Başarının Anahtarı: Okumak!

okumak

Paylaşmayı unutmayın.

Dünyanın en başarılı CEO’ları başarının anahtarını, okumak olarak betimliyor. Eğer gerçekten başarının anahtarı okumak ise bizim daha fazla okumaya gücümüz yetmez mi? Fast Company’ye göre, ortalama bir CEO yılda yaklaşık 60 kitap okuyor. Onlar, dünyanın en iyi ve en parlak akılları, fikir süngerleri oldukları için dünyanın en iyi özelliklerinden biri olan kurgusallığı yok ediyorlar ve bilgeliklerini kendi yaşamlarına ve kariyerlerine uyguluyorlar. Bu dünyanın Arianna Huffingtons ve Mark Zuckerbergs gibi isimleri arasında kendinizi saymak ister misiniz? Bu sizi motive ederek okuma, saflarına katılmanıza yardımcı olabilir.

Dünyanın en başarılı insanlarına baktığınızda en tepeye nasıl geldiklerini düşünüyor musunuz? Motivasyon? Elbette. Şans? Bolca. Ancak, hiper başarılı insanların çoğu, başarılarını büyük bir alışkanlık haline getirmektedir. Bunlardan biri de okumaktır! Warren Buffett, Amerika’nın en başarılı yatırımcısı oldu çünkü endüstri hakkında bilinmesi gereken her şeyi öğrenmek için sesli okuma alışkanlığını kullandı.

 

Warren Buffett

“Her gün 500 sayfa okuyun. Bilgi böyle işler. Bileşik faiz gibi inşa edilir. Hepiniz yapabilir ama çoğunuzun yapacağını garanti ederim. ”- Warren Buffett

Facebook kurucusu Mark Zuckerberg, kendisi ve başkaları iki haftada bir kitap okumaya devam edebilsin diye 2015 yılında kendi kitap kulübünü oluşturdu.

Dönüşümsel bir alışkanlık olarak okumayı ve tanımayı seven insanlar bir tek onlar değiller. Çoğu CEO yılda 60 kitap okuyor, bu ayda 5 kitap demek! Peki neden? Çünkü karşılaştıkları her bir sorun ile bir başkasının daha önce karşılaştığını biliyorlar. Birisi bir yerde çözümü buldu ve yazdı. Başarılı CEO’lar, kitapların en iyi işletme okulu olduğunu bilecek kadar zekidir ve büyük bir değişiklik yapmak için tekerleği yeniden icat etmek zorunda kalmazlar.

Mark Zuckerberg

“Kitaplar bir konuyu tam olarak keşfetmenize ve kendinizi bugünkü medyanın çoğundan daha derin bir şekilde keşfetmenize izin veriyor.” – Mark Zuckerberg

Mali açıdan başarılı kişilerin% 88’i günde en az 30 dakika okuyor!

Tom Corley, Change Your Habits, Change Your Life adlı kitabında günlük alışkanlıklar hakkında bir dizi insanla birçok röportaj yaptı. Zengin katılımcılarının %88’i, her gün okuma ve kendini eğitme konusuna en az 30 dakika ayırdıklarını bildirmişlerdir. Elbette bir suç romanının sonunu öğrenmek için meraktan kıvranmadılar! Bu insanlar kurgusal olmayan, başlıca biyografileri, geçmişi barından veya kendilerine yardım edecek kitapları okumaya zaman ayırdılar. Bu kitaplardan aldıkları dersler, hayatlarını her gün biraz daha iyi yaşamalarına ve sonuç olarak başarılı olmalarına yardımcı oluyor. Efsanevi yatırımcı Warren Buffett, geliştirdiği ve sürdürdüğü en iyi alışkanlığın okuma olduğunu savunuyor. Zamanının %80’ini okumaya ayırdı ve kariyerine yatırım yaparak başlamayı seçti. Sonuç olarak geniş bir endüstri dizisi ile meslektaşlarının karşısına çıktı.

Bonus olarak başarıya giden yolda okumanın da bulunduğu, başarılı insanların boş zaman aktivitelerini sıraladığımız Başarılı İnsanların Boş Zaman Aktiviteleri yazımızı da mutlaka okumanızı öneririz.

Okumak en basiti ve en güzeli… Üstelik başarı da garanti!

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar