BMW Farkıyla Motosiklette Batman Esintileri

BMW Farkıyla Motorsiklette Batman Esintileri

Paylaşmayı unutmayın.

Christopher Nolan farkıyla izlediğimiz Batman üçlemesi Kara Şövalye’de yeni tanıştığımız araçlardan biri de Batpod’du. Batman’in kollarıyla bağlanarak hakim olduğu bu motosiklet, bu zamana kadar görmediğimiz bir sürüş pozisyonu ve tüm detaylarıyla bambaşka bir motosiklet izlenimi veren tasarımıyla bizi etkilediği kadar başkalarını da etkilemiş gözüküyor.

BMW Farkıyla Motorsiklette Batpod Esintileri

@inhabitat.com

BMW’nin motosiklet birimi son zamanlarda hayatımızı kolaylaştıracak ve güvenliği üst seviyeye çıkaracak bir motor üzerinde çalışırken belli ki Batpod’dan hem tasarım olarak hem de teknik özellikler bakımından fazlasıyla etkilenmiş.

Tabii ki bu BMW’nin filmlerden etkilendiği ilk motosiklet bu değil. Yine son dönemde yayınladığı konsept motorlardan birinde de Blade Runner’dan esinlenerek kült filmin hayranlarının gönlünde taht kurmuştu.

BMW Farkıyla Motorsiklette Batpod Esintileri

@designboom.com

Motosikletler Kasksız Kullanılabilir?!

BMW, bu modeliyle güvenliği sağlamak için akıllı gözlük ile yapay zekanın tüm nimetlerinden faydalanarak “motosiklet kasksız kullanılabilir” sloganını bize sunuyor(yine de kasksız motor kullanımını onaylamıyoruz). Peki bunu nasıl yapıyor ?

  • Akıllı gözlük sayesinde dikiz aynası kavramını ortadan kaldırarak arka taraftaki görüntüye rahatça hakim olma imkanı sunuyor.
  • Hava durumu değişikliklerini bildirerek gerekli önlemleri alabilmemiz için bizi bilgilendiriyor.
  • Yön bilgisi vererek karşılaştığımız virajlar, tümsekler, çukurlar vb. yol durumları konusunda bize görsel bir bildirim sağlıyor.
  • Flexframe isimli karbon fiberden yapılan sistem sayesinde herhangi bir sürücü desteği almadan motosiklet dengede kalabiliyor.
  • Motosikler üzerine yerleştirilmiş sensörler yardımıyla hareket ederek sürücüsüz kullanabileceğimiz iddaasında bulunuyor. Aslında işi bununla bambaşka bir boyuta taşıyor.

BMW, sunduğu tüm bu olanaklara dayanarak kaza şansının ortadan kalktığını belirtiyor.

“Sürücüsüz arabalara alışmıştık ama sürücüsüz motosiklet de nasıl oluyor?” dediğinizi duyuyor gibiyiz. Hem kasksız hem de sürücüsüz giden bu motosiklet ile ne zaman tanışacağımız belli değil fakat merakla bekliyoruz.

Bonus

Bizim gibi Batman hayranlarına aslında Batpod için nasıl bir emek harcandığını ve teknik özelliklerini anlatan History Channel belgeseli oldukça şaşırtıcı bilgiler veriyor.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar