B2B Pazarlamacılar İçin Vazgeçilmez 10 Araç

B2B pazarlama nedir

Paylaşmayı unutmayın.

B2B,  firmadan firmaya anlamına gelen”business to business”ın kısaltılmış halidir. İster profesyonel bir pazarlama uzmanı olun, ister piyasaya girmeye hazırlanan yeni bir marka, cevaplamanız gereken en önemli soru, en yeni teknolojileri nasıl takip edeceğinizdir. Bu noktaya değinmek için ChiefMartec’in küresel teknoloji mağazasını gösteren 5.381 çözüm bulundu. Yakında 2018 sürümü piyasaya sürülecek ve spoiler uyarıları artış gösterecek.
SaleCycle’da performans denemesi yapmak ve gelişim kaydetmek için yüzlerce farklı araç denendi. Deneme yanılma yöntemi yorucu olsa da büyük atılımlara yol açtı.

İşte, deneme yanılma yöntemi sonucu faydalı olacağını düşündüğümüz araçlar!

1. Pazarlama Otomasyonu/Pardot

Güçlü bir pazarlama otomasyonuna sahip olmak, yapılabilecek birçok şeyin merkezi noktasında yer almaktadır. Yapılan her şeyin dışa dönük ekiplere görünür olmasını sağlamak büyük ve üretime aç bir çalışma ekibiyle mümkündür ve Pardot burada kendini gösterir.

@sfdcstatic

Pardot; satış elemanlarının potansiyel müşterilerin tüm etkileşimlerini bizlere göstermektedir. Okudukları bloglar, tıkladıkları e-postalar, izledikleri videolar ve inceledikleri ürünler hakkında Pardot sayesinde kolaylıkla bilgi sahibi olabiliriz. Bu bilgiler sayesinde daha sonraki adımlarımız ve görüşmelerimiz daha başarılı geçecektir.

Alternatif öneriler: Hubspot, Drip

2. Sosyal Paylaşım/Circulate.it

B2B pazarlamada sosyal medya stratejisi söz konusu olduğunda aktif şirket sosyal profillerine sahip olmak sadece başlangıçtır. Gerçek başarı kendi tabanımızda bulunan savunucularda saklıdır. Sonuç olarak bu kişiler hedef kitleyle iç içeler ve tercih ettikleri sosyal kanallarla da bağlantılı haldeler. “Bu blogu yeni yazdım” başlığıyla içeriği herkese mail olarak atıp blogu sosyal medya hesaplarında paylaşmalarını beklemek onları sinirlendirmektedir.

@blog.cloze.

Artık tüm süreci otomatikleştiren ve sonuçları rahatlıkla takip edebilmeyi sağlayan Circulate gibi araçlar pazarlama bünyesinde vazgeçilmez araçlar arasındadır. Kullanımı oldukça basit olan bu uygulama üzerinden tüm çalışanlara mail gönderilir ve süreç takibi bu şekilde başlar. Circulate sayesinde şirket hisselerinde web sitesine daha fazla sosyal trafik sağlayarak çifte kazanç elde edebilirsiniz.

3. Video Barındırma/ Wistia

Eğer pazarlama yöntemleriniz arasında video kullanmak yoksa bu yazıdan sonra videoyu da listenize eklemelisiniz. İnsanlar izlemeyi seviyor ve başarılı görsel içerikler insanların bilinçaltına daha kolay yerleşiyor.

@wistia

Video barındırma konusunda en önemli şey özelleştirme analizdir. Wistia bu iki önemli unsuru bünyesinde birleştirerek kullanıcıların hizmetine sunar. Wistia video barındırma için SEO dostu çözümler de sunmaktadır.

Alternatiföneriler: Vidyard, Vimeo

4. Web Semineri/ Workcast

Web seminerleri sayesinde videolarla etkileşim içinde kalmalısınız. İçerik üretmek söz konusu olduğunda videolar bizim için en temel araçlardır. Bu yüzden web seminerleri ile daha dinamik olabilirsiniz. Mevcut kitleye eğitim ve ilham vermek ve SaleCycle’ı daha önce hiç duymamış olan bireylere ulaşabilmek için web seminerleri vazgeçilmez araçlar arasındadır.

@uploads5.craft

Workcast, web semineri konusunda kullanıcılara eşsiz bir deneyim sunmaktadır. Workcast sayesinde %100 orijinal bir marka yaratabilirsiniz. İçerisinde video fragmanları içeren kayıt sayfaları, geri sayım zamanlayıcılarına sahip e-postalar, canlı sohbet sayfaları ve kullanıcıya uygun içerik öneren bağlantılar bulunmaktadır.

Alternatif öneriler: GoTo Webinar, On24

5. Açılış Sayfaları/ Unbounce

Potansiyel müşteriler pazarlama hedefinin en önemli parçalarından biridir. Açılış sayfaları web sitelerine sunulan alternatif girişlerdir ve ziyaretçilerin ilgisini çekmek yerine potansiyel müşterilere odaklanmaktadır. Aynı zamanda kampanya yürütme sırasında kullanıcılara yön vermek için başarılı bir araçtır.

@creativecoon

Unbounce pazarlamacıların etkileyici bir karşılama sayfası oluşturmasında teknik destek sağlar. Ayrıca Unbounce üzerinden kolayca A/B testleri çalıştırılır, sayfa performansı ziyaretçilere ve indirmelere göre görüntülenir.
Unbounce sayesinde kolaylıkla müşteri formları toplayabilir ve müşterilere mail gönderebilirsiniz kullanımı oldukça kolay olduğu gibi birçok farklı temayı da hizmetinize sunmaktadır.

Alternatif öneriler: Convertize, OptinMonster

6. Etkileşimli grafikler/ Infogram

SaleCycle’da e-ticaret dönüşüm oranları, alışveriş sepeti ve benzeri konularda çok fazla veri paylaşılmaktadır. Bu veriler basında markanın iyi bir yere yerleşmesi konusunda çok yardımcı olmaktadır. Bu verileri kolayca takip edebilmek için son 12 aya ait grafikler renklendirilmiş ve ilgi çekici olarak Infogram tarafından hazırlanmaktadır.

@malavida

Infogram üzerinden kolayca önemli verileri grafik haline getirebilir ve saklayabilirsiniz.

Alternatif öneriler: Piktochart, InfoActive

7. Canlı Sohbet/ Intercom

Bazı ziyaretçiler zaman zaman yardıma ihtiyaç duyarlar. Bu gibi durumlarda canlı yardım servisleri ziyaretçilere yardım eli uzatır. Pazarlama ekibi tarafından kontrol edilen canlı yardım, müşterilerin ufak tefek sorunlarına kolay yoldan çözüm üretmek için günün her saatinde hizmete açık olmalıdır.

@intercom

Intercom çok verimli bir canlı yardım sistemidir. Kullanıcılara eşsiz bir deneyim sunar, yapılan konuşmaları kayıt altında tutarak her zaman ulaşılabilirlik sağladığı gibi e-posta adreslerini hafızasında tutar ve eğer canlı sohbet o anda kapalıysa kişiye iletişim formu aracılığıyla destek sağlar. Ayrıca sohbet sürelerini de hesapladığını unutmamak gerekir.

Alternatif öneriler: Chat.io, Drift

8. E-Posta İmzaları/ Xink

Pazarlamada alçak gönüllü olan bir e-posta imzası çok etkili bir faktördür. Güzel ve sade bir imza pazarlama sektöründe bir markaya sihirli değnek etkisi sağlayabilir.

@xink

Xink, kariyer odaklı olarak geliştirilmiş bir sosyal ağ sitesidir. Linkedin’e benzer bir işleyişi vardır. Pazarlama sektöründe önemli bir yere sahiptir. Xink öncelikle ekip çalışanlarının imzasına fotoğraf ekleme konusunda yardımcı olur. Fotoğraflı imzaya sahip olan pazarlamacı ise müşteriyle görüşürken yüz yüze görüşme samimiyetini daha kolay yakalama şansı elde eder. Bunun yanında imza afişlerini farklı gruplara göre ayarlamaya da yardımcı olmaktadır.
Aynı zamanda satış döngüsü kapsamında destek videoları yayınlanabilir.

Alternatif öneriler: Rocketseed, Sigstr

9. Satış Teminatı/Canva

Satış ve pazarlamanın birbiriyle uyumlu olarak ilerlemesi pazarlamacı açısından çok önemlidir. Canva, mükemmel görünümlü dokümanlar oluşturmanızı sağlayarak web tabanlı tasarım oluşturmanıza yardımcı olur.

@enago

Kolayca sunum, poster, davetiye, kart ve profesyonel reklam oluşturabilirsiniz. Aynı zamanda Microsoft World’ün son sürümüne sahiptir. Canva’nın en iyi özelliği ise reklam ögelerinin yer tutucular ile kolaylıkla tutulup sabitlenebilmesidir.

Alternatif öneriler: Stencil, Templafy

10. Analitik/ Google Analytics

Google Analytics, B2B pazarlaması yapan herkes için başlangıç kiti konumundadır.

@moradam

Google Analytics kullanıcılara;
• Siteyi kaç kişi ziyaret ediyor,
• Siteyi nasıl buluyorlar,
• Sitedeyken ne yapıyorlar,
gibi site içi detaylı bilgileri sağlamaktadır. Google Analytics ile ilgili ilk ipucu, mobil uygulamayı edinmenizdir. Mobil sürüm, masaüstü sürümünden daha kullanışlı ve kolaydır. İkinci olarak kullanıcıların Google Analytics temel kursuna katılmaları yararına olacaktır. Böylelikle kullanıcılar daha çok özellikten nasıl yararlanacaklarını öğrenebilirler.

Econsultancy’nin Google Analytics eğitimi için tıklayınız.

Alternatif öneriler: Kissmetrics, Hotjar

Umuyoruz bu liste B2B pazarlamacıları için faydalı olmuştur.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar