Beyin Fırtınası: Savaş Mı Barış Mı?

mcwhopper

Paylaşmayı unutmayın.

Şimdi sizlere Tom ve Jerry, Tweety ve Sylvester ya da Coyote ile Road Runner desek, aklınıza gelen ilk şey ne olurdu? Tabii ki üçünün de birer çizgi film olmalarının dışında…

Tom ve Jerry

Dostluk olmadığı kesin! Biri kaçarken diğeri kovalıyor ancak yakaladığı da söylenemez. Yakalarsa sanıyoruz ki film biter. Ama hani Quenn’in şarkısında da geçer ya: “Show must go on! (Şov devam etmeli)”. Etmeli ki devran da dönmeye devam etsin.

ezeli rekabetler

Diyelim ki Tom Jerry’yi, Sylvester Tweety’yi ve dahi Coyote da Road Runner’ı takip etmeyi bıraktı… (Pek mümkün değil ama). Hatta böyle sahneler mutlaka görmüşsünüzdür. Peki o anlarda ne olurdu hatırlar mısınız;? Aynen öyle; kovalanmayan taraflar karşı tarafa gidip sataştılar, kovalanmak istediler. Olamaz mı? Olabilir.

ezeli rakipler

Peki, tüm bunları neden anlattık?

Bakınız şimdi size böyle bir örnek vereceğiz. Vereceğimiz örnek Looney Tunes’tan çıkıp gelmeyecek belki ama siz onları tanıyacaksınız.

Burger King ve McDonald’s

Bağlantıyı kurabildiniz mi? Evet, rekabet içinde oldukları aşikar ancak hangisi hangisini kovalıyor tartışılır, değil mi? Yine de bilin bakalım gidip sataşan kim oldu?

Tamam biz söylüyoruz: Burger King!

Şöyle ki; 2015 yılında 21 Eylül Dünya Barış Günü için Burger King, McDonald’s’a bir ateşkes çağrısında bulunmuş.

Lafı uzatmak yerine davet metnini paylaşıyoruz:

“Günaydın McDonald’s,

Barış için geldik. Aslında barışı onurlandırmak için geldik. Küçük farklılıklarımız olduğunu biliyoruz. Ancak sözde “burger savaşları” için ateşkes çağrımıza ne dersiniz?

Ne düşünüyor olduğumuz işte burada.

Peace One Day” , 21 Eylül Dünya Barış Günü’nde küresel birliği sağlamak için düzenlenmiş kar amacı gütmeyen bir organizasyon. “Siz kiminle barış yapacaksınız?” şeklinde güçlü bir birlik olma çağrısı var. Bu örnek bize yol göstererek kendi zeytin dalımızı uzatmamız için bize ilham verdi. Burger King ile McDonald’s arasında özel bir şey yaratmak için bir işbirliği önermek istiyoruz -dünyayı “barış günü” hakkında konuşmaya itecek bir şey-.

The McWhopper.

Big Mac’inizin ve Whopper’ımızın en lezzetli parçalarının birleştiği tek bir barışçıl sandviç. Birlikte geliştirilen, birlikte pişirilen ve tek bir yerde yalnızca bir gün için – 2015 Dünya Barış Günü – satılacak ve tüm geliri Peace One Day organizasyonuna aktarılacak bir sandviç. İhtiyacımız olan tek şey malzemelerinizi bizimkilerle birleştirmeye yardım edecek birkaç McDonald’s ekip üyesi.

Bunun anlamlandırılması zor bir şey olduğunu biliyoruz. Bu nedenle teklifimizi daha iyi anlayabilmeniz için  mcwhopper.com’u meydana getirdik.

Bu kavgayı biftekle sonlandıralım.

Yakında konuşuruz.”

Bu şirin ancak anlamlı sataşma gayet güzel bir fikir gibi görünüyor. Hedeflediği şey de çok önemli. Kar amacı gütmüyor bir kere…

Bakınız bir de video hazırlamışlar:

Peki, McDonald’s’ın cevabının ne olduğunu biliyor musunuz? Bilenleriniz olacaktır ancak, bilgileri tazelemek ve bilmeyenlere de sunmuş olmak adına biz cevabı da yayınlayalım:

 “Sevgili Burger King,

Fikrinizi sevdik ancak markalarımız fark yaratmak için daha büyük bir şey yapabilir. Biz kendimizi farkındalık yaratmaya adadık, belki anlamlı bir küresel girişimde siz bize katılırsınız?

Açıkça söylemek gerekirse aramızda dostça bir rekabet var, gerçek acı ve perişanlığın yaşandığı adaletsiz bir savaş değil.

İrtibatta kalalım.

Steve, McDonald’s CEO’su

Not: Gelecek sefer telefonla aramanız yeterli olur”

Görüldüğü üzere McDonald’s bu tatlı sataşmanın altında kalmayarak Dünya Barış Günü olsa dahi karşı atağa geçiyor. Çünkü şov devam etmeli!..

Beyin Fırtınası Başlasın

Evet, çocukluğumuza gittik, oradaki tatlı rekabetleri hatırladık, gülümsedik… Sonrasında çocukluğumuzu ve dahi şimdimizi temsil eden iki fast food markasının tatlı atışmasına tanık olduk. Peki neden?

Bilmiyor değiliz. İşte tatlı atışmanın sebebi… Bu rekabet var çünkü olmasaydı en iyisini bilmeden yemeye devam edecektik. Ayrıca, nihayetinde bir kaybeden yoksa ortada, kazanan da yoktur…

Evet, devam etmesi gereken bir rekabet var ortada… Ezeli bir rekabet; Galatasaray ve Fenerbahçe gibi…

Ve bu durumu sizin de taraf olacağınız bir rekabete dönüştürerek fırtınamızı başlatıyoruz…

Öyleyse soralım: “Siz McDonald’s’ın yerinde olsaydınız cevabınız ne olurdu?

Paylaşımlarınızı sabırsızlıkla bekliyoruz…

Küçük bir hatırlatma

Fikir paylaşımlarınızı aşağıdaki yorum kutucuğundan yapabileceğiniz gibi diğer platformlardan da #bublogdafirtinavar etiketi ile paylaşımda bulunarak da gerçekleştirebilirsiniz.

Ayrıca bir sonraki “Beyin Fırtınası” teması için fikrinizi yazıp blog@adgager.com adresine gönderebilirsiniz.

Hadi başlayalım…

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar