6 Adımda Müşteri Odaklı Web Sitesi Nasıl Oluşturulur?

Paylaşmayı unutmayın.

Müşteri odaklı oluşturulmuş başarılı bir web site, işletmelerimiz için büyük bir önem teşkil ediyor. Günümüzde de hemen her işletmenin kendine ait bir web sitesi bulunuyor. Peki oluşturulan bu web siteler, işletme için ne kadar faydalı olur diye düşündüğümüzde, bulunduğumuz bu teknoloji çağında kuşkusuz vazgeçilmez bir alan cevabını görüyoruz.

Dijital çağın gerekliliği olarak bir web sitesi oluşturmak için binlerce site, şirket veya şahıs olarak çalışanlar bulabiliriz. Burada önemli olan, web sayfamızı hangi platformda yaptığımız değil sitemizin bize geri dönüş olarak potansiyel müşteri kazancının olması diye düşünüyoruz. Tam olarak bu yazımızda bahsedeceğimiz konu da bu diyebiliriz.

Şimdi, web sitelerimizi nasıl müşteri odaklı hale getirebiliriz maddeler halinde inceleyelim!

1. Marka adınız yerine teklifinize odaklanın

@martinshreder

Oluşturduğunuz web sitesinin büyümek ve işletmenizi geliştirmek amaçlı olduğu herkes tarafından bilinebilir ancak açılış sayfaların da genel olarak potansiyel müşterilerinizi kuruluşunuza değil, belirli bir teklife yönlendirilmesi gerektiğini unutmayın.

Ziyaretçilerinizin açılış sayfalarında tıkladıkları her linkte veya reklamda görünen içeriğe anında ulaşmalarını sağlamak, potansiyel müşterilerinizi web sitenizde tutmanızda size yardımcı olacaktır.

2. Dikkatleri yığıntılardan uzak tutun

Açılış sayfalarınızın, potansiyel müşteri kazanmada ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Öyleyse müşterilerimizin dikkatini birden fazla menüler oluşturarak veya sağa sola kalabalık gözükmesi için gereksiz yan menü ve yazılar ekleyip onların dikkatini dağıtmak yerine, asıl yönlendirmek istediğiniz teklife daha fazla odaklanmalarını sağlayabiliriz. Böylece müşterilerinizi kalabalık görüntüden uzak bir hefdefe yönlendirebilirsiniz.

3. Basit formlarda hazırlayın

Müşterileriniz ya da potansiyel müşteriler için anlaşılır ve net olmanız gerekiyor. Web sayfalarımızda bulunan kayıt olma veya abone formları gibi bütün formların hızlıca doldurulabilmesi için formlarında herkesin anlayacağı bir şekilde hazırlamanız gerekecektir. İnsanlar uzun uğraşlar vermekten kaçınabilir. Siz de potansiyel müşterilerinize sadece temel bilgileri sorup gereksiz sorulardan kaçınırsanız bu ziyaretçilerinize kolaylık sağlayacaktır.

Biliyorsunuz ki, olay artık sadece web sitesi değil mobil uyumu unutmamalısınız. Formlarınıza mobil cihazlardan ulaşmak isteyenler de olabilir. Bu yüzden, aynı şekilde formun mobil görünüme uyumlu olması ve ekranda yer alan metinlerin mobil ekranda kolay okunabilmesi gerekir.

4. Kelimeleri dikkatli seçin

multichannel pazarlama

@bluefinsolutions

Sayfalarımızda başlıktan tüm metinlere kadar yazdığımız içeriklerin net ve özlü olması gerekir. Müşterileriniz, web sayfanıza giriş yaptığında merak ettiği tüm içeriği kolaylıkla anlayabileceği metinler oluşturun.

Aynı şekilde, özlü başlık ve metin oluşturmak SEO açısından da fazlasıyla önemlidir. Böylece web sitenizde yer alan metinlerle alakalı tüm aramalarda sizin sayfalarınızın ilk sıralarda yer almasıyla birlikte potansiyel müşteri kazanma şansınız da artacaktır.

5. Fazla bağlantıdan kaçının

işletmemiz için web sayfaları

@unsplash

Müşterilerinizin aktif olduğu birçok alanın olduğunu unutmayın! Dikkatin kolay dağılması durumunu göz önüne alırsak, müşteriye etkili ve hızlı bir şekilde vermek istediğiniz mesajı vermiyor olmalısınız. Web sayfalarımızda yazdığımız metinlerde gereksiz linklere fazlasıyla dikkat edip yapabildiğimiz kadar kaçınmalıyız. Eğer beklentileriniz o metinlerde sizin istediğiniz yerlere gitmesi ise link eklemeniz durumunda ziyaretçi o linke tıklayıp sizin yazınızda ayrılabilir ve gittiği sayfa daha fazla dikkatini çekerse okuduğu metine geri dönmeyebilir.

6. Sosyal paylaşımlarda kullandığınız görselleri dikkatle seçin

@unsplash

Web sitemiz üzerinden gönderdiğimiz mesajların başka kişiler tarafından görünebilmesi için sosyal medya paylaşımlarını etkin hale getirin. Bu şekilde daha fazla ziyaretçiye ulaşabilirsiniz. Ayrıca metinlerinizin daha fazla dikkat çekip sosyal mecralarda paylaşılması açısından sayfalarınızda kullandığınız görseller de fazlasıyla önemlidir. Eğer oluşturduğunuz başlıkların altında etkileyici bir görsel olursa ziyaretçiniz o metni daha fazla paylaşmak isteyecektir.

Bir web sitesinde sizi anlatması gereken her bilgiyi paylaşmanız gerektiği hissini biliyoruz. Fakat müşteri tarafında durum bu şekilde işlemiyor. Eğer hedefiniz müşterilerse bilgiyi paylaştığınız süreçteki odak noktanızda müşteri olmalı.

Hata payını en aza indirgemek için ”Web Sitesi Tasarımlarında En çok Düşülen 5 Hata” yazımızı da incelemenizi öneririz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar