Adidas’ın Devlerle Büyük Kapışması

adidasın savaşı başladı

Paylaşmayı unutmayın.

Hepimizin bildiği gibi Adidas, Nike, Under Armour gibi markalar spor giyimin ve özellikle de spor ayakkabının devlerinden diyebileceğimiz markalar. Markaların ürünleri, yalnızca gündelik kullanımda değil, aynı zamanda profesyonel spor alanlarında da sıklıkla tercih ediliyor. Her alanda rahat ve kaliteli kullanım imkanı sunmaları nedeniyle de dünya çapında geniş kitlelere hitap ediyorlar. Bu derece büyük pazara sahip bu markalar arasında rekabet de tabii ki kaçınılmaz oluyor.

@pexels

Rekabetin Kazananı Adidas

Spor giyim&ayakkabı üreticileri arasındaki bu rekabette son dönem gelişmelerini aktaracak olursak, Adidas şu günlerde rakiplerine fark atmış gibi görünüyor. Son zamanlarda sektörün büyük markaları küçülme ve kıyasıya pazar rekabeti ile karşı karşıya kalmışken, Adidas bunun aksine Kuzey Amerika’da markanın %36 oranında büyümeye gittiğini duyurdu.

Adidas, Kuzey Amerika yöneticisi Mark King, markanın rakiplerinden büyük bir farkla ayrıldığını, bu ayrılışın sebebinin ise performans odaklı üretimin yanı sıra kullanıcıların tarzlarının da göz önüne alınarak çalışmaların şekillenmesi olduğunu söyledi. King verdiği bir röportajda “Adidas; değişen tüketici tatlarını gündelik, şık spor giyimle harmanladı ve herkesi şaşkına çevirdi. Bu karışımın tatlı noktası olan tarz ürünler üretmekten zevk alıyoruz ve bunun yararını görmeye devam edeceğiz.” dedi. Ayrıca “doğru ürünü, doğru pazarda, doğru zamanda” üretmenin bir başarı olduğunu söyleyen King, Adidas’ın bu yeteneğe de sahip olduğunu düşünüyor.

@ptksgc

Rakipten Gelen İtiraf

Under Armour CEO’su da King’in röportajını destekler bir itirafta bulunarak; Adidas gibi bir markayla rekabet edebilmek için markayı “daha moda” hale getirmenin gerekli olduğunu söyledi.

Rakibinden iltifat niteliğinde itiraflar duyan Adidas, aldığı bu motivasyonla önümüzdeki günlerde de ürünlerine tarz&kalite sentezini başarılı bir şekilde entegre edip büyümeye devam edecek gibi görünüyor.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar