”Ambalaj mı? İçerik mi?” Dedirten Tasarımlar!

licha,,uvisual

Paylaşmayı unutmayın.

Her yıl yenilik, teknoloji, tasarım ve yaratıcılığa odaklanan ve en iyi projeleri keşfedip ödüllendiren “A Design Awards” için bu yılki son teslim tarihinin 28 Şubat 2019 olarak belirlenmesi ile akıllara söz konusu ödülle farklılıkları taçlanan geçen yılların projeleri geliverdi kuşkusuz. İlgi alanımız farklı tasarımlarsa ve hele de tasarımcıysak bu tescil elbette ki önemli. Ancak aynı zamanda bir yarışmacı olma niyetimiz varsa geçtiğimiz senelerde kimin neler yaptığına, hangi ambalaj tasarımlarına imza attığına bir göz atmak karşı konulamaz olur tabii ki!

Gelin, geçmiş yıllarda en dikkat çekenlere beraber göz atalım.

1- Réka Baranyi –  Souldrops Deterjan

reka baranyi,souldrops

@creativeboom

Souldrops, Réka Baranyi’nin ambalajı ve farklı görüntüsü  ile sektördeki diğerlerinin arasından sıyrılan bir çamaşır deterjanı markasıdır. Dünyada bir benzerine daha rastlayamayacağımız için bu tasarımla bir devrimden bahsetmek çok olası elbette. Yeniden tasarlanan şişeleri ve pastel tonları bakmaya doyamadıklarımızdan.

2- Panos Tsakiris – Yirmi Yirmi

panos tsakiris,yirmi yirmi

@creativeboom

Yirmi Yirmi Projesi’nde Panos Tsakiris için ilham kaynağı, alkolün beyin fonksiyonları üzerindeki etkileridir. Özellikle de görme yetimize yaptıkları tasarımın hareket noktasıdır. Nörotransferleri yavaşlatan alkol, beynin görme yetisi üzerindeki etkilerini azaltmakta bu da pek çok espriye kaynak olan çift görme sorununu oluşturmaktadır. Yazı ve grafikler bu fikirden yola çıkarak tasarlanmıştır.

3- Fengsheng Chai – Excalibur

fengsheng cai,excalibur

@creativeboom

Fengsheng Chai, söz konusu şişenin tasarımı için gerekli ilhamı Kral Arthur’un kılıcından almıştır kuşkusuz. Kutunun göz yaşı damla pırlantadan esinlenilerek tasarlandığını belirten F. Chai, bu nedenle her bir damlanın değerli ve muhteşem olduğunu da eklemekte.

4- Yuen Lam Cheung –  Kendi Ayınızı Tasarlayın

yuen lam cheung,kendi ayınızı yaratın

@creativeboom

Ay keki geleneksel olarak her sonbaharda Ay Festivali sırasında yenilen bir Çin adetidir. “Kendi Ayınızı Tasarlayın” kampanyası ise bu festival için yapılan keklerin harika bir ambalajla sunulmak üzere yerel Yuen Lam Cheung’un stüdyosu Invisible tarafında tasarlanmıştır.

5- YG Desing’a ait Amaro 33 Ambalajı

y6 design,amaro33

@creativeboom

Geleneksel bir tat olan Grappa tabanlı likör için tasarlanan ambalajın tam da yıllardır alışkın olduğumuz bu lezzetle özdeş olarak gündüzleri gayet zarif ama dikkat çekmeyen etiketi  geceleri parlayarak yeni neslin tekrar ilgi odağı olmayı başarıyor.

6-  Omdesign 2017

omdesign, omdesign2017

@creativeboom

Bu ambalaj son 3 yılda kazandığı 165 ulusal ve uluslararası ödülü Portekiz’deki yangınlara ve 2017’deki aşırı kuraklığa dikkat çekmek adına tamamen sürdürülebilir malzemeden oluşturuyor.

7-  Estudio Maba – Santaren Rum Şişesi

estudio maba, santaren rum

@creativeboom

Eski gravürlerden esinlenilerek tasarlanan Santaren Rom ambalajı, adeta içeceğin ne kadar uzun zamanda üretildiğini anlatır nitelikte. Tarih kokulu bu ambalaj, amber rengi tonları, kabartma dokulu etiketi ile kontrast oluştururken damıtmanın sakin zarafetini de bize çağrıştırmakta.

8-   Matter Branding – Flo Alkali Su

matter branding,,flo alkali

@creativeboom

Ambalajın tasarımını yapan Matter Branding, yola çıkış noktalarını şöyle açıklıyor: “Mısır’da piyasaya sürülecek tek Alkali su için bir Premium marka yaratmaya çalıştık. Bu sayede ortaya güçlü, modern, iletici ve sanatsal bir yaklaşımla cesur, sofistike ve canlı bir sonuç çıktı. Bunu yaparken de suyun hayati akışkanlığından ilham aldık. Su varoluşun temel parçasıdır ve bu nedenle markanın arkasındaki ana konsept olarak suyun hayati ve insan yaşamı için gerekliliği alınmıştır.”

9-  Uvisial – Licha

licha,,uvisual

@creativeboom

Uvisial’ın ürettiği Licha, Tayvan’da yerel bir çay markasıdır. Kalite, taze yumuşaklık ve uzun ömürlülük özellikleriyle yola çıkan marka, yeni ambalajlarıyla aynı zamanda hoş bir hediye seçeneği olma şansını da yakalamıştır. Tayvan’daki yerel çay üreticileri ile içimi hoş ve üst damak düzeyinde çaylar üreten Licha, aynı zamanda bu hoş dizayn ambalajlarla markanın ve tadın dünyayla buluşmasına olanak sağlamıştır.

10- PepsiCo – Maker Yulafları

pepsi co

@creativeboom

PepsiCo üretimi olan yulaf paketleri, İskandinav sadeliğinden ilham alıyor. Basitlik, doğallık ve yüksek kalite, markanın oluşturulma aşamasındaki tasarım ilkeleridir. Yoğun beyaz ve siyah renkler markanın tasarımı için önceliğin sadelik olduğunun adeta altını çizer nitelikte.

Yukarıdaki geçmiş örnekler yarışmanın ilkelerini az çok bizlere anlatabilir nitelikte olsa da dünyanın her yerinden katılıma açık durumda. Sadece kayıt olmanız ve basit talimatları uygulamanız yeterli oluyor. Ve bu çalışmaları dünyanın önde gelen bir akademisyen, tasarımcı ve basın grubu oyluyor.

Ödül söz konusu alanda yeterlilik ve mükemmellik referansını size sunmanın yanında , diğer kazananlarla bir sergide yer alma ve aynı zamanda diğer tasarımlarında sunulduğu bir yıllıkta sektörün ilgilileriyle buluşma şansı yakalıyorsunuz. Como Gölü’nde yapılan gala gecesinde sektörün en iyileriyle buluşup tanışma şansından bahsetmiyoruz bile.

Bunun dışında “A Tasarım Ödülü”nü kazanmak söz konusu logoyu sitenize ve ürünlerinize dahil etme şansını da size sunar ki sektörde bundan daha iyi bir garanti bulmak çok da mümkün değildir.

Ambalaj tasarımları konusu ilginizi çekiyorsa Akıllara Zarar Ambalaj Tasarımları ve Ürün Ambalajları Spor Ayakkabıya Dönüşürse… yazılarımıza da göz atmanızı öneririz.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar