Atari Efsanesi Yeni Oyun Konsoluyla Geri Dönüyor!

Atari Yeni Oyun Konsolu

Paylaşmayı unutmayın.

Retro pazarlamanın popüler olmasıyla anılarımızda yerini almış, şimdiyse özlemle andığımız birçok ürün hayatımıza giriyor. Hayal gücümüzün sınırlarını zorlayabilecek teknolojik ürünlerin hayatımıza kolayca girebiliyor olması, anılarımızı anımsatan nostaljik ürünleri gördüğümüzde hissettiğimiz heyecanın yerini doldurmaya yetmiyor. İşte bu heyecanlardan biri de geçtiğimiz günlerde Atari’nin CEO’su Fred Chesnais’in GameBeat’de yaptığı açıklamalarda yeni bir oyun konsolunun geliştirildiğini söylemesi oldu. Bu açıklamanın Atari firmasının son oyun konsolunun üzerinden tamı tamına 24 yıl geçmesinden sonra yapılması pek beklenmiyordu.

Atari Yeni Oyun Konsolu

@WikimediaImages

Atari’nin Yeniden Doğuşu

Atari firması, Ataribox adlı bu ürünün tanıtımlarını geçtiğimiz hafta yayınladığı kısa bir video ile yapmaya başladı. Videoda, üzerinde Atari simgesi olan, detayları çok da belli olmayan, ahşap kaplama bir konsolun olması dışında başka bir şey gözükmüyor. Atari’nin Chesnais’in E3 konferansında “Donanım işine geri dönüyoruz.” demesinin yanında konsolun PC teknolojisi üzerine kurulu olacağını ve tasarım üzerinde hala çalıştıklarını söylemesi işin ciddiyetinin ne noktada olduğunu ortaya seriyor.

Atari’nin Bu Kararı Almasındaki Etkenler Neydi ?

Aslında firmanın, bu kararı tam olarak ne zaman aldığını bilemesek de, 2013 yılında iflasını açıklamış bu şirketi alarak elini taşın altına koyan Chesnais bizce daha ilk günden beri bunu düşünüyordu. Öncelikle mobil oyun sektörüne girerek ve şirkete ivme kazandırarak hareket alanını genişleten Chesnais, konsol için de doğru zamanının geldiğini düşünüyor olabilir.

Bir ihtimal de Nintendo’nun efsane konsolu NES’i geçen sene piyasaya sürmesi de bu kararın alınmasını hızlandırmış olabileceği. NES’in satışları çok üst seviyelerde olmasa da, Nintendo Switch için güzel bir zemin hazırladı. Kim bilir belki Chesnais de bu tarz bir pazarlama yolunu da seçebilir.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar