Rest: ABD’nin Elektronik Eşya Yasağına Teknolojik Cevap

Rest: ABD'nin Elektronik Eşya Yasağına Teknolojik Cevap

Paylaşmayı unutmayın.

22 Mart haberlerinde herkesin yakından ilgisini çeken bir gelişme vardı. NTV haber sitesinde, 8 ülkeden ABD’ye olan doğrudan uçuşlarda kabin içerisine cep telefonundan büyük elektronik cihazların alınmamasına ilişkin bir açıklama haberi yayınlandı. Yasak haberinin hemen ardından, ABD Dış İşlerinin aldığı bu elektronik eşya yasağı kararına, havayolu şirketlerinden teknolojik tepkiler hiç de geç kalmadı.

Rest: ABD'nin Elektronik Eşya Yasağına Teknolojik Cevap

@ unsplash

“Zaten Tabletlere Ya Da Dizüstü Bilgisayarlara Kim İhtiyaç Duyar Ki? Biz Sizi Eğlendirelim!”

Bu sloganı kullanan Emirates Airline, tepkisini, hem çevik hem de zekice bir hareket ile Jennifer Aniston’un oynadığı bir reklam videosu çekerek gösterdi. Böylece firma, bu durumu kendi reklamına dönüştürmüş oldu.

Uzun süreli uçuşlarda kullanılan uçaklarda, koltuk arkalarına şehirler arası yolcu otobüslerindeki gibi ekranlar monte etti. Bu ekranlarda bulunan 2500’den fazla kanalda, çocuklara özel çizgi filmler, güncel filmler, canlı spor yayınları ve eğlence içerikleri bulunuyor. Hatta bu hizmette neler var diye merak edenler olursa Emirates Airline’ın “ice” olarak adlandırdığı uçak içi eğlence hizmetini, Türkiye web sitesinden inceleyebilirler.

Tepki videosu anlatmak istediklerini, 18 saniyede hem mizahi hem de göndermeli bir dille anlatıyor. Emirates Airline’ın resmi twitter hesabından yayınladığı videoyu seyredip anlatılanı biraz somutlaştıralım.

Emirates Airline’ın bu yasağa ilişkin gösterdiği tepki, sosyal medyada hem olumlu hem de olumsuz eleştiriler aldı. Havayolu şirketinin seçtiği slogan ise sanıyoruz ki krizi fırsata çevirmek isterken biraz topallamış. Twitter’da Emirates Airline takipçileri tarafından, dizüstü bilgisayarların sadece eğlence amaçlı kullanılmadığına ilişkin tepkiler gelmekte gecikmedi.

Yasağa Karşı 2. Teknolojik Cevap THY’den: Exphone

Rest: ABD'nin Elektronik Eşya Yasağına Teknolojik Cevap

@pixabay

Boing 777 ve Airbus 330 tipi uzun uçuş hatlarında çalışan uçaklarda 2017 Nisan ayında başlayacak bir uygulama duyuruldu. Exphone sayesinde, uçak içinde mobil cihazlarımızdan güvenli internet kullanabilecek, e-postalarımıza erişebilecek, kısa mesaj servisini kullanabilecek ve sosyal medya hesaplarımızı güncelleyip takip edebileceğiz. THY, elektronik cihaz yasağını 25 Mart 2017(bugün) itibari ile uygulamaya koyacak ancak sunacağı bu hizmet ile kullanıcıları memnun edeceğe benziyor.

Uygulamanın entegrasyonlarını Panasonic Aeromobile temsilcileri hazırlayacak. Uçağın kalkış ve iniş süreci harici kalan sürede, telefonların “data roaming” modunda kullanılması şartı ile başka hiçbir artı uygulamaya gerek olmadan otomatik devreye girecek. Uygulama ile ilgili daha fazla detaya Skylife dergisinden ulaşılabilecek. Ücretlendirme ise kullanıcıların kendi operatörlerinin uluslararası dolaşım tarifelerine göre düzenlenecek.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar