Apple’dan Yeni Cihaz: HomePod

Paylaşmayı unutmayın.

Her çıkardığı cihaz popüler her yaptığı yenilik gündem olan bir marka düşünün! Evet, Apple’dan bahsediyoruz. Günümüzün dev firmalarından biri olan Apple, uzun süredir beklenen yeni cihazı HomePod’u 9 Şubat’ta piyasaya çıkardı.

Daha önce ürünün haberini alır almaz ”Yeni Apple HomePod Neye Benziyor?” adlı yazımızda gelen tepkileri yazmıştık sizlere. Şimdi ise ürün piyasaya çıktı ve gerçekten neye benziyor?

Cihazın özelliklerine gelin birlikte göz atalım!

@idropnews

Cihazın tanıtım videolarında dikkat çeken açıklama şu şekilde; ”Homepod. Çığır açan bir hoparlör. Nihai müzik otoritesi. Akıllı bir ev asistanı.”

Aslında cihaz bir kablosuz hoparlör olarak tasarlanıyor. Tutkunu olduğunuz müzikleri akıllı bir hoparlör aracılığı ile dinlerken, Siri sayesinde komut vererek Apple Music’te yer alan şarkıları da kolaylıkla dinleyebiliyorsunuz. Beyaz ve siyah renk seçenekleri ile Mac Pro’dan ilham alan tasarımı da oldukça dikkat çekiyor.

HomePod’un Siri entegrasyonu ve yüksek ses kalitesi ile dinleme deneyimini en üst sıralara çıkaracağı öngörülüyor. Üstelik, beğendiğiniz sanatçılar hakkında daha fazla bilgi vererek içerdiği algoritma sayesinde beğenebileceğiniz şarkıları algılıyor ve size yeni bir çalma listesi de oluşturuyor.

Oda algılama teknolojisi HomeKit desteğine sahip cihaz, akıllı ev aletlerinizi kontrol edeceğiniz bir teknoloji sunarken oda içerisindeki konumunuzu saniyeler içerisinde algılamasıyla birlikte kendi optimizasyonunu hızlıca gerçekleştirebilme özelliğine sahip. 360 derece ses yayabilmesi de cabası…

Bu özellikler sıralandığında kullanıcılara harika bir deneyim fırsatı gibi geliyor değil mi? Ama bu bir ilk değil! Yıl sonu piyasaya sürülen Google Home Max ve Amazon Alexa sistemli Sonos One gibi çok fazla akıllı hoparlör var artık. HomePod’un ayrıcalığı fazla Apple kullanıcısı olması olabilir belki de…

Hangi cihazlar tarafından kullanılabilir?

iPhone:

iPhone 5s ve üzeri

iPhone X

(iPhone SE dahil)

iPad:

12.9-inç iPad Pro

10.5-inç iPad Pro

9.7-inç iPad Pro

iPad (5. nesil)

iPad Air ve iPad Air 2

iPad mini 2,3,4

iPod touch:

iPod touch (6. nesil)

Kullanıcılar tarafından gelen bilgilere göre HomePod, beklentileri yeteri kadar karşılayamıyor. Çünkü böyle büyük bir taleple beklenen cihazın yapamadığı bazı şeyler var.

1- HomePod, Android telefonlarla eşleşemez

@theverge

Yeni HomePod’u kurmanız için önce bir İOS cihaza sahip olmalısınız. Onlarda yukarıda belirttiğimiz cihazlardan biri olmak zorunda. Ancak hiçbir Android cihazda çalışması mümkün değil.

2- HomePod farklı insanların sesini tanımıyor

@torontostar

HomePod komutlara cevap verse de, bireysel sesleri tanıma yetisine sahip değil. Kısacası, kullanıcı profillerini cihaz üzerinden ayarlayamıyorsunuz veya cihazı aile ve arkadaş üyelerine uyarlayamıyorsunuz.

3- Takviminizi kontrol edemiyor

@unsplash

Burada Siri, bizim bildiğimiz iPhone’daki Siri değil maalesef. Takviminizi etkinlikler için kontrol edemiyor ve size bir takvim oluşturamıyor. (Minik bir karşılaştırma yaparsak, Google Assistant ve Amazon Echo takvim oluşturma becerisine sahip diyebiliriz.) Bu özelliğin bulunmaması biraz garip doğrusu.

4-  Apple Müzik dışında iyi çalışmıyor

@cnet

Mesela, Spotify’da harika bir çalma listesi oluşturdum ve hoparlörünün çalmasını istiyorsunuz. Önce cihazınızla senkronize ediyorsunuz, AirPlay sayesinde bir şekilde dinliyorsunuz fakat aynı kalite değil ne yazık ki… Bu durumda bir de Siri’yi kullanarak müziğinizi kontrol edemeyeceğinizi de unutmamalısınız.

5- Başka bir aygıta bağlanamaz ve tek başına arama yapamaz

@unsplash

Cihazın bir girişi yok. Bu nedenle desteklenmeyen bir cihazda dinlemek için bir yardımcı kablo takmanın da imkanı bulunmuyor. Şimdi eğer iPhone kullanıyorsanız ve ”Hey Siri, annemi ara!” diyebiliyorken, HomePod ile bu işiniz de biraz aksıyor. Telefon ile aradıktan sonra cihaz üzerinden yürütme seçeneği ile birkaç adım daha atmanız gerekiyor.

HomePod, uzun süredir gelen büyük talepleri karşıladı mı henüz bilmiyoruz fakat Amazon, Lenova ve Google’ın da yer aldığı akıllı ev asistanı üreticileri ile bu ciddi rekabet durumu halen devam ediyor.

Bekleyelim ve görelim!

kaynak

 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar