Başarılı Bir İnsandan Asla Duyamayacağınız 7 Şey

başarı

Paylaşmayı unutmayın.

Gerçekten başarılı olmuş insanlarla biraz vakit geçirdiyseniz onların söylemekten kaçındığı bazı şeyler olduğunu fark etmişsinizdir. Onlar zamanlarını negatif düşünceler üzerinde durarak ve bahaneler üreterek boşa harcamazlar. Onlar, kendilerini sınırlayan inançların onları başarıdan uzaklaştırdığını ve mazeretlerin problemleri çözmekte hiçbir işe yaramadığını bilirler. Büyük girişimcilerin kökleşmiş özelliklerinden biri de yanlış inançlardan kaçınmaktır. Bu, onların başarılı olmasını ve ilerlemesini sağlayan şeydir. Başarılı olmuş kişilerin taktiklerini uygularsanız siz de aynı tür bir başarının keyfini sürebilirsiniz. İşte 7 maddelik büyük bir girişimciden asla duyamayacağınız şeylerin listesi:

1- Ben Yapamam

Bazen, başarmak için ihtiyaç duyduğumuz bilgi, uzmanlık veya kaynaklardan yoksun olduğumuzu düşünürüz. Böyle düşünmek cazip geliyor olsa da gerçek bir girişimci bu düşünceyi reddeder. Kendine karşı olan şüphelerini bir kenara iter ve ne yaratmak istiyorsa ona odaklanır.

yapabilirim

@nghiale

Siz de inancınızı güçlendirin. Yapamayacak gibi hissetseniz bile “yapabilirim” deyin. Zamanla aklınıza koyduğunuz her şeyi yapabildiğinize inanmayı öğreneceksiniz. Kanıta ihtiyacınız varsa çocukluğunuzdan beri öğrendiğiniz, ustalaştığınız şeylerin bir listesini yapın. İddia ediyoruz ki hayatınız zorlukların üstesinden nasıl geldiğinize dair kanıtlarla doludur.

2- Nasıl Yapılacağını Bilmiyorum

Yürümeyi, araba kullanmayı, bir mesleği, yaptığınız en basit şeyi bile nasıl yapacağınızı öğrenmek zorunda kalmıştınız. Öğrenme, hayat boyu devam eden bir süreçtir. Hiçbir girişimci bir işe girerken tüm cevaplara sahip değildir. Siz de “nasıl yapacağımı bilmiyorum” demek yerine bir yolunu bulun. Hayat, basitçe bir şeyleri gerçekleştirmek için bir yolunu bulmaktır.

3- Yeterli Zamanım Yok

Başarılı insanların zamanı yoktur ama onlar gerçekten önemli olan şeyler için zaman yaratırlar.

zamanım yok

@andrewnolan

“Vaktim yok.” ifadesini değiştirin ve zaman kazanmam lazım deyin. Biraz boş zaman gerekiyorsa, iş yükünüzü yönetmenize yardımcı olması için birinden yardım isteyin. Hatta bu konuda sanal bir asistan da işinize yarayabilir.

4- Öğrenmek İçin Zamanım Yok

Dünyadaki en başarılı insanlar bir büyüme zihniyetine sahiptir. Onlar bilgiye hasrettir ve bunun, başarıyla doğrudan ilişkili olduğunu bilirler.

Yeterli zamana sahip olmamak öğrenmek için bir mazeret değildir. Podcastlere abone olun. Bir yerlere gidip gelirken, öğle yemeğinizi yerken veya seyahat ederken sesli kitaplar dinleyin. Bu yöntemle kaç kitap bitireceğinize şaşıracaksınız.

5- Eğer Daha Fazla Param Olsaydı Başarılı Olurdum

Başarılı girişimciler sermayelerinin başarılarını belirlemesine izin vermezler. Bunun yerine fonlarının başarı ve ilerleme için nasıl uygun hale getirileceğini önceden planlarlar.

küçük sermaye

@olichel

Eğer küçük bir sermayeleri varsa az para ile aynı sonuçlara nasıl ulaşılacağı konusunda yaratıcı düşünürler ya da onlara daha fazla kaynak kazandıracak kilometre taşlarına ulaşmak için çabalarlar.

6-Rakiplerimiz Aptaldır

Zayıf girişimciler sıklıkla rakiplerini hafife alırken, başarılı olanlar rakiplerine saygı duyar.

Her şeyden önce, aynı fırsatı tanımlayacak ve pazara rekabetçi bir çözüm getirecek kadar akıllıysalar, muhtemelen sizin gibi iyi bir konumdadırlar.

7- Kültür Abartılan Bir Şeydir

Şirket kültürü işinizin can damarıdır ve başarınızın büyük bir belirleyicisi olabilir. Şirket kültürü, şirket misyonunu destekler ve çalışanları mükemmellik düzeyine çıkaran bir ortam oluşturur.

şirket kültürü

@imgres

Büyük şirketler genellikle büyük şirket kültürüne sahiptir. Airbnb, Indiegogo ve REI bunu kanıtlar niteliktedir.

Kendinizi olumsuz düşünceden kurtarmaya yardımcı olmak için fiziksel bir hatırlatıcı kullanmayı deneyin. Mesela her olumsuz düşünce için beş şınav çekin ya da not defterinize bir çarpı koyun ve çarpıların sayısını günden güne azaltmaya çalışın.

Düşüncelerinizi olumlu tutun ve girişimci olarak büyük bir adım atın.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar