Su İçme Alışkanlığınızı Değiştirecek Tasarım!

su içmek

Paylaşmayı unutmayın.

“Anne! Mataramasuko!” Neredeyse hepimiz çocukken bunu, Japonca zannedip söyledik durduk. Bizim Türk girişimciler de durur mu? Bu yepyeni tasarım, çocuklara cevap niteliğinde…

Türkiye’nin ilk katlanabilir ve sağlıklı su matarası “SuCo” artık bizlerle…

Peki Neden Su Matarası?

Denizde, ormanda, sokakta, parkta ya da siz neredeyseniz orada; doğamızı kirleten su şişesi çöpleri görüyoruz. Her yıl üretilen 285 milyar litre su şişesinin sadece 5’te 1’i geri dönüştürülüyor ve hızlı tüketim su şişesi endüstrisinde her yıl 14 milyar ton plastik üretiliyor. SuCo da su matarası kullanarak doğayı korumayı, hem kendimiz hem de sevdiklerimiz için temiz bir gelecek yaratmayı hedefliyor.

matara

@suco

Katlanabilir formu ve kişiselleştirilebilir tasarımı ile SuCo, su içme alışkanlıklarını değiştirecek gibi gözüküyor.

Bir SuCo, 500ml su alabiliyor. Böylelikle bir insanın günde 5 SuCo ile günlük su ihtiyacı karşılanabiliyor. SuCo’ya 70 dereceye kadar sıvı koyup bitki çayınızı yanınızda taşıyabiliyorsunuz. Dondurup “cold pack” olarak da kullanılabiliyor.

SuCo’yu temizlemek de kullanmak kadar kolay. Bulaşık makinesinde bile yıkanabiliyor.

suco

@su.co

Bu açıdan hem çok amaçlı hem de geri dönüşüm açısından çevreye zarar vermiyor. Diğer pet şişelerine nazaran SuCo’nun Bisfenal A(BPA) içermemesi onu daha sağlıklı yapıyor.

Sert bir cisimle delinmeye çalışılmadığı sürece ya da mikrodalga fırına koyulmadığı sürece SuCo’ların yaklaşık 1 yıl ömrü var.Koku yapmayan ve kolay temizlenebilen yapısı ile genç yaşlı herkesin kullanabileceği bir ürün haline geliyor.

Sağlık için su için…

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar