Adgager’da Görsel Materyal Araştırması Nasıl Yapılır?

görsel materyal araştırması

Paylaşmayı unutmayın.

Online araştırma platformu Adgager’da markaların neler yapabileceği ile ilgili yazılar yazmıştık. Bunlar; Adgager’da satın alma alışkanlıkları nasıl ölçülür ve Adgager’da fokus grup çalışması nasıl yapılır yazılarıydı. Bu yazımızda ise markaların, girişimcilerin, bloggerların, öğrencilerin, tasarımcıların ve ajansların görsel materyalleri nasıl test edebileceğini göreceğiz. Kısacası “Adgager’da Görsel Materyal Araştırması Nasıl Yapılır?” konusunu inceleyeceğiz.

İlk önce size tanımlanan marka hesabına giriş yapıyor ve “Proje Oluştur” butonuna tıklıyorsunuz. Daha sonra önünüze çıkan ekranda “Fotoğraflarınızı yüklemek için bu alana sürükleyin veya tıklayın.” ibaresi yer alacak. O alana istediğiniz kadar fotoğraf, video, afiş tasarımı vb. görsel materyal yükleme şansına sahipsiniz.

Online pazar araştırması

@adgagercom

Daha sonra soru ekleme ekranından ilgili sorularınızı ekliyor ve hedefleme ekranı ile uygun gördüğünüz hedef kitleyi seçip projeyi gönderiyorsunuz. Bu aşamada proje Adgager ekibine ulaşıyor. Yüklenen videoda veya görselde herhangi bir çözünürlük hatası olup olmadığı, videoda ses ile ilgili bir problem olup olmadığı gibi  konuların tamamı testten geçiyor ve hem marka hem de Adgager ekibi onayladıktan sonra, proje Gagerlarımıza dağılıyor.

GİZLİLİK

Görsel materyal testleri

@matthewhenry

Eğer araştırmasını yapacağınız görsel materyal henüz yayınlanmamış ise ve yayına alındıktan sonra nasıl tepkiler alınacağını merak edip araştırmayı yapıyorsanız bir gizlilik söz konusu oluyor. Örneğin yayına bir hafta sonra girecek olan bir reklam filminin araştırmasını yapıp tüketicide bırakacağı etkinin bir önizlemesini alma şansınız oluyor. Burada Adgager ekibine verdiğiniz briefte eğer reklam filminin hiçbir yerde yayınlanmasını istemiyorsanız belirtmeniz gerekiyor. Alınan önlem ise şu; Gagerlar araştırmaya katıldıklarında ve reklam filmini izlerken veya araştırmaya konu görsel materyali incelerken ekrana her Gager’ın kendi “user id”si yapıştırılıyor ve Gager ekran görüntüsü aldığında ya da fotoğrafını çektiğinde “user id”si ile birlikte çekmiş oluyor. Herhangi bir yerde bu görsel materyalin yayınlanması durumunda Gager, gizlilik sözleşmesini ihlal etmiş oluyor ve hukuki yaptırım ile karşı karşıya kalıyor. Bu anlattığımız önlem sayesinde Gagerlar herhangi bir gizlilik ihlalinde bulunmuyorlar.

Daha önceki yazılarımızda belirttiğimiz gibi Gagerlar bir çok testten geçerek sisteme dahil olabiliyorlar ve bu sayede sistemde; sorulara nitelikli cevap veren, araştırma yapan markaya değer katan ve fikre etki etme motivasyonu ile hareket eden nitelikli bir kitle mevcut. Aynı zamanda Gager, bir tüketici. Televizyonda reklam filmi izleyen, otobüsteyken reklam afişine denk gelen, blog okumaları yaparken ya da mobil uygulamalar kullanırken logolar  gören kullanıcılar aslında Gagerlar. Dolayısıyla nitelikli cevap üretebilen, markayı geliştirme motivasyonuna sahip ve onaylanmış tekil  kullanıcılar söz konusu.

Örnek vermek gerekirse, NG Kütahya Seramik; Adgager’da, yayınladığı bir reklam filmi ile ilgili tüketicilerin ne düşündüğünü ölçen bir araştırma yaptı. Araştırma sonucunda ise Gagerlar fikre etki ederek reklam stratejisinin tamamen değişmesini sağladılar. Araştırma ile ilgili detaylara ilgili blog yazısından ulaşabilirsiniz.

Pazarlama araştırması

@lemonvlad

Eğer siz de işletmenize, markanıza ait herhangi bir görsel materyalin tüketicide ne düşündürdüğünü ve hangi izlenimleri bıraktığını merak ediyor, görsel materyal araştırması yapmak istiyorsanız hello@adgager.com adresine mail atmanız yeterli.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar