Aralık Ayı Kültür Sanat Etkinlikleri

Aralık ayı kültür sanat etkinlikleri

Paylaşmayı unutmayın.

Aralık ayı geldi ve artık resmi olarak kış mevsimine girmiş bulunuyoruz. Kahve eşliğinde pencereden dışarıyı izleyip kedi sevme, kahve ve kitap eşliğinde evde veya sıcak bir yerlerde geçirilen günler bizi bekliyor. Instagram hikayeler de boş durmayacak tabii ki. Sabahattin Ali’nin Kürk Mantolu Madonna adlı kitabı ile atılacak olan hikayeler için de vaziyet alın. Hal böyleyken, dışarı çıkıp gezmek pek mümkün değilken, insanlar kapalı alanlardaki etkinlikleri tercih ediyorlar doğal olarak.  Biz de sizler için, değerlendirebileceğiniz bir Aralık ayı kültür sanat etkinlikleri listesi oluşturduk. İstanbul’da olmayanlar korkmasın; İzmir ve Ankara için de liste yaptık.

İSTANBUL

Türkiye’nin en kalabalık ve görece en gelişmiş şehri olması dolayısıyla Aralık ayı kültür sanat etkinlikleri tahmin edebileceğiniz gibi İstanbul’da daha çok. Tarzınız ne olursa olsun gidebileceğiniz bir aktivite bulabiliyorsunuz kesinlikle.

Dünyanın En Güzel Arabistanı

Dünyanın en güzel arabistanı oyunu

@dirensanat

“Sevmek ve söylemek
Ardından iyilik gelir ister istemez
Bir orman buduyoruz uyanın farkına varın
Bir kasırgaya karşı duruyoruz
Bitkice değil şüphesiz ama tam insanca
Korkmayın dalgalardan yılmayın
Çekin kürekleri”

Turgut Uyar’ın yazdığı şiir kitabının tek perde olarak tiyatroya uyarlamış yönetmen Mirza Metin. Etkinlikle ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Martı

Bir Çehov klasiği ve tiyatro sahnelerinin ölümsüz metni Martı, Serdar Biliş’in güncel yorumuyla karşımızda. Etkinlik ile ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Bir Yaz Gecesi Rüyası

William Shakespeare’in yazıp Aleksandar Popovski’nin yönettiği ödüllü oyun  Bir Yaz Gecesi Rüyası yeniden seyirci karşısına çıkıyor. Usta oyuncu kadrosuyla dikkat çeken oyunla ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. Oyuncu kadrosunun iyi olduğunu da belirtelim.

Fazıl Say “Yürüyen Köşk” İstanbul Prömiyeri

fazıl Say Yürüyen Köşk

@karnaval

Piyanonun dünyaca ünlü ismi Fazıl Say İstanbul Prömiyeri ile tekrar seyirci karşısına çıkıyor. Aldığı sayısız ödülle ülkemizi sanat alanında gururlandıran Fazıl Say’ın konseri ile ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. Bilet alımı için geç kalmamanızı tavsiye ederiz. Zira çok çabuk “sold out” olabiliyor.

Yasmin Levy Konseri

Yasmin Levy konser

@karnaval

Güçlü sesiyle kalabalık bir hayran kitlesine sahip olan ve Ladino müziğinin sıra dışı yorumcusu olan Yasmin Levy, 23 Aralık’ta dinleyicilerinin karşısına çıkacak. Etkinlikle ilgili ayrıntılı detaya buradan ulaşabilirsiniz.

İzmir

Kültür-sanat etkinliklerini sıralarken İzmir’e değinmemek mümkün değil. İzmir için de dikkat çeken 5 etkinliği sizler için sıraladık.

Popart

İzmir pop art

@circlelove

Her geçen gün daha da popülerleşen Pop art akımı, İzmir’de meraklılarıyla buluşuyor. Katılacağınız workshopta siz de kendi pop art resminizi tasarlayabilir ve sevdiğiniz birine hediye edebilirsiniz ya da kendiniz alabilirsiniz. Etkinlik ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Deniz Tekin Konseri

Yaptığı coverlar ve çıkardığı albümler ile güzel bir çıkış yakalayan genç sanatçı Deniz Tekin İzmir’de dinleyicilerin karşısına çıkacak. Etkinlik ile ilgili detaya buradan ulaşabilirsiniz.

Ferhangi Şeyler

Ferhangi Şeyler İzmir

@kultursanatcom

Türk tiyatrosuna adanan bir  ömür, İzmir’de izleyicilerin karşısına çıkacak. Dümbüllü İsmail’den aldığı meşhur kavuğu Rasim Öztekin’e devreden usta oyuncu, Ferhangi Şeyler adlı oyununun 30.yaşını İzmir’deki izleyicileri ile kutluyor adeta. Etkinlik ile ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Sıla On’dan Kalan Şarkılar

Sıla konser

@kioskla

Türk pop müziğinin sevilen ismi Sıla, İzmir’de hayranlarının karşısına çıkıyor. Profesyonel müzik hayatındaki 10. yılını kutlamaya hazırlanan şarkıcı, eski albümlerinden de seçeceği şarkılarla dinleyicilere unutamayacakları bir gece yaşatmayı planlıyor. Etkinlik ile ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Ankara

Başkent Ankara’da soğuktan dışarı çıkmamayı düşünenler için harika etkinlikler var.

Bülen Ortaçgil – Birsen Tezer

Bülent Ortaçgil Birsen Tezer Ankara

@etkinlikistanbul

Efsane ikili yine bir arada.  Bülent Ortaçgil ve Birsen Tezer dinleyicilerinin karşısına ODTÜ’de çıkıyor bu sefer. Bu şöleni kaçıran Ankaralılar üzülmekte çok haklılar. Etkinlik ile ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Pentagram

Pentagram konser

@kiamore

Türk metal müziğinin efsane ismi Pentagram, Ankara’da seyircisiyle buluşuyor. 30. yılına özel yayınladığı ve dinleyicileri kendi tarihlerinde bir yolculuğa çıkaran Pentagram, unutulmaz bir gece yaşatacak gibi duruyor. Etkinlik ile ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Bir Delinin Hatıra Defteri

Bir Delinin Hatıra Defteri oyunu

@tatbikatsahnesi

Rus yazar Nikolay Vasilyeviç Gogol’un oyunu olan Bir Delinin Hatıra Defteri, Erdal Beşikçioğlu’nun tek kişilik büyüleyen performansı ile tekrar izleyici karşısına çıkıyor. Aralık ayı kültür sanat etkinlikleri arasında en merak edilesi organizasyon diyebiliriz? Etkinlik ile ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Aralık ayı kültür sanat ekinlikleri ile güzel bir ay geçirmenizi diliyoruz, sanatla kalın!

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar