Bilinmeyen Özellikleri ile iPhone X

iphone x

Paylaşmayı unutmayın.

Günümüzde akıllı telefon dediğimizde aklımıza ilk gelen telefonlardan birinin iPhone X olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu konuda 2018’in en iyi 13 akıllı telefonu yazımızda da birinci sırada yer alan iPhone X’in, Apple’ın 10.yılına özel olarak üretildiğini de biliyoruz.

Bu konuyla ilgili fazlasıyla inceleme yapıldığı için cihazla ilgili sizin de az çok bilginiz vardır. Biz de bu yazımızda iPhone X’in pek bilinmeyen birkaç özelliğinden sizlere bahsetmek istiyoruz. Şimdi lafı fazla uzatmadan gelin hep birlikte bu özellikleri inceleyelim.

1- Alarmı Yüzünüzle Susturun

@engadget

Sizlere bahsetmek istediğimiz ilk özellik her sabah uyanabilmek için kullandığımız alarm sesidir. Sabahları alarm çaldığında kapatmak için biraz fazla uğraşmak zorunda kalabiliyoruz fakat Apple bu kullanıcıları düşünmüş olmalı ki iPhone X’te alarmın sesini kısmak için herhangi bir tuşa basmak zorunda olmadan ekrana bakmanız yeterli oluyor.

2- Dokunarak Uyandırma

iphone x'in bilinmeyen özellikleri

@unsplash

Bu özelliği şimdiye kadar Android telefonlarda görmüş olabilirsiniz. Kullanım kolaylığını fazlasıyla düşünen Apple, iPhone X için de bu özelliği düşünerek kullanıcılarına gelen bildirimleri daha kolay okuyabilmesi için güzel bir özellik eklemiş. Bu özellik sayesinde ekrana yalnızca tek dokunuşunuzla, Face ID veya parola kullanmadan bildirimlere ve saate bakabilirsiniz.

3-Animoji

Akıllı cihazlarımızda mesajlaşırken kendimizi anlatabilmemiz her zaman mümkün olmayabiliyor. Bu sorunu ortadan kaldırabilmek için Apple, iPhone X için farklı bir animoji özelliği eklemiş. Bu özellik, birbirinden farklı 50’den fazla kas hareketini analiz ederek yüz ifadelerinizi 12 farklı animoji karakterine dönüştürebiliyor.

animoji nedir

@9to5Mac

4- Restart Yapmak

@techspot

Kullandığımız cihazlar her ne kadar yüksek performanslı olsa da en az ayda bir kere bile olsa cihazı restartlamak performans verimliliğini artıracaktır. Restart özelliğini önceki iPhone modellerinde orta tuş ve kilit tuşuna aynı anda basarak yapabilirdik fakat bu modelde orta tuş olmadığı için biraz daha farklı bir yol izlememiz gerekiyor. İlk olarak ses açma düğmesine basıp hızlı bir şekilde bırakıyoruz. Ardından aynı işlemi ses kapama tuşuna da uyguluyoruz. Sonrasında telefonumuzun kilit tuşunu Apple logosunu görene kadar basılı tutuyoruz ve telefonumuzu restartlamış oluyoruz.

5- Home Tuşu Ekleyin

@9to5mac

Daha önceki iPhone modellerinde bu özelliği fazlasıyla görmüş olabilirsiniz. Fakat bu özelliği iPhone X için kullanmak diğer modellere göre fazlasıyla işe yarayacağı için bu yazımızda bahsetmek istedik. Bu özellik sayesinde ekrana dokunmatik olarak bir ana ekran düğmesi eklemiş oluyoruz. Özelliği kullanmak için Ayarlar > Genel > Erişebilirlik kısmından AssistiveTouch özelliğini açmanız yeterli olacaktır. Ayrıca bu tuşu yine aynı bölümden ayarlayarak istediğiniz özellikleri (ekran kilitleme, ekran resmi, vs.) yapmasını da sağlayabilirsiniz.

Apple’ın 10. yılına özel üretimi iPhone X’ten beklenilen tam olarak neydi bilmiyoruz fakat yeni ve farklı birçok özelliği ile uzun süre dikkat çekeceği kesin.

 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar