Adgager’da Araştırma Nasıl Başlatılır?

Adgager

Paylaşmayı unutmayın.

Adgager, “Fikri Değiştir Dünya Değişsin!”  mottosu ile yola çıkan ve “Gager”ları ile büyüyen, gelişen ve kümülatif bir şekilde ilerleme kaydeden bir pazar araştırma şirketi. Adgager’ı diğer pazar araştırma firmalarından ayıran en büyük güç ise “Gager” adını verdiğimiz kullanıcılarımız. Adgager; şirket mottosunu motivasyon olarak sahiplenen, Türkiye genelindeki farklı demografilerden yaklaşık 17.000 Gager’ı ile yoluna devam ediyor. Peki Adgager’da araştırma nasıl başlatılır? Aslında isteğimiz; sosyal medyada reklam yapmak kadar basit, hızlı, kullanışlı ve geri dönüşlerini şeffaf bir şekilde görebileceğiniz bir platform oluşturmak.

Adgager’da Araştırma Nasıl Başlatılır?

Dilerseniz Adgager’da nasıl proje oluşturulur adım adım inceleyelim. İlk olarak Adgager ana sayfadan çözümler sayfasının en altında bulunan aşağıdaki formu doldurmanız gerekiyor. Formu doldurup gönderdikten sonra araştırma yapmak isteyen kişi veya marka ile toplantılar düzenleniyor. Toplantı sonucunda mutabakat sağlanırsa proje başlama aşamasına geliyor.

Ya da direkt bize hello@adgager.com mail adresinden ulaşarak araştırma talebinizi de iletebiliyorsunuz.

Adgager Araştırma Başlatma

@adgagercom

Aşağıdaki bilgisayarda gördüğünüz ekran Adgager ana sayfası. Ana sayfaya geldiğinizde araştırma başlatacak olan kişiye veya markanın yetkilisine, yetkilendirilmiş kullanıcı paneli açılıyor.

Adgager Araştırma Başlatma

@adgagercom

Daha sonra karşınıza çıkan ekranda marka adı girmeniz isteniyor. Burada üç seçeneğiniz mevcut. Direkt markanızın adıyla araştırma yapabilirsiniz, markanızın alt markalarıyla ilgili araştırma yapabilirsiniz ya da marka ismi kullanmadan “Special Brand” adı altında araştırma başlatabilirsiniz. Alt kutucukta görünen yere ise araştırmanızın adını yazmanız gerekmektedir.

Adgager Araştırma Başlatma

@adgager

Daha sonra önünüze gelen ekranda araştırmaya katılan “Gager”larımızın, araştırmayı cevaplamaya başlamadan önce okumasını istediğiniz bir açıklama varsa alttaki fotoğrafta görülen kısma girmeniz mümkün.

Adgager Araştırma Başlatma

@adgager

Eğer araştırmanızı fotoğraf veya video gibi bir görsel materyal ile desteklemek isterseniz, aşağıdaki kutucuktan eklemeniz mümkün.

Adgager Araştırma Başlatacaklar

@adgager

Dilediğiniz Gibi Hedefleyin!

Daha sonra önünüze gelen ekranda sizlerden araştırmanız için bir hedef kitle seçmeniz isteniyor. Araştırmanın türüne göre cinsiyet, yaş aralığı, gelir aralığı, eğitim durumu, ilişki durumu, çalışma durumu, yaşadığı il parametlerinde hedefleme yapmanız mümkün.

Ekranın sağ tarafında ise her bir hedeflemenizden sonra eş zamanlı olarak güncellenen değerler mevcut. Yaptığınız hedeflemeye sistemdeki gagerlarımızın kaç tanesinin uyduğunu ve araştırmanın bedelinin ne olacağını şeffaf bir şekilde görmeniz mümkün. Ayrıca kişi ve zaman sınırlaması getirmeniz de mümkün. Örneğin hedeflemenize uygun 3000 gager var ve araştırmanız için 500 örneklem yeteceğini düşünüyorsanız ve 3 saat içinde bu 500 gagerdan gelen cevapların yeterli olacağını düşünüyorsanız bunu yapmanız da mümkün. Hedeflemeyi yaptıktan sonra sağ tarafta görünen fiyat, ödeyeceğiniz maksimum tutardır. Yani ödeyeceğiniz tutar, araştırmaya katılan kişi sayısı ile doğru orantılıdır. Google veya Facebook reklamlarının tıklama başına maliyet sistemi gibi düşünülebilir.

Adgager Araştırma Başlatacaklar

@adgager

 

Sonraki aşamada ise soru setini sisteme giriyoruz. Soruları A/B testi, birden çok seçenekli soru, ucu açık soru, puanlama soruları şeklinde sormanız mümkün.

Sorularınızı ekledikten sonra kontrol edip Adgager ekibine göndermek üzere “Projeyi Gönder” butonuna tıklıyorsunuz.

Daha sonra ekibimiz tarafından sorular ve varsa görsel materyaller inceleniyor. Soru ya da cevapta bir yazım hatası, sorularda cevabın manipülatif olmasını sağlayabilecek herhangi bir yönlendirme olması gibi durumlarda sorular revize ediliyor.

Adgager Araştırma Başlatacaklar

@adgager

Artık Son Aşama

 

Son aşamada proje başladığı andan itibaren Gagerlarımızın verdiği cevapları şeffaf bir şekilde görmeniz mümkün. Proje tamamlandığında ise istediğiniz zaman zarfında “Ham Data İndir” butonu aracılığıyla ham dataya erişebilirsiniz.

Cevapları İzleme Ekranı

@adgager

 

Proje tamamlandıktan sonra projeyle ilgili rapor size sunulur. Eğer isterseniz ek tutar karşılığında araştırmanıza dair uzman görüşü ve özel rapor da talep edebilirsiniz. Uzman görüşü, marketing research departmanımız tarafından farklı sektörler için farklı uzmanlarımız aracılığıyla verilir. Özel rapor ise çapraz rapordan oluşmaktadır. Örneğin “1. soruya ‘Evet’ cevabını verenler; 3. soruda nasıl bir cevap verdiler?” ya da örneklem 20-45 yaş arası iken “20-35 yaş arasını da raporda görmek istiyorum.” derseniz özel rapor istemeniz gerekecek. Ancak unutmamak gerekir ki ham dataya erişiminiz her zaman mümkün.

 

Aklınızdaki soru işaretlerini giderebildiysek ne mutlu bize!

Yine de sormak istediğiniz, danışmak istediğiniz bir şey olursa bir mesaj ya da bir mail kadar yakınız birbirimize.

Adgager pazar araştırmalarının küçük bir başarı örneğini göstermek gerekirse NG Kütahya Seramik yazımıza göz atmanızı tavsiye ederiz.

 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar