Apple AIDS ile iPhone Red Modelleriyle Savaşıyor!

ihpone red kampanyası

Paylaşmayı unutmayın.

En büyük teknoloji firmalarından olan Apple şirketini kuşkusuz hepiniz biliyorsunuzdur. Fakat bu firma hakkında pek çoğumuz sadece teknoloji alanında telefon, bilgisayar, tablet vs. gibi ürünleri geliştirmesi hakkında bilgiye sahibiz. İşte bu yazımızda sizlere, bu firmanın projelerinin en faydalı olanından bahsetmek istiyoruz. Şimdi sözü uzatmadan hemen konuya geçelim.

Apple iphone red

@DigitalTrends

Apple’ın ilk olarak iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerinde karşılaştığımız kırmızı renkli telefonlarını hepiniz görmüşsünüzdür. Peki, sizce Apple, bu renkte bir telefonu sadece elbiselerimize uyumlu olması veya daha dikkat çekici olmamız için mi yaptı?

iPhone Red Ayrıcalığı

Yeni kırmızı iPhone’ların diğer modellere göre en büyük farkı her satışında AIDS ile mücadelede insanlara yardım eden kuruluşlara bağış adı altında yardım etmesi. Yani siz de iPhone Red cihazlarından birini satın aldığınızda verdiğiniz paranın bir miktarı AIDS ile mücadele eden hastalara ulaştırılıyor. Apple bu yardım kampanyasını başlattığından beri Global Fund’a yaklaşık 160 milyon dolar üzerinde katkıda bulunmuştur.

Farkındalık Yaratmak

Yaklaşık 1 trilyon dolarlık şirket değeriyle dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Apple’ın yaklaşık olarak yaptığı 160 milyon dolarlık bağış, biraz düşük gelebilir fakat bu miktarın Yunanistan, Macaristan, Yeni Zelanda ve İsviçre gibi ülkelerin vergilerinin toplamından daha fazla olduğu söyleniyor. Bu açıdan baktığımızda Apple’ın ciddi miktarlarda yardım yaptığını söyleyebiliriz.

Yaptığı yardımın miktarından veya bunun ne kadar işe yaradığından daha önemlisi ve Apple firmasının aslında yapmak istediği sadece AIDS hastalarına yardımda bulunmak değil! Apple’ın asıl hedefi AIDS veya diğer hastalıklarla ilgili farkındalık yaratmak ve büyük ya da küçük şirketlerin de aynı şekilde insanlara yardım amaçlı bir fon oluşturmasını sağlamak.

iphone red

@DigitalTrends

iPhone Red CEO’su Deborah Dugan yaptığı açıklamada, Apple’ın dünyayı daha iyi bir yer haline getirme hedefinin bir parçası olan bu Red ürünlerin satışından elde edilen miktarın %1’lik bir kısmının da Global Fund’a gittiğini söylüyor. Hatta Dugan, oraya gidecek olan paraya hiç dokunulmadığını ve direkt olarak tüketicinin satın aldığı bayiden fona gittiğini de belirtiyor.

Bir Renkten Çok Daha Fazlası!

Sizlere biraz da Apple’ın yardım etmeye çalıştığı AIDS hastalığından bahsedelim. AIDS, yaklaşık olarak 35 yıldır bilinen bir hastalıktır ve 35 milyon insanın ölümüne sebep olmuştur. Apple, günümüzde oranı 39 milyon olarak bilinen AIDS hastalarına yardım etmek istiyor.

Sonuç olarak Apple firmasının böyle bir konuda insanlara yardım etmesi, tüm dünyada duyulmasına ve farkındalık yaratmasına sebep oldu. Biz de umuyoruz ki Apple gibi büyük firmalar veya diğer tüm firmalar bu şekilde farkındalık oluşturabilecek, insanlara yardım eli uzatacak için bir yol izleyeceklerdir.

Bu projeye de değindiğimiz, bir miktar ilginçlik içeren Kırmızı iPhone 7’ler Çin’de Neden “Kırmızı” Değil? yazımızı da okumanızı öneririz.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar