Arama Motorlarının En Yeşiliyle Tanışın: Ecosia!

Paylaşmayı unutmayın.

İnternette arama yaparak ağaç dikin!

Ağaçlar gezegenimiz için hayati önem taşır. Peki Ecosia diye bir arama motorunun bununla ne alakası var?

Ecosia, reklam gelirleriyle ağaç diken bir arama motorudur. Ücretsiz olarak edinip internet aramalarınızda bu arama motorunu kullanabilirsiniz.

Nasıl çalışır?
Siz internet aramalarınızı Ecosia arama motorunu kullanarak yapın.
Arama reklamları Ecosia için bir gelir oluştursun.
Ecosia ise bu geliri kullanarak ağaç diksin.

Ecosia aramaları sayesinde şimdiye kadar 6 milyonu aşkın ağaç dikildi.( Sitede dikilen ağaç sayısında saniyede bir yaşanan artışı görmenin huzuru paha biçilemez)

Ecosia’da;

1 ağaç dikmek yalnızca 11 saniyenizi alır!
3 milyondan fazla aktif kullanıcı var!
Yaklaşık 3 milyon euro bağış yapıldı!

Tüm bunların yanında Ecosia biyoçeşitliliğe katkı sağlaması, insanları doğaya bir güzellik yaptırarak mutlu etmesi ve dünyanın su güvenliği sorununa etki etmesi ile de kalbimizi çalmış durumda.


Neden ağaçlar?


Çünkü ağaçlar iklim değişiminin başlıca sebeplerinden olan CO2’i absorbe ederler.

Küresel Isınma;
Daha büyük ormanlar bulut bile yaratabilir. Bu da gezegenimizi soğutmaya ve güneş ışığını bize yansıtmaya yardımcı olur.

Biyoçeşitlilik;
Ormanlar kara üzerinde içlerinde milyonlarca tür bulunduran (ki daha bir çok tür keşfedilmedi ve analizi yapılmadı) en çeşitli sistemlerdir.

Toprak Koruma;
Ağaçlar toprağı erozyondan korur ve daha bereketli ve zengin yapar.
Yani ağaçları kesip yok edersek sonunda elimizde bir çöl kalır.

Temiz Hava;
Ağaçlar nefes almamız için gerekli olan oksijeni yaratır. Ayrıca çevre kirliliğine neden olan maddeleri emerek ve bizim partiküllerimizi filtreleyerek havayı temizlerler.

Mutlu İnsanlar;
Ormanlarda bize bir çok sağlıklı yiyecek ve daha bir çok ürün verir ve sürdürülebilir olarak hasat edilebilirler. Dünya çapında 1.6 milyar insanın geçimi ormanlara bağlıdır.

Su Güvenliği;
Ağaçlar su döngülerini düzenler ve sel baskınlarını önler. Nemli mikroiklimler yaratır ve yeraltı su seviyesini arttırırlar. Bir sünger gibi davranarak kıtlıkları önlerler.
İnternette Ecosia ile arama yaptığınızda, reklam gelirlerinden elde edilen karın %80 i ağaç planlama programlarına gidiyor.Siz de ücretsiz olarak Ecosia uzantısını tarayıcınıza ekleyin ve her aramanızda ağaç planlamalarına yardım edin.


Dünyanın her yerini ağaçlandırıyorlar!
Dünyayı ağaçlandırma projelerinin her biri kendine has bir yaklaşıma sahip.


Burkina-Faso

Çölü Yeşillendirme
Sahra Çölü hızla güneye doğru genişleyerek Sahel bölgesinde yaşayan insanların hayatını zorlaştırıyor. Ecosia’nin partnerlerinden OZG, çölü ağaçlandırarak genişlemeyi durdurmaya ve toprağı tekrar bereketli hale getirmeye çalışıyor.
Daha fazlası için.

Peru

Kooperatiflerle Ağaçlandırma
Peru’daki San Martin bölgesi koka yetiştirmek için kırmızı bir bölge haline gelerek 1980’lerde ağaç sayısında büyük sayıda azalma yaşanmıştır. Pur Project isimli bir başka partner, yerel kahve ve kakao kooperatifleri ile çalışarak bölgeyi yeniden ağaçlandırıyor ve yerel halk için yeni gelir modelleri yaratıyor.

Daha fazlası için.

Madagaskar

Sahil Ormanlarını Restore Etme

Madagaskar Dünya’da biyolojik çeşitliliğin en yoğun yaşandığı yerdir. Maalesef ada şimdiden ormanlarının %90’ını kaybetti.

Partnerleri olan Reforestation Projects adada yaşanan orman kayıplarını kontrol altına almak ve vahşi yaşamı o ormanlara geri getirmek için köyde belli bir oranda istihdam yaratıyor.Yaratılan bu istihdamla erozyonu durdurmayı amaçlıyorlar.

Daha fazlası için.

 

Yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz, daha yeşil yarınlar görmek umuduyla!

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar