Burger King, Temmuz ayında ilk şubesini açmayı planladığı Belçika için bir reklam kampanyası başlattı. Kampanya için “Kral kim?”şeklinde bir soru sorulan Belçika uzantılı bir web sitesi açıldı: whoisteking.be”

Bu sitede Belçika Kralı Philippe‘nin tahta çıkış tarihi ve markanın ülkeye restoran açacağını bildirdiği tarih yer alıyordu ve “İki kral. Tek krallık… Kim tahta oturacak? Şimdi oy verin!” açıklaması görülüyordu. Yani iki kral arasında bir tercih yapılması isteniyordu. O ne özgüven o!

Ayrıca markanın maskotu olan Burgerlerin Kralı ile Kral Phippe’in fotoğrafları da yan yana bulunuyordu.

Burger King Belçika kampanyası

Oylama esnasında kullanıcılar Kral Philippe’i seçtiklerinde “Emin misiniz? Patates kızartmalarınızı o hazırlamayacak” ifadesi ile karşılaşıyordu.

İşte Şimdi Kral Çıplak!

Ne mi oldu? Kraliyet ailesi ve temsilcileri bu durumdan pek de memnun olmadılar ve kraliyet ailesi sözcüsü tarafından bir açıklamada bulunuldu. Açıklama Burger King’in reklam kampanyası için kraliyet ailesinden bir izin almadığı ve kampanyanın onaylanmadığı yönündeydi.

İşte şimdi kral çıplak!

@manmohan

Olumsuz tepkiler üzerine Burger King geri adım attı ve reklam kampanyasını kaldırdı. Reklam ajansı Buzzman Paris’in açıklamalarına göre seçimi %51’lik oran ile Kral Philippe kazanmıştı. Burger King ise acı gerçekle yüzleşmek zorunda kaldı.

Seçim sonuçlarının açıklanması ile birlikte marka whoistheking.be adresinde ve Burger King Belçika resmi Facebook sayfasında bulunan logosundan “King” yazısını çıkardı. Ne kadar da Cemal Süreya‘nın hikayesine benziyor değil mi?

Web sitesine tıklandığında logoda “King” yazısını göremiyorsunuz ve “Belçika’da iki krala yer yok” yazısı ile karşılaşıyorsunuz.

Burger King Belçika kampanyası

@BurgerKing

İyi kalpli olduğunu düşündüğümüz Burger King’in başına gelen bu talihsiz olayların cüretkar hareketlerinden doğduğunu ancak bunların zararsız olduğunu düşünüyoruz. Belçika’da şube açma kararından vazgeçmeyen Burger King’in logolarında “King” yazısının olup olmayacağını merakla beklediğimizi de belirtelim.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar