Bir Çözümün Parçası Olma Hareketi: My Bag

my bag

Paylaşmayı unutmayın.

Yıllarca, minareyi çalanın kılıfını hazırladığı anlatıldıysa da bu kılıflar; valiz hırsızlığını ve havalimanlarında yaşanan her türlü karışıklığı önlemek amacıyla tasarlandılar. İşi gereği dünyayı dolaşan, seyahatleri esnasında çok kereler valiz kaybettiği ve içindeki eşyaları çalındığı için zor durumda kalan İşletme Mühendisi Volkan Yılmazer, bu seyahatlerde yaşadığı eziyetlerden bir marka tasarlayıp üretmiş biri. Yani My Bag, özünde tam bir “çeken bilir” hikayesi ve problemin değil, çözümün parçası olma markası.

Hem Akıllı Hem Çekici

My Bag valiz kılıfları, son derece özel bir kumaştan üretiliyor ve bu sayede ısıya ve suya dayanıklılık özellikleri var. Ancak en önemli özelliği; üzerindeki akıllı etiketi. Valizi herhangi bir yerde bulan kişi, kılıf üzerindeki kod numarasıyla verilen telefona; ücretsiz SMS atıyor ve My Bag bu bilgiyi anında valiz sahibiyle paylaşıyor.

my bag koruma kılıfı

@tookapic

Her ne kadar Volkan Yılmazer kendi çektiklerinden yola çıkmış olsa da, dünyada her yıl havalimanlarında, yaklaşık olarak 25 milyon valiz kayboluyor ve ayrıca her bin valizden biri de hırsızlık olayıyla karşılaşıyor. Dünyada valiz hırsızlığında ilk sırayı ABD alırken, bu ülkeyi sırasıyla; Afrika, Uzak Doğu, İspanya ve İtalya takip ediyor. Türkiye ise bu konuda en az hırsızlık olayıyla, güvenilir havalimanları arasında. Bunu, “sahipsiz” bagajlarla ilgili yaşadığımız travmalara bağlayabiliriz belki de.

Kaybolmayan Valizler

My Bag kılıflar, cazip renkleri ve farklı desenleri ile koruma amaçları dışında, hırsızlığa karşı da tam donanımlı bir ürün. Kılıflara takılan akıllı güvenlik mühürleri açıldığında, valizin açıldığı hemen fark edilebiliyor ve bu durumu, o an ilgili havayolu güvenliğine ya da personeline bildirmek mümkün oluyor. Sanırız artık hırsızlar, bu mühürleri gördükleri anda, söz konusu valize karşı ilgilerini hızla kesecekler.

my bag guvenli etiket

@mybag

My Bag’in şu andaki piyasa değeri; 2 farklı boy seçeneğinde, kılıf ve 5 adet mühürle birlikte 69 lira olarak belirlenmiş ve satışı sadece; Bimeks, Turkcell, D&R, hepsiburada.com, n11.com ve Boyner mağazalarında yapılıyor. Valizlerin havalimanlarında, yükleme ve taşınma esnasında aldığı darbeleri ve gördüğü muameleyi düşününce, çok da büyük bir masraf gibi durmuyor. Üstelik, çokça tercih edilen markaların tek tip modellerinden ve sınırlı renklerinden uzaklaşıp, valizlerimizi kişiselleştirmek de ayrı bir artı gibi görünüyor.

havalimanlarında kayıp valizler

@herpackinglist

Şimdilerde valizlerimizi korumak adına geliştirilmiş, streçleme işlemiyle karşılaştırıldığında; valizi sarmalama ve işlem için sıra bekleme gibi eziyetli süreç göz önüne alınınca My Bag, çok keyifli ve kullanışlı bir ürün. Ancak geriye bir tek soru kalıyor o da; bir çok kitaba ya da filme konu olmuş ve karışan valizlerden doğabilecek bir aşk hikayesi hayalimizden vazgeçmeye henüz hazır mıyız, değil miyiz?

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar