Adgager’da Marka Bilinirliği Ölçümü Nasıl Yapılır?

Marka bilinirliği öne çıkarılmış görsel

Paylaşmayı unutmayın.

Adgager; uzun sürelerde tamamlanan, yüklü maliyetlere sebep olan, manipülatif bilgi içerebilen ve zorlu operasyonlar gerektiren pazar araştırma süreçlerine yepyeni bir soluk getiren bir pazar araştırma servisidir. Adgager, tüketiciyi barkod olarak tanımlayan ya da rakamlardan ibaret gören pazar araştırma süreçlerinin tümünü, sahip olduğu anarşist ruhla yeniden tanımlamak isteyen bir motivasyona sahip. Daha önceki yazılarımızda “Adgager’da Araştırma Nasıl Başlatılır?” ve “Adgager’da Mobil Uygulama Testi Nasıl Yapılır?” konularından bahsetmiştik. Bu yazıda ise kullanıcıların, markanızla ilgili ne kadar bilgiye sahip olduğunu ya da herhangi bir bilgiye sahip olup olmadığını ölçebileceğiniz marka bilinirliği ölçümünden bahsedeceğiz. Adgager’da marka bilinirliği ölçümünün nasıl yapılacağını hep birlikte inceleyelim.

Marka Bilinirliği Ölçümü Nasıl Yapılır?

Adgager’da marka bilinirliği ölçümü yapmak isteyen marka, ilk olarak sorularını belirlemeli. Bunun yarine marka ve Adgager ekibi işbirliği ile de sorular belirlenebilir. Sorularda herhangi bir  yönlendirme olmaması çok önemli. Yani soru, kullanıcıyı belli bir cevabı seçmek zorunda hissettirmemeli. Çünkü kullanıcı, sorular aracılığıyla yönlendirilirse, araştırma sonuçları manipülatif cevaplarla oluşmuş olacaktır. Bunun önüne geçmek için pazar araştırmaları ekibi ile birlikte soru setleri üzerinde titizlikle çalışıyoruz.

Ekip çalışma fotoğrafı

@StartupStockPhotos

Araştırma devam ederken şeffaf bir şekilde Gagerlarımızın verdikleri cevapları izliyoruz. Araştırma, hedef kişi sayısına veya belirlenen son zamana eriştiğinde otomatik olarak kapanıyor. Bu dakikadan sonra, marka panelinde markaların her zaman her yerden ulaşabileceği “HAM DATA İNDİR” butonu oluşuyor (Biten Projeler > Proje Raporları > Ham Data İndir). Bu buton aracılığıyla istediğiniz şekilde ham data ile değerlendirmeler yapmanız mümkün. Adgager’dan talep edeceğiniz gibi, siz de istediğiniz kırılımda raporlama yapabilirsiniz.

Son Aşama

Proje tamamlandığında ve Adgager raportörleri tarafından size rapor sunulduğunda;

  1. Markanızın ne kadar bilindiğini,
  2. Son kullanıcının sizden neler beklediğini,
  3. Markanızla ilgili zayıf ve güçlü yönleri,
  4. Zayıf yönleri nasıl güçlendirmeniz gerektiğini,
  5. Bir sonraki pazarlama kampanyanız için nasıl bir yol çizmenizin daha doğru olacağını,
  6. Ürünleriniz ile ilgili nasıl değişiklikler yapmanız gerektiğini görebilme şansına ve daha birçok bilgiye sahip olacaksınız.

 

Marka Bilinirliği Son Paragraf Görsel

@StockSnap

 

Geleceğin pazar araştırma servisi Adgager’da marka bilinirliğinizi ölçmek, Facebook’ta reklam vermek kadar kolay. Siz de markanızın bilinirliğini ölçmek istiyorsanız; https://www.adgager.com/tr/cozumler adresinde en altta bulunan formu doldurarak veya hello@adgager.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar