Apple’dan Coşkulu Bir Karşılama: Welcome Home

welcome home

Paylaşmayı unutmayın.

Apple yaptığı her işle her zaman ön planda olmayı başaran ve bunu hak eden markaların başında geliyor. Çıkardığı ürünler, ürünlerin tasarımı, ürünlerin işlevselliği, bu ürünleri tanıtan reklam filmleri ya da reklam kampanyaları daima kendinden söz ettirmeyi başarıyor. Çoğu zaman “İşte Apple farkı!” demekten kendimizi alamıyoruz. Yine böyle bir yapımla karşılaştık ve bunu sizlerle paylaşmak istedik. “Welcome Home” diyoruz ve lafı uzatmadan söz etmek istediğimiz reklam filmi ile ilgili detayları vermeye başlıyoruz.

spike jonze apple reklamı

@Pigeons & Planes

Spike Jonze’nin yönettiği Apple’ın kısa filmi Welcome Home, HomePod sayesinnde hayatı renkli bir hale gelen bir kadının hikayesini anlatıyor. Film 2018’in en büyüleyici reklam filmleri arasındaki yerini aldı bile. Yalnız öncelikle sizlere filmin kamera arkası görüntülerini vermek istiyoruz. Bu görüntüler filmin nasıl yapıldığına dair sorularımızı cevaplamakla kalmıyor; bir reklam için gördüğümüz en ilgi çekici, en kapsamlı ve en iyi BTS videosu olmayı başarıyor.

Bir Sihir Numarası

Kamera arkası videoları genellikle birkaç dakika olup saatleri kapsıyor ve yaratıcı sürece kuş bakışı hakim olmamızı sağlıyor. Ancak bu videoda böyle bir durum söz konusu değil. Danilo Parra tarafından yönetilen bu video, neredeyse bir mini – belgesel olarak karşımıza çıkıyor. Yedi dakikalık videoda tüm yaratıcılık süreci detaylarıyla inceleniyor ve her adımda yaşanan zorluklara ışık tutuyor.

Video özellikle koreografiye ve üretim tasarımına değiniyor. Bunun yanında bizlere diğer unsurların da nasıl bir araya geldiğini de gösteriyor: aydınlatma, müzik, VFX… Ayrıca Jonze’nin FaceTime üzerinden seçme yapması ve Jonze’nin ofis koltuğu ile dansı gibi küçük nüansları da videoda izliyoruz. Jonze’nin yerinde durmayan görüntüsüyle ofiste neler yaptığına dair bir gerçeklik hissi alıyoruz. Filmde “En İyi Film Kurgusu” ödülünü kazanan Dunkirk filminin kamera arkasında gördüğümüz Hoyte van Hoytema da Jonze ile birlikte yer alıyor.

Film adeta bir sihirbaz numarası gibi, filmin sonunda sihirbazların hilelerini açıklamaya karar vermeleri ile bu yılın en büyüleyici yapımlarından biri ortaya çıkıyor.

Aşağıdaki videoda da tüm bu süreç sonunda nasıl bir iş çıktı hep birlikte hayranlıkla izliyoruz. İşte Apple’ın büyüleyici filmi: Welcome Home!

HomePod ile ilgili daha önce blogumuzda yer vermiş olduğumuz Yeni Apple HomePod Neye Benziyor? ve Apple’dan Yeni Cihaz: HomePod yazılarımız da ilginizi çekecektir.

Eğlenceyle kalın!

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar