Beyin Fırtınası: Bana Güvenebilir(mi)sin!

reklam

Paylaşmayı unutmayın.

“Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol!” sözü derin olduğu kadar geçerliliğini asla kaybetmeyen bir sözdür. Sanal kimliklerimizin ve maskelerimizin yanında ise bu söze bazen yer bulamıyor olmak tabii ki çok olası.

Bu konu pazarlamada da net bir şekilde karşımızda duruyor. Örneğin, bazen öyle bir ürün reklamı ile karşılaşırsınız ki; ürünün amacı lekeyi çıkarmak iken sizi uzaya göndermeyi vaad ettiğini bile düşünebilirsiniz.

Hani derler ya “hayalleriniz ne kadar büyükse hayal kırıklıklarınız da o kadar büyük olacaktır.” diye. Bir ürün beklentilerimizi karşılamadığında da buna benzer bir duygu hissedeceğimiz açıktır. Çünkü, konu gündelik hayatımızda kullandığımız ürün ve hizmetlere geldiğinde risk, eder ve ödenilen bedel arasındaki uyumsuzluğun tüketici aleyhinde olmasıdır. Sonuçta size vaad edilen değere ödeyeceğiniz bedel, o ürün veya hizmet beklentilerinizi karşılamadığında sinir katsayınızı yükseltecek bir unsur olarak tam karşınızda duracaktır. O yüzden de bu ürün ve hizmetleri sunan markalardan, ödediğimiz bedel karşılığında ne elde edeceğimiz konusunda biraz dürüstlük bekliyor olabiliriz.

Sahne Örneklerin!

Vaad ettiklerini biraz mizahi ama kesinlikle sözsüz bir iletişimle ve inandırıcı bir biçimde aktarabilmiş örneklere bir bakalım…

Karışık Saçlar İçin Rejoice

Elektrikli telleri açıyor elektriklenmiş saç tellerine neler yapmaz ki?

beyin fırtınası-reklamlar

@CreativeCriminals

Band Aid Yara Bandı

Bruce Banner iken tak parmağına, istersen içinden Hulk çıksın! Biz esnekliğine inandık. Ya siz?

özü sözü bir markalar

@CreativeCrimes

Tabasco Pepper Souce

Termometre havale geçirmek üzere… Acı olduğuna dair yemin etmesine gerek kalmış mı?

tabasco reklam afişi

@pinterest

3M Security Glass

Bu firma ürüne ne kadar güvendiğini camın içine 3 milyon $ koyarak ve “kırabilirseniz sizindir!” mesajıyla bir sokakta bırakıyor. Olanları yan taraftaki kutucuklardan görebilirsiniz. Sonuç olarak cam kırılmamış.

3m kırılmaz cam

@CreativeCriminals

Beyin Fırtınası Başlasın

Bu hafta bu yazılanlardan yola çıkarak, bir ürün belirlemenizi ve ürününüzün vaad ettiklerini potansiyel müşterilerinize aktarabileceğiniz bir tasarım gerçekleştirmenizi rica ediyoruz. Bir afiş, bir pano ve kısa ve sessiz bir reklam filmi…

Belki de yukarıdaki örnekleri beğenmediniz. Olamaz mı? Olabilir! O halde, siz olsaydınız yukarıdaki ürünler için hazırlanmış bu detayların yerinde ne olmasını isterdiniz?

Paylaşımlarınızı sabırsızlıkla bekliyoruz…

Küçük bir hatırlatma:

Fikir paylaşımlarınızı aşağıdaki yorum kutucuğundan yapabileceğiniz gibi diğer platformlardan da #bublogdafirtinavar etiketi ile paylaşımda bulunarak da gerçekleştirebilirsiniz.

Ayrıca bir sonraki “Beyin Fırtınası” teması için fikrinizi yazıp blog@adgager.com adresine gönderebilirsiniz.

Hadi başlayalım…

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar