Amazon’dan Dijital Reklamcılık Planları

Paylaşmayı unutmayın.

E-ticaret devi Amazon, adeta dijital mecradaki her yarışa ”Varım!” diyor. Yayıncılarının daha çok para kazanmalarına yardımcı olmak için yeni reklam araçları getiren şirket, dijital reklam pazarında ilerlemeye devam ediyor. Google ve Facebook’u geçmeyi hedefleyen Amazon, yeni reklam teknolojileri lansmanı ile dijital reklam pazarında yeni planlar yapıyor.

amazon

@ptrc

Dijital yayıncılar ve uygulama geliştiricileri birden çok reklamverenin reklam alanına aynı anda teklif vermesine izin veren, en yüksek teklifin daima kazanması gereken bir teknoloji sundu. Bir yıl kadar önce ABD’de yaşayan Amazon’un Şeffaf Reklam Pazarı şu anda İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya ve İspanya’da piyasaya sürülüyor.

Bu ürünü diğerlerinden ayıran şey ise bulut tabanlı olması yani teklifin yayıncının web sitesinde değil, Amazon sunucularında gerçekleşmesi. Bu da reklam alıcılarından her birinin sayfaya yeni kod girmeyip sayfa yüklenme hızının azalmasına engel oluyor.

Amazon’dan Başarı İddiası

Amazon, ürünün daha fazla şeffaflık sunacağını ve yayıncıların hangi şirketlerin teklif verdiğini ve hangisinin bir açık artırmayı kazandığını görebileceğini iddia ediyor. Ayrıca Amazon Reklam Teknolojileri Başkan Yardımcısı Matt Battles “Birkaç yıl önce başlık teklifi vermeye başladığımızda, reklam çağrılarını buluta taşımak ve yayıncılara kimlerin gösteriminde kimin yarıştığını, kimin kazandığını ve nedenini tam olarak görünür hale getirmek için net bir yayıncı, reklam veren ve müşteri için yararları olduğunu gördük” açıklamasını yaptı.

Lansman, Amazon’un reklam alanına daha büyük bir adım atması için aradığı en yeni işaret. E-marketer, ABD’de 2017 yılında 1,65 milyar dolarlık satışla dijital gelirlerin en büyük beşinci jeneratörü olduğunu ve Twitter ve Snapchat’tan daha fazla olduğunu tahmin ediyor. Bu rakamın 2019’da 3.19 milyar dolara yükselmesi bekleniyor.

@theinformation

Magna Global’e göre, şirketin dijital reklamcılığın daha büyük bir oyuncusu haline gelmek isteyeceğini öngörüyor. Kesinlikle şaşırmamak gerek çünkü geçen yıl 2090 milyar dolarlık bir işletme olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca şirketin ölçeği ve verileri var, bu da en büyük iki oyuncu ile rekabet edebileceği anlamına geliyor.

Bununla birlikte, Amazon şimdiye kadar olan hedeflerini tartışmakta hep gönülsüz olmuştu. Yeni New York ofisinde reklam birimi için satış elemanları hızla işe alınıyor ve en yeni yayıncıların yayıncıları da cezbetmeyi umduğuna dair açık bir işaret gösteriyor. Procter & Gamble ve Unilever gibi markalar Amazon ile birlikte çalışıyor. Örneğin; P&G satın almaya hazır tüketicilere ulaşmak için tüketici kimliği verilerini kullanmak üzere e-ticaret devi ile bir araya geldiğini açıkladı. Bu alanında hatırı sayılır tüketicisi olan markalarla olan işbirlikleri, dev firmalar arasındaki yarışta kuşkusuz Amazon için artı puan sağlayacaktır.

Bonus: Amazon’un rakip tanımamasına ilişkin.”Amazon vs Alibaba ” yazımızı da okumanızı öneririz.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar